ایران سالخورده بامردمی کهنسال
ساعت 24 - هرگز نمیتوان گفت ایران و ایرانیان آینده ندارند زیرا جلوی چرخیدن زمین و زمان را نمیتوان گرفت اما هرگز هم نمیتوان گفت آینده ایران و ایرانیان پرفروغ و درخشان است. این روزها که کابوس جنگ هم بر کابوس ناامنی روانی و نیز فقر گسترده اضافه شده خانوادههای ایرانی را به این نتیجه رسانده است که برای این سرزمین با این دستفرمانی که به پیش رانده میشود چشمانداز روشنی دیده نخواهد شد.
ایرانیان دستکم از سال۱۳۹۰ به چاه تهیدستی ملی افتاده و رشد اقتصادی اندکی را در بالاترین سطح تجربه میکنند. این رشد اندک در مقایسه با دیگر کشورها بهویژه کشور ترکیه برای ایرانیان حسرت و دلتنگی آورده و شهروندان را در راهی تازه بهلحاظ ساختار خانواده قرار داده است. دختران و پسران جوان زیر بار ازدواج دائمی و تعهدات سرچشمهگرفته نمیروند و سن ازدواج بسیار بالا رفته است. آنهایی که ازدواج کردهاند نیز نمیخواهند فرزند به دنیا بیاورند. دوری ابدی از باورهای دهه پس از انقلاب
بررسی رفتارهای خانواده در ایران نشان میدهد در دهه نخست پس از انقلاب از یکسو سن ازدواج پایین آمد و از سوی دیگر فرزندآوری در اوج بود تا اینکه سیاست کنترل جمعیت در دهه۷۰ در دستور کار قرار گرفت. سیاستهای کنترل جمعیت دهه۷۰، حالا دردسرساز شده است. طبق آخرین آمار ۷۷درصد از زوجهای ایرانی علاقهای به فرزندآوری ندارند، این در حالی است که ایران در سراشیبی پیری قرار گرفته است. با اینکه در سالهای گذشته سیاستهای تشویقی متفاوتی برای فرزندآوری اتخاذ شده اما نتیجه مطلوب نبوده است.
ظرف روزهای گذشته نقلقولهایی از دبیر ستاد ملی جمعیت، در شبکههای اجتماعی جنجالی شد. او اعلام کرد طبق آمار رسمی، ۷۷درصد زوجهای ایرانی در سن باروری، علاقهای به داشتن فرزند ندارند. در همین حال به نقل از او اعلام شد که «اگر خانوادهها فرزند نیاورند، مجبوریم جور دیگری عمل کنیم»، این جمله تهدیدآمیز در شبکههای اجتماعی واکنشهای زیادی داشت بهطوریکه او بعد از ۲۴ساعت این اظهارات را تکذیب کرد.