رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 256254

کدخدایی:

نظر شورای نگهبان درباره افراد احراز صلاحیت‌نشده تغییر نمیکند

ساعت 24- سخنگوی شورای نگهبان با بیان این‌که در انتخابات ریاست جمهوری موضوع رد صلاحیت وجود ندارد و بحث احراز صلاحیت مطرح است، گفت: در قانون، موضوع شکایت یا اعتراض نسبت به احراز صلاحیت مطرح نیست و بدین ترتیب بعید می‌دانم نظر شورای نگهبان درباره افردای که احراز صلاحیت نشده‌اند، تغییر کند.

عباسعلی+کدخدایی.jpg
style="text-align:justify">عباسعلی کدخدایی در برنامه "جهان آراء" شبکه افق، با بیان این‌که در قانون انتخابات ریاست جمهوری موضوع رد صلاحیت مطرح نیست، تاکید کرد: رویه شورای نگهبان این‌گونه است که اسامی افرادی که ثبت‌نام می‌کنند، اگر واجد شرایط باشند به وزارت کشور اعلام می‌شوند و نسبت به باقی افراد که این شرایط را ندارند، اظهارنظر نمی‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: ممکن است شخصی در دوران گذشته شرایط‌اش احراز شده باشد. ممکن است اعضا تغییر کرده باشند و به تبع آن نظر درباره آن شخص هم تغییر کند. یا این‌که شرایط از آن شخص زایل شده باشد. در شورای نگهبان برای رای‌گیری هفت رای نیاز است. در مصوبات هم این‌گونه است، مگر در تفسیر. ثبت‌نام کنندگان در جلسه شورای نگهبان مطرح می‌شوند. اعضا اظهارنظر می‌کنند. گاهی به دوستان اجرایی می‌گویند که مثلا درباره فلان شخص تحقیق بیشتری انجام شود تا ابهامات رفع بشود. در ظرف آن مدت مخصوص ابهامات باید برطرف شود. در آخر اقدام به رای‌گیری می‌کنیم و هر شخص هفت رای و بیشتر داشته باشد واجد شرایط خواهد بود.

کدخدایی گفت: به هر حال در هر جایی یک فرد یا افرادی یا یک گروهی برای تشخیص موضوعی تعیین می‌شوند. برای مثال تشخیص جرم فرد بر عهده قاضی است یا در داوری حکمیت و مجلس نیز این گونه است. اعضای شورای نگهبان بر اساس پرونده و سابقه افراد رای مثبت یا منفی می‌دهند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به سئوال مجری برنامه مبنی بر این‌که شورای نگهبان در تصمیمات خود از بیرون مورد فشار قرار می‌گیرد یا خیر؟ تاکید کرد: شورای نگهبان فشارپذیر نیست.

وی درباره این‌که در بررسی صلاحیت‌ها مصلحت‌اندیشی مورد توجه خواهد بود یا خیر؟ تبیین کرد: مصلحت شخصی یا فردی یا مصلحت نظام؟ در مصلحت نظام به تعبیر حضرت امام (ره) شورای نگهبان مصالح عالی نظام را مورد توجه قرار می‌دهد. من خود به عنوان عضو حقوقدان هنگام رای‌گیری با آن نگاه رای می‌دهم. ولی به هر حال در رای دادن تشخیص من دخیل است و این‌گونه نیست که بگوییم فلانی رای می‌آورد یا خیر. پس به او رای بدهیم یا ندهیم.

سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری درباره این‌که رخدادهای پس از انتخابات سال 88 و مصلحت‌اندیشی در این‌باره در نظر اعضای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها موثر است یا خیر؟ گفت: به عنوان تصمیم جمعی بعید می‌دانم اثری نداشته باشد. ممکن است افراد با توجه به جمیع جهات نسبت به اشخاص رای بدهند. همه این‌ها البته در چارچوب اصل 115 می‌گنجد. هنگامی که از رجال و مدیر و مدبر بودن می‌گویند این‌ها قابل توجیه است که آیا فرد برای سکانداری کشور صالح است یا خیر. اعضای شورای نگهبان با توجه به این نگاه کلان تصمیم‌گیری می‌کنند.

کدخدایی با تاکید بر این‌که در بحث انتخابات ریاست جمهوری موضوع رد صلاحیت مطرح نیست و قانونگذار فرصت شکایت و اعتراض نسبت به احراز صلاحیت‌ها را در نظر نگرفته است، توضیح داد: بر اساس قانون، ثبت‌نام کنندگان مدارک مثبت خود را در طول رسیدگی اعلام می‌کنند اما ارائه این مدارک بعد از رسیدگی رویه نبوده و اعتراض در این باره هیچ محلی در قانون ندارد. اتفاقا همین امروز یکی از افرادی که صلاحیت‌شان احراز نشده بود، سوابق مدیریتی خود را فرستاده بودند و نسبت به عدم احراز صلاحیت‌شان شکایت کرده‌اند. ولی این شکایت و اعتراض در قانون پیش‌بینی نشده است. اعتراض‌ها وجود داشته ولی به لحاظ قانونی تاثیری ندارد و بعید می‌دانم اتفاقی در این باره بیفتد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به دوره‌ای از انتخابات ریاست جمهوری که کاندیدایی با حکم مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد، توضیح داد: این موضوع مربوط به آقای معین است و در واقع با حکم مقام معظم رهبری انجام شد که بر اساس قانون اساسی مقام معظم رهبری این اختیار را دارد.

ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها