رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 354410

در مرز وفاداری وآبروداری رخ می دهد

رهبران اروپا درنقطه جوش تلاقی ایران و آمریکا

ساعت24-سه غول اصلی اتحادیه اروپا زندگی دوباره خود را در هنگامه جنگ دوم جهانی را تا اندازه قابل اعتنایی به ایالات متحده آمریکا بدهکارهستند. رهبری آمریکا با ورود خود به جنگ دوم جهانی معادلات جنگ را به زیان هیتلر و متحدانش رقم زدو پس از جنگ نیز با طرح مارشال به یاری اروپا آمد.

خبر678
در همه سالهای پس از جنگ دوم جهانی تا امروز آمریکا متحد نزدیک اروپا باقی مانده و این قاره را از خطر اتحاد جماهیر سوسیالیستی دورنگهداشته است. در مقابل اما رهبران احزاب سیاسی درانگلستان ، درفرانسه و درآلمان به رغم اختلاف دیدگاه و روش دراداره اقتصادی و سیاست خارجی خود با رهبران دوحزب اصلی آمریکا که ادرهاین کشور را به تناوب دراختیار داشته اند هرگز شورش بنیادین برای شکست اتحاد با آمریکا را تجربه نکرده اند. این روزها اما درآمریکا گروهی برکاخ سفید حاکم شده اند که شرایط را برای اروپایی ها سخت کرده اند. دونالد ترامپ و حلقه نخست یاران او با رفتارهای عجیب خود اروپا را درمعرض آزمایش وفاداری به سنت تاریخ معاصر و آبروداری در برابر شهروندان خود و طرفهای تجاری در سایرسرزمین ها قرار داده اند. در حالی که رهبران سه غول اروپایی جداگانه و با زبان های تهدید و تطمیع با ترامپ صحبت کردنند تا از برجام خارج نشود اما این رییس جمهور سرسخت اعتنایی به خواست متحدان غربی اش نکرد. این اتفاق حالا به محل برخورد منازعه تبدیل شده است و به نظر می رسد اروپا دست کم به لحاظ سیاسی آخرین گام را برمی دارد و در نقطه جوش تصمیم تازه می خواهد آبروداری کند. کارشناسان رسانه های بزرگ اروپا درروزهای تازه سپری شده بارها اخبار ، گزارش و تحلیل هایی براین پایه که" اروپا می خواهد برجام را حفظ کند اما برخی از تحلیلگران معتقدند که این امکان وجود ندارد" را منتشر کرده اند. به گفته آن‌ها "تحریم های دولت آمریکا علیه شرکت های اروپایی نهایتا باعث خروج سرمایه‌گذاران از ایران خواهد شد" حالا یورونیوز برای بررسی بیشتر و بهتر رابطه تجاری میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا با مسئول آژانس صادرات بلژیک در بروکسل گفتگو کرده است. پاسکال دلکومینت خواست و تمنا و ناراحتی و امکانات مقامهای اروپایی دراین باره را به طور خلاصه و مفید بر زبان می آورد و می گوید : به طور مثال بلژیک تنها در یازده ماه اول سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۵۵۰ میلیون یورو کالا و خدمات به ایران صادر کرد و در مدت زمان مشابه ۱۱۵ میلیون یورو واردات از این کشور داشت. صادرات بلژیک به ایران در سال ۲۰۱۶، ۲۰ درصد افزایش یافت. همزمان واردات از ایران افزایش ۱۴۹ درصدی داشته است.مدیرعامل آژانس صادرات بلژیک، پاسکال دلکومینت، به یورونیوز گفت بسیاری از شرکت هایی که در ماه های اخیر برای سرمایه گذاری جدید به ایران رفته بودند تا سرمایه گذاری را آغاز کنند با تصمیم دونالد ترامپ از حضور در بازار ایران منصرف شدند. او گفت در سال ۲۰۱۶ یک سال پس از امضای برجام ۶۰ شرکت جدید بلژیکی و در سال ۲۰۱۷، یکصد و بیست شرکت برای دیدار و سرمایه گذاری راهی ایران شدند. پاسکال دلکومینت می گوید اگر اروپا بخواهد می تواند راه های قانونی فرار و بی اثر کردن تحریم های دونالد ترامپ را انتخاب و اجرایی کند.


پاسکال دلکومینت معتقد است تنها تحریم ها نیستند که سرمایه گذاری در ایران را سخت می کنند: انعکاس ترس و واهمه از اجرای تحریم ها پای برخی از سرمایه گذاران بزرگ برای ورود به ایران را سست می کند. مدیرعامل آژانس صادرات بلژیک می گوید: «ترس از تحریم ها اثرات روانی زیادی هم دارد. بسیاری از شرکت پیش از آغاز تحریم ها از احتمال قطع شدن روابط تجاری با آمریکا پیشاپیش راه خروج از ایران را پی گرفته اند. به همین دلیل ترغیب بلژیکی ها برای حضور در بازار ایران کار بسیار دشواری است، خصوصا در زمانی که رئیس جمهوری آمریکا در روز خروج از برجام نوید تحریم های تازه می دهد.»برای خانم دلکومینت برجام پایان نیافته است و نیاز به یک تعامل جامع و کامل از طرف تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا هست تا اروپا منافع اقتصادی خود با ایران پس از برجام را حفظ و توافق هسته ای را زنده نگاه دارد. بیشترین صنایعی که در ایران سرمایه گذاری کردند در بخش تولید مواد غذایی، نفت و گاز و تولید و ساخت خودرو هستند.پاسکال دلکومینت می گوید: «اروپا مجبور است برای حفظ برجام از راهکردهای حقوقی و قانونی که در اختیار دارد استفاده کند و نگذارد تا فشار و تحریم های آمریکا روی روابط اتحادیه با ایران تاثیر بگذارد. با استفاده از «مقررات مسدود کردن تحریم ها» اروپا می تواند به شرکت های اروپایی تضمین لازم برای ماندن در ایران را بدهد. این مقررات می توانند عامل مهمی در حفظ برجام و منافع اقتصادی اروپا در ایران باشند.»«مقررات مسدود کردن تحریم ها» ماده تبصره قانونی است که اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۶ در پارلمان اروپا به تصویب رساند و آن را اجرایی کرد. پیشتر شرکت های اتحادیه اروپا با استفاده از این مقررات رابطه تجاری خود با چین در دوران تحریم را حفظ کرده اند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها