کد خبر 654539

قانون ته لنجی در جنوب زیر آوار جو سازی

ساعت 24 - رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به جوسازی در شهرهای جنوبی علیه قانون ته لنجی، گفت: افرادی که از مزایای رویه‌های کوله بری و ته لنجی استفاده میکنند، پس از پنج سال، به یک واحد صنفی رسمی تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قاچاق کالا و ارز به عنوان یکی از چالش‌های مهم اقتصادی، همواره تاثیرات منفی گسترده‌ای بر تولید داخلی، اشتغال، امنیت اقتصادی و سلامت جامعه گذاشته است. این پدیده نه تنها باعث فرار مالیاتی و اختلال در بازارهای رسمی می‌شود، بلکه گاهی کالاهای غیراستاندارد و حتی خطرناک را به چرخه مصرف وارد می‌کند که تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید

تخلف69هزارکشنده درحوزه قاچاق/سوخت‌گیری 12هزارتراکتور غیرفعال

دولت‌ها و نهادهای نظارتی در سراسر جهان با اتخاذ سیاست‌های تشویقی، بازدارنده و اقدامات کنترلی سعی در مهار این معضل دارند. در ایران نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با همکاری دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی، برنامه‌های جامعی برای پیشگیری، کشف و برخورد با شبکه‌های قاچاق اجرا می‌کند.

از سوی دیگر، برخی از فعالیت‌های مرزی مانند کوله‌بری و ملوانی که به‌صورت سنتی و عملا خارج از تشریفات سخت گیرانه انجام می‌شوند، نیازمند ساماندهی و حمایت‌های قانونی هستند تا از یک سو، معیشت مرزنشینان تامین شود و از سوی دیگر، این مشاغل به سمت فعالیت‌های رسمی و شفاف هدایت شوند. قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی گامی مهم در این جهت است که با ایجاد بسترهای قانونی، به کاهش قاچاق و تقویت اقتصاد مرزی کمک می‌کند.

در همین خصوص علیرضا رشیدیان، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طی گفتگویی در پاسخ به سوالات خبرنگار تسنیم درباره قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کوله‌بری و ملوانی) توضیحاتی ارائه کرد.

وی گفت: «جا دارد از عزیزانمان در مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر کنم، چرا که این قانون با هدف حمایت از مرزنشینان تهیه شده است.»