تخفیف فروشگاههای اینترنتی، در صدر جستجوهای گوگل
افزایش دسترسی به اینترنت در میان کاربران و همچنین توسعه سایتهای و اپلیکیشنهای خدمات اینترنتی از جمله فروشگاههای آنلاین، تغییر زیادی در سبک زندگی و رفتار خرید کاربران ایجاد کرده است.
چه حوزههایی برای دریافت تخفیف تقاضای بیشتری دارند؟
براساس گزارش ارائه شده توسط آفردیلی (سامانه معرفی و انتشار کد تخفیف)، تقاضا برای دریافت کد تخفیف فروشگاههای اینترنتی در صدر جستجوهای کاربران قرار دارد. اگرچه درخواست برای سامانههای سرگرمی و تماشای فیلم و سریال هم بالاست، اما دریافت تخفیف برای خرید کالا در اولویت کاربران قرار دارد. از بین فروشگاههای اینترنتی نیز برندهایی که به صورت عمومی فعالیت دارند و تمامی دستهبندیهای کالایی را شامل میشوند تقاضای بیشتری نیز در بین کاربران دارند.
در این بین کد تخفیف دیجی کالا با 160 هزار جستجو، کد تخفیف اکالا با 33 هزار جستجو، کد تخفیف باسلام با 23 هزار جستجو و کد تخفیف اسنپ مارکت با 18 هزار جستجو ماهانه به ترتیب بالاترین تقاضا را برای دریافت کد تخفیف دارند.
انواع تخفیفهای ارائه شده توسط فروشگاههای اینترنتی
گسترش فعالیت فروشگاههای آنلاین موجب شده تا روشهای جدیدتری نیز برای درگیری بیشتر مشتریان و افزایش فروش توسط این کسب و کارها ایجاد شود. اگرچه در نهایت پروموشنهای ارائه شده تفاوت قابل ملاحظهای با هم ندارند، اما باز هم توانسته نظر کاربران را به خود جلب کند. در ادامه مرسومترین روشهای استفاده شده توسط فروشگاههای اینترنتی را بررسی خواهیم کرد:
ارائه پیشنهاد خرید با تخفیف بسیار بالا
در این روش که تقریباً میتوان گفت برای اولین بار توسط دیجی کالا ارائه شد، در بازه زمانی 24 ساعته تعدادی از محصولات با نرخ تخفیف بالا و مورد توجه ارائه میشود. کاربران میتوانند با بررسی این لیست، کالای مورد نظر را خریداری کنند. در واقع این پروموشن که با نام شگفت انگیز دیجی کالا شناخته میشود فرصت مناسبی برای خرید است. البته این روش معایبی هم دارد، از جمله اینکه فقط امکان خرید محصولاتی که در این طرح ارائه شده است وجود دارد و ممکن است کالای مورد نظر کاربران در این لیست پیدا نشود.
ارائه تخفیف بر روی قیمت محصولات به صورت مقطعی یا دائمی
تقریباً تمامی فروشگاههای اینترنتی در لیست محصولات خود، کالاهایی دارند که دارای تخفیف است. این نوع از تخفیف با نامهایی مانند فروش ویژه شناخته میشود و شیوه کار آن به این صورت است که میزان متفاوتی از تخفیف روی قیمت کالا اعمال شده است. نقدی که براین روش وارد است، تغییر قیمت (افزایش آن) و سپس اعمال تخفیف است. در واقع این موضوع میتواند تاثیر روانی بر مشتریان بگذارد اما از طرفی اعتماد کاربران به این روش کمتر است. مگر در خصوص کالاهایی که دارای قیمت مصوب هستند مانند اقلام سوپرمارکتی در فروشگاههای دیجی کالا جت، اکالا، اسنپ مارکت و...
استفاده از کد تخفیف
یکی از روشهایی که بیشتر مورد توجه مشتریان بوده و اخیراً کمتر مورد توجه کسب کارها قرار گرفته، انتشار و ارائه کد تخفیف است. کد تخفیف میتواند میزان مشخصی از تخفیف قطعی در خرید کاربران اعمال کند. ضمن اینکه میتوان با در نظر گرفتن شرایط مختلف مانند کد تخفیف هزینه ارسال، کد تخفیف سفارش اول و... نحوه و میزان استفاده از آن را کنترل کرد. به نظر میرسد با توجه به استقبال کاربران از این روش، بهتر است صاحبان کسب و کارها به خصوص فروشگاههای اینترنتی، بودجه بیشتری را برای این روش در نظر داشته باشند.
برگزرای جشنوارههای مختلف
موردی که طی سالهای اخیر بسیار مورد استفاده فروشگاهها قرار میگیرد، برگزراش پروموشنها و جشنوارههای مختلف است. در این جشنوارهها برای مدت مشخص یک دستهبندی یا کل محصولات، دارای تخفیف بیشتر از حالت عادی است. اطلاعرسانیهای قبل از برگزاری جشنوارهها نیز موجب میشود تا کاربران برای خرید کالای مورد نیاز آماده باشند. از جمله شناخته شدهترین جشنوارهها میتوان به جمعه سیاه (بلک فرایدی)، یلدای شگفت انگیز، حراجمعه و... اشاره کرد.
تاثیر تورم بر تقاضای خریداران اینترنتی
یکی از تاثیرات افزایش تورم میتواند افزایش تقاضا برای دریافت تخفیف و خرید ارزانتر باشد، اما طی ماههای گذشته به نظر میرسد، افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید کاربران، موجب شده که خرید کالاهای غیر ضروری کمتر شود. این موضوع را میتوان از کاهش 36 درصدی میزان جستجوهای ماهانه کاربران برای دریافت کد تخفیف فروشگاههای اینترنتی شناخته شده، برداشت کرد. بنابراین به نظر میرسد کاهش قیمت محصولات و برگزاری جشنوارههای مختلف به تنهایی، احتمالاً به عنوان یک روش افزایش فروش، عملکرد بالایی نخواهد داشت و بهتر است در کنار آن از روشهای دیگر مانند استفاده از کد تخفیف نیز بهره برد.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.