ماکرون و راه سوم در رقابت با چین و آمریکا
ساعت 24 - در نخستین روز از سفر رسمی خود به ویتنام، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، با عالیترین مقامهایهانوی ملاقات و با آنان درباره راهبرد فرانسه در مقابل چین و آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام گفتگو کرد.
در هانوی، رئیس جمهوری فرانسه از کشورش به عنوان قدرت صلح و تعادل یاد کرد و آن را شریکی قابل اعتماد توصیف نمود که قائل به گفتگو و همکاری است. ماکرون گفت : "هنگامی که برخی دولتها انزوا را برمیگزینند، فرانسه ساختن پلهای ارتباطی را انتخاب میکند. " ماکرون در مقابل همتای ویتنامی خود، لوونگ کوونگ،از نظم جهانی مبتنی بر حقوق در مقابل بیثباتیهای گسترده و بازگشت گفتار زور و ارعاب پشتیبانی کرد.
شروع نخستین روز از سفر رسمی ماکرون به ویتنام با ادای احترام به خاطره رزمندگان جنگ هندوچین علیه فرانسه آغاز شد. در ملاقات با دبیرکل حزب کمونیست ویتنام، رئیس جمهوری فرانسه بار دیگر بر ضرورت راهبرد این کشور تحت عنوان "راه سوم" در منطقه اقیانوس هند و آرام تاکید کرد که در معرض مخاطرات رقابت چین و آمریکا است.
به گفته یک مقام ارشد دولت فرانسه ویتنام در خط مقدم کلیه تنشهای جاری در شرق دریای چین است و به همین خاطر موضع فرانسه به عنوان قدرت ایجادکننده ثبات و تعادل میتواند در ویتنام با استقبال روبرو شود.
فرانسه بعد از ایالات متحد آمریکا دومین قدرت دارنده منطقه وسیع اقتصادی انحصاری جهان در منطقه اقیانوس هند و آرام است، اما، امکانات نظامی و اقتصادی فرانسه در این منطقه بهاندازه اهداف بلندپروازنه اش نیست. فرانسه بعد از آلمان و ایرلند مقام بیست و یکم را در بازار اقتصادی ویتنام دارد. رئیس جمهوری فرانسه امیدوار است که همکاریهای کشورش با ویتنام در عرصههای راهبردی چون انرژی، حمل و نقل و دفاعی تقویت شوند. به همین خاطر بخشی از روسای صنایع بزرگ انرژی، دریانوردی، هوانوردی و نظامی فرانسه امانوئل ماکرون را در سفرش به منطقه همراهی میکنند.
در نخستین روز از سفر خود به ویتنام، شرکت هواپیمایی "ویتجت" خرید بیست فروند هواپیمای غولپیکر "ایرباس" از نوع "آ۳۳۰-۹۰۰" را سفارش داد، در حالی که سال گذشته بیست فروند دیگر از این هواپیماها را خریداری کرده بود. در این سفر دو کشور سیزده توافق همکاری به ویژه در عرصه انرژی اتمی امضاء کردند.