کد خبر 654562

ایران محتاج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی است

ساعت 24 - محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران، سه شنبه ششم خرداد ماه در جمع نمایندگان استان گیلان گفت که "باید رشد هشت درصدی در اقتصاد را متحقق کنیم. اما، برای این کار به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری خارجی نیاز است."

بر اساس سند بیست ساله توسعه که رسماً از سال ۱۳۸۴ آغاز شد جمهوری اسلامی ایران هدف خود را در پایان این مهلت یعنی سال جاری دستیابی به رشد ۸ درصدی و تبدیل شدن به اقتصاد اول خاورمیانه تعریف کرده بود. اما، بیست سال پس از تصویب و اجرای سند چشم‌انداز بیست ساله که در اصل معادل چهار برنامه توسعه بوده شاخص‌های مهم اقتصادی ایران (نظیر اشتغال، معیشت، تولید، درآمد سرانه، سرمایه‌گذاری و نوآوری...) هیچگاه به وخامت امروز نبوده‌اند، در حالی که طی چهار دهه گذشته بیش از دو تریلیون دلار (یعنی ده برابر نیاز جمهوری اسلامی به سرمایه‌گذاری) فقط پول نفت وارد صندوق‌های حکومت اسلامی شده است.

برغم درآمدهای هنگفت نفتی نرخ پس‌انداز و سرمایه‌گذاری داخلی در ایران همچنان نازل است و هرگز اطلاع روشنی درباره رقم ذخایر ارزی کشور ارایه نشده است. در این بین، جمهوری اسلامی تحریم‌های اقتصادی را همواره عامل اوضاع وخیم اقتصادی کشور معرفی کرده بی آنکه حتا یک بار بگوید مسبب این تحریم‌ها کیست یا چیست یا سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی، حمایت‌های مالی و سیاسی آن از نیروهای نیابتی چه نقشی در به وجود آمدن و تحمیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران داشته‌اند.

: تنها در دموکراسی نهادهای سیاسی و اقتصادی قابل اعتماد، شفاف و پاسخگو ساخته و سرمایه‌گذاری و نوآوری که رشد پایدار اقتصادی را در پی دارند، متحقق می شوند. دموکراسی صیانت از مالکیت، بهبود عملکرد بازارهای پول و سرمایه، کاهش فساد را در پی دارد که جملگی محیط مناسب را برای نوآوری و رشد صنایع فراهم می سازند.