رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 346993

عبدالله ناصری:

در انتخاب شهردار تهران نمیتوان به کانون‌های قدرت بیتوجه بود/ استعفای نجفی برای جریان اصلاحات هزینه‌ساز شده است

ساعت24-یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه شورای شهر و جبهه اصلاحات کارنامه موفقی در قضیه استعفای شهردار تهران داشت، گفت: جامعه مدنی نگاه خود را به ساختار نظام تغییر داده و واقعیات را ببیند. در انتخاب شهردار نمی‌توان به کانون‌های قدرت بی‌توجه بود.

عبدالله+ناصری+3.jpg
عبدالله ناصری در ارزیابی خود از نحوه عملکرد اصلاح‌طلبان در قضیه استعفای شهردار تهران، اظهار کرد: من در مجموع کارنامه عملکرد شهرداری را از شورای شهر و جبهه اصلاح‌طلبان تفکیک می‌کنم و حتما رفتار شورای شهر و نهادهای مربوطه و احزاب جبهه اصلاحات را کارنامه موفقی می‌دانم و شاید یک مقدار کارنامه نجفی را مثبت ندانم البته نه از جهت عملکرد تخصصی در شهرداری، بلکه از جهت فرآیند استعفا.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان نادیده گرفت که این استعفا هم برای جامعه رای و هم برای جریان اصلاحات هزینه‌ساز شده است، اظهار کرد: من برداشت‌های اجتماعی را در این زمینه قبول دارم و معتقدم اینها برداشت‌های درستی است اما این واقعیت را باید در نظر گرفت که سازوکار اداری و سازمانی این نظام به گونه‌ای است که اگر بخواهیم عمل‌گرایانه نگاه کنیم چاره‌ای جز اتفاقی که افتاد وجود نداشت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: انتخاب شورای شهر یک انتخاب مدنی است اما مدیریت شهری را نمی‌توان فارغ از حوزه‌های دیگر در نظر گرفت. چون ساختار اداری کشور تمرکزگراست، طبیعی است که یکسری نهادها نسبت به شهرداری تهران حساسیت داشته باشند. شهرداری تهران نیز از سال 76 به بعد بیشتر ماهیت سیاسی پیدا کرده تا ماهیت اجتماعی و مدیریتی، بنابراین نهادهای مختلفی در مورد شهرداری تهران اظهارنظر پیدا می‌کنند. شاید کانون‌های قدرت در زمینه انتخابات نتوانند خیلی کاری کنند اما وقتی شورای شهر می‌خواهد شهردار را انتخاب کند، نمی‌تواند بدون توجه به کانون‌های قدرت کار را به پیش ببرد.

ناصری خاطرنشان کرد: هم‌اکنون هم شورای شهر می‌تواند چند نفر را انتخاب کند اما اگر وزارت کشور حکم آنها را ندهد و بده و بستان‌ها و کشمکش‌ها ادامه یابد هزینه سنگین آن را مردم پایتخت می‌دهند. واقعیت این است که ما باید نگاه‌مان را به قاعده بازی در ساختار قدرت عوض کنیم. افراد یا باید به جامعه مدنی بپیوندند و نهادهای قدرت را رها کنند یا اگر می‌خواهند وارد نهادهای قدرت شوند، بپذیرند که نظام دیوان‌سالاری ایران مکانیزم‌های خود را دارد.

این عضو بنیاد باران با اشاره به اینکه جامعه مدنی باید نگاه خود را به ساختار نظام تغییر داده و واقعیات را ببیند، تصریح کرد: اگر این واقعیات دیده شود در مورد عزل و نصب‌ها نیز عمل‌گرایانه‌تر عمل می‌شود. رییس دولت اصلاحات در موضوع شهردار تهران توصیفی دارد که شهردار باید شخصیت ملی داشته باشد. شخصیت ملی نه تنها به این معنا که در عرصه ملی شناخته شده باشد بلکه علاوه بر آن از این جهت ملی باشد که کانون‌های قدرت بتوانند با او همکاری کنند.

ناصری همچنین بیان کرد: به نظر من شورای شهر در زمینه استعفای شهردار تهران هوشمندانه عمل کرد که استعفای اول را نپذیرفت و این پیام را به جامعه رای خود داد که این استعفا خواست شورای شهر و جبهه اصلاحات نیست. جامعه رای هم فهمید که ادامه این روند امکان‌پذیر نیست.

وی در پایان گفت: واقعیت این است که اصلاح‌طلبان فلسفه کنش‌گری سیاسی خود را در هماهنگی با ساختار و چارچوب‌های کلی تعریف کرده‌اند اما گفتمان خود را مدیریت می‌کنند.

منبع: ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها