رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 325644

خوشحال باشیم یا نگران

دوران نوجوانی تا 24 سالگی است

ساعت24-دانش بشری سر باز ایستادن در هیچ زمینه ای از زندگی جامعه های بشری را ندارد. تقاضا برای فهمیدن از سوی انسانها در هرزمینه راز توقف ناپذیری دانش و دانشمندان است. این تقاضا اکنون درباره سلامت روح وجسم آدمی روند فزاینده ای را تجربه می کند.

جوانی
دگرگونی بنیادین زندگی بشر نیز بر ابعاداین داستان می افزاید. درساعتهای تازه سپری شده در غرب و شرق عالم یک خبر جذاب که نتایج یک تحقیق در باره سن نوجوانی انسان امروز است در رسانه های نامدتر جهان درکانون توجه است. یورونیوز در باره این پژوهش گزارش داده است :نوجوانی مرحله‌ای میان دوران کودکی و دوران بزرگسالی است که در آن رشد بیولوژیکی و مغزی افراد برای ورود به مرحله بزرگسالی کامل شده و فرد آمادگی لازم برای پذیرش مسئولیت‌ها و نقش‌های اجتماعی را کسب می‌کند. گرچه در باور عموم و به طور سنتی نوجوانی به سنین بین ۱۰ تا ۱۹ سالگی اطلاق می‌گردد، اما گروهی از پژوهشگران بر این باورند که سن نوجوانی تا پیش از ۲۴ سالگی به اتمام نمی‌رسد.متخصصان بیمارستان سلطنتی کودکان در ملبورن، مقاله‌ای در «ژورنال بهداشت کودکان و نوجوانان لنست» در مورد زمان پایان یافتن دوران نوجوانی و آغاز بزرگسالی منتشر کرده و در مورد دلایل این تغییر زمانی توضیح داده‌اند. در این مقاله آمده است که رشد مغز انسان در سال‌های اول پس از ورود به ۲۰ سالگی نیز ادامه می‌یابد و حتی دندان‌های عقل بسیاری از افراد نیز تا سن ۲۴ سالگی در نمی‌آید.همچنین در طول دوران نوجوانی است که افراد با تکمیل کردن تحصیلات، کارآموزی، فراگرفتن نقش‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی برای حضور در جامعه به عنوان فرد بزرگسال آماده می‌شوند.پژوهشگران همچنین به این مساله اشاره کرده‌اند که سن ازدواج در ۵ دهه گذشته حدود ۸ سال افزایش یافته و به حدود ۳۰ سال برای زنان و به حدود ۳۲ سال برای مردان رسیده است. پروفسور سوزان ساویر، محقق دانشگاه ملبورن استرالیا و همکارانش بر این عقیده‌اند که با تغییراتی که در قرن اخیر بر روند زندگی انسان صورت گرفته، دوران رشد اجتماعی و عقلی افراد نیز تغییر یافته و زمان بیشتری سپری می‌شود تا فرد به مرحله‌ای برسد که به عنوان یک بزرگسال بتواند مسئولیت شغلی داشته باشد و تشکیل خانواده بدهد. با این حال محققان بر این مساله تاکید می‌کنند که بالاتر رفتن سن نوجوانی مانعی برای انجام کارهای مهم و همچنین مسئولیت‌پذیری افراد نیست.افزایش طول عمر انسان نیز این امکان را فراهم ساخته تا میزان عمر مفید انسان که می‌تواند به فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی اختصاص یابد، بیشتر شود و نتیجتا زمان طولانی‌تری برای طی کردن مراحل رشد اجتماعی و عقلی خود داشته باشد.در این باره بی بی سی فارسی نیز نوشته است :

در صد سال اخیر با بهبود تغذیه و بهداشت نه فقط سن بلوغ در تقریبا جوامع دنیا کاهش یافته، سنی که فرد نه از نظر قانونی بلکه واقعا تمام مسئولیت‌های یک بزرگسال را به عهده می‌گیرد هم به تعویق افتاده است.محققان همچنین استدلال می‌کنند که رشد و تکامل مغز بعد از بیست سالگی متوقف نمی‌شود و چند سال دیگر ادامه پیدا می‌کند و مفز سریعتر و موثرتر کار می‌کند. علاوه بر این در برخی افراد تا ۲۵ سالگی دندان عقل در نمی‌آید.
بلوغ و ازدواج
در انگلستان متویط سن اولین ازدواج مردان ۳۲.۵ و برای زنان ۳۰.۶ است که از ۱۹۷۳ تا به حال هشت سال افزایش یافته است.پروفسور سوزان سایر نویسنده اصلی این مقاله و مدیر مرکز سلامت نوجوانان در بیمارستان کودکان رویال در ملبورن استرالیا نوشت: " اگرچه امتیازهای قانونی بزرگسالی از ۱۸ سالگی شروع می‌شود اما مسئولیت‌های آن معمولا دیرتر اتفاق می‌افتند."او می‌نویسد تاخیر در زوج‌یابی، بچه‌دار شدن و استقلال اقتصادی به این معنی است که "نیمه‌مستقل" بودن که مشخصه نوجوانی است، طولانی‌تر شده است."تعریف سن تعریفی اختیاری است اما تعریف فعلی ما از نوجوانی بیش از اندازه محدود است."به گفته پروفسور راسل واینر رییس انجمن سلطنتی سلامت کودکان می‌گوید: "در بریتانیا متوسط سنی که هم مردان هم زنان خانه را ترک می‌کنند اکنون حدود ۲۵ سال است."دکتر جان مک‌واریش استاد جامعه‌شناسی دانشگاه کنت می‌گوید بسط مفهوم نوجوانی می‌تواند کار مضری باشد چرا انتظار جامعه از نوجوانان در شکل‌گیری آنها بسیار بیشتر از رشد بیولوژیک درون بدن خودشان تاثیر دارد.""گذراندن سالهای اول بیست سالگی برای تحصیل یا کار الزاما کودکانه نیست اما نباید هم اشتیاق نوجوانان به استقلال را بیماری بدانیم."پروفسور واینر اما با نظر دکتر مک‌واریش موافق نیست و می‌گوید بسط مفهوم نوجوانی می‌تواند باعث توانمندسازی نوجوانان با به رسمیت شناختن تفاوتهای نوجوانان باعث توانمندی آنها شود، "به شرط این که از منظر توانایی‌های افراد جوان و قابلیت آنها برای رشد و تکامل نگاه کنیم نه اینکه فقط بر مشکلات دوران نوجوانی تمرکز کنیم."

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها