کد خبر 654538

زاگرس سوخت و دولت‌ها آن را ندیدند

نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه در حفظ و احیا جنگل‌های زاگرس گفت: دولت‌ها دوست دارند عنوان شود همه چیز خوب است که بحران امروز زاگرس نتیجه همین عملکرد بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه‌شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس با موضوع آتش‌سوزی و حفاظت جنگل در محل وزارت کشور برگزار شد.

فرخ مسجدی، نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه در حفظ و احیا جنگل‌های زاگرس در این همایش گفت: حریق جنگل‌های زاگرس زندگی ۱۰ میلیون از ساکنان شمال غرب و غرب کشور را تحت‌تاثیر قرار داده و امروز به جان انسان‌ها رسیده که شاهد جان باختن افراد در اطفا حریق هستیم.

وی افزود: جنگل زاگرس قرن‌ها وجود داشته در سال‌هایی که نفت و گاز نداشته و سوخت شهرها و روستاها را تامین می‌کرده بدون این که به وضعیت فعلی دچار شود.

مسجدی ادامه داد: قطعاً نحوه مدیریت ما در این عرصه‌ها ایراد دارد و نتوانسته‌ایم این عرصه‌ها را درست اداره کنیم. یکی از دلایل آن بخشی نگری بودن ساختار کشور است. به این ترتیب هر نهاد کار خود را انجام می‌دهد بدون این که نتیجه را دنبال کنند.

این مسئول دولتی اظهار کرد: با وجود تلاش‌های بسیار در منطقه زاگرس متاسفانه تعداد آتش‌سوزی‌ها در حال افزایش وسعت آن در حال گسترش است؛ ضمن این که حریق‌ها در حال توسعه بوده و حل معضل فقط از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خارج از توان این سازمان است.

مسجدی با اشاره به نگهداری جنگل‌ها طی سال‌های گذشته توسط مردم، تاکید کرد: امروز هم دولت باید مسئولیت حفاظت از جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی را به مردم واگذار کند و بحران فعلی را با مشارکت آن‌ها حل کند و دولت فقط ناظر باشد.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی به مردم این دغدغه را در حفظ جنگل‌ها به‌وجود آورد، گفت: در غیر این صورت اگر برای هر درخت یک سرباز بگذاریم نمی‌توان از عرصه‌های جنگلی حفاظت کرد.

این مسئول دولتی با اشاره به رویکرد دولت‌ها، عنوان کرد: معمولاً دولت‌ها دوست دارند، گفته شود همه چیز خوب است و کمتر اطلاع‌رسانی از بحران موجود جنگل زاگرس شده که تا امروز کمتر عمق فاجعه درک شده است.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها عامل انسانی دارد، تصریح کرد: در این خصوص باید به مردم اطلاع‌رسانی داشت تا راهکار درست ارائه شود.

مسجدی گفت: گفتمان سازی نیاز است و باید از جوامع بین‌المللی هم کمک فنی و تجربی بخواهیم تا بتوانیم بحران زاگرس را رفع کنیم.