رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 371753

عراقیها به چه چیزی اعتراض دارند؟ چرا «ونیز خلیج فارس» دچار آشوب و ناآرامی شد؟

ساعت24-در روزهای اخیر موجی از تظاهرات در مرکز جنوب عراق روی داده و معترضان خواستار شغل، برق و آب و پایان یافتن غارت منابع نفتی عراق و درآمد حاصل از فروش آن توسط احزاب و جریان‌های سیاسی شده‌اند. اعتراضات آغاز شده از تاریخ ۸ جولای در عراق بزرگترین اعتراضات ضد حکومتی در آن کشور بوده‌اند.

سرویس بین الملل- «پاتریک کاکبرن» خبرنگار روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» در گزارشی از علت اعتراضات مردم عراق در روزهای اخیر می‌نویسد. او می‌گوید مردم جان‌شان به لب‌شان رسیده و به همه چیز اعتراض دارند از عملکرد بد دولت تا جاده‌های بد، آب و هوای بد و اشخاص و افراد سیاسی بد.

او می نویسد: «در عراق پس از داعش، عراقی‌ها صبر و شکیابیی خود را در مشاهده فساد داخلی همه گیر در آن کشور از دست داده‌اند. در روزهای اخیر موجی از تظاهرات در مرکز جنوب عراق روی داده و معترضان خواستار شغل، برق و آب و پایان یافتن غارت منابع نفتی عراق و درآمد حاصل از فروش آن توسط احزاب و جریان‌های سیاسی شده‌اند. اعتراضات آغاز شده از تاریخ ۸ جولای در عراق بزرگترین اعتراضات ضد حکومتی در آن کشور بوده‌اند. اعتراضات بیشتر در مناطق شیعه‌نشین روی داده است؛ نقاطی که بزرگترین میدان‌های نفتی را در خود جای داده‌اند اما خانواده‌های ساکن آن مناطق عموما در فقر و تنگدستی به سر می‌برند. اعتراضات اصلی در بصره سومین شهر بزرگ عراق روی داد که ۷۰ درصد تولید نفت در آنجا صورت می‌گیرد. مردم آن شهر دچار سرخوردگی شده‌اند. اعتبار تمام سیاستمداران عراقی در حال افول است. در انتخابات پارلمانی اخیر در عراق نیز تنها ۴۴.۵ درصد مردم شرکت کردند و هیچ برنده واقعی و کاملی مشخص نشد. در این میان مقتدی صدر و ائتلاف سائرون که وعده مبارزه علیه فساد دولتی را داده بود پیشتاز بودند».

این روزنامه در ادامه می نویسد: «مردمان محلی در بصره می گویند روزگاری آن بندر به «ونیز خلیج فارس» معروف بود آن هم به دلیل آب اشامیدنی کافی‌ای که تا دهه ۸۰ میلادی به وفور در اختیار داشت. ایران مسئول عرضه برق به این منطقه بوده است. با این حال، به نظر می رسد که به دلیل فصل گرما و نیاز خود ایران به برق، آن کشور صادرات را به عراق کاهش داده است و همین موضوع سبب کمبود برق جدی مردم عراق شده است. اعتراض اصلی دیگر به دلیل عدم وجود شغل است. بخش عمده‌ای از درآمدهای نفت صرف پرداخت حقوق ۴.۵ میلیون کارمند دولتی می‌شود اما تنها بین ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار جوان سالانه وارد نیروی کار شده و شغل کسب نموده‌اند. احزاب سیاسی متهم به فساد شده‌اند. آنان با وابستگی‌های فرقه‌ای پول نفت را تقسیم می‌کنند و هزینه‌ای برای ساخت پل و جاده و رساندن برق به مناطق مختلف صورت نگرفته است».

افتاب

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها