گفت وگوی آمریکا و چین باهدف حل اختلافات تجاری
ساعت 24 - واشنگتن و پکن، روز چهارشنبه ۷ مِه (۱۷ اردیبهشت)، اعلام کردند که مقامات ارشد این دو کشور آخر هفته جاری در سوئیس دیدار خواهند کرد تا زمینه را برای حلوفصل اختلافات تجاری فراهم کنند. این نخستین مذاکرات رسمی بین مقامات دو کشور پس از اعمال تعرفههای گسترده دونالد ترامپ بر کالاهای چینی محسوب میشود که واکنش تلافیجویانه پکن را به دنبال داشت.
بر اساس بیانیههای منتشر شده از سوی دولت پکن و دولت واشنگتن، مقامات ارشد ایالات متحده آمریکا و چین، قرار است آخر هفته جاری در سوئیس دیدار کنند تا مذاکرات تجاری متوقف شده پس از وضع تعرفههای گسترده از سوی دونالد ترامپ را از سر بگیرند.
این مذاکرات نخستین تعامل رسمی بین دو اقتصاد بزرگ جهان برای کاهش تنشهای تجاری از زمان روی کار آمدن ترامپ در ماه ژانویه محسوب میشود که به تشدید اختلافات بین پکن و واشنگتن منجر شد.
بنا بر اعلام دولت واشنگتن، اسکات بسنت وزیر خزانهداری و جیمیسون گریر نماینده تجاری ایالات متحده آمریکا، در این مذاکرات شرکت خواهند کرد.
اسکات بسنت در گفتوگو با فاکسنیوز اظهار داشت که نمایندگان دو طرف در روزهای شنبه و یکشنبه جلساتی را با هدف زمینهسازی برای مذاکرات آتی برگزار خواهند کرد.
وزیر خزانهداری آمریکا تاکید کرد: «ما در مورد آنچه قرار است در مورد آن گفتوگو کنیم، توافق خواهیم کرد. احساس من این است که موضوع این گفتوگوها در مورد تنشزدایی بین دو کشور خواهد بود نه در مورد توافق بزرگ تجاری».اسکات بسنت در ادامه تاکید کرد: «ما باید پیش از اینکه بتوانیم به جلو پیش برویم، تنشزدایی کنیم».
همزمان، وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که هی لیفنگ معاون نخست وزیر این کشور، به نمایندگی از پکن در این نشست شرکت خواهد کرد. با این حال، وزارت بازرگانی چین روز چهارشنبه ۷ مه (۱۷ اریبهشت)، هشدار داد که پکن در جریان این مذاکرات، «موضع اصولی خود را فدا نخواهد کرد» و «از عدالت دفاع خواهد کرد».
از زمان بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه سال جاری، دولت او تعرفههای جدید ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی وضع کرده است.پکن نیز در اقدامی تلافیجویانه، با وضع تعرفه ۱۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده به چین، به جنگ تجاری دولت ترامپ پاسخ داده است.
وضع این تعرفههای تلافیجویانه، بازارهای مالی را با تحولاتی روبرو کرده و باعث کاهش شدید تجارت دوجانبه میان چین و ایالات متحده آمریکا شده است.