کد خبر 654942

گروسی: ایران و آمریکا خواستار توافق‌اند

ساعت 24 - رافائل گروسی روز چهارشنبه گفت که معتقد است هم ایران و هم ایالات متحده در مذاکرات جاری خواستار حصول توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران هستند. او همچنین گفت که به صورت مداوم با دو طرف در تماس است و ادامه «گفتگوهای مستقیم» میان تهران و واشنگتن را دلگرم‌کننده دانست.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای دیدار با احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه و دیگر مقامات این کشور به دمشق سفر کرده است، روز چهارشنبه در گفتگو با اسوشیتدپرس گفت که به غیر از ایده تشکیل کنسرسیوم با حضور ایران، آمریکا و کشورهای عرب منطقه برای غنی‌سازی اورانیوم، ایده‌های دیگری نیز در این زمینه مطرح شده است.

اکسیوس پیش‌تر طی گزارشی اعلام کرد که پیشنهاد توافق هسته‌ای آمریکا بر تشکیل یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم متمرکز است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، این پیشنهاد که روز شنبه از طریق بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان به ایران رسید، در واقع پلی میان وضعیت فعلی و هدف نهایی آمریکا مبنی بر توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم در ایران است.

بنابر این پیشنهاد، ایالات متحده ساخت راکتورهای هسته‌ای را برای ایران تسهیل می‌کند و مذاکراتی را برای احداث تاسیسات غنی‌سازی تحت مدیریت کنسرسیومی متشکل از کشورهای منطقه آغاز خواهد کرد. زمانی که ایران از هریک از این وعده‌ها منتفع شود، متعهد به توقف غنی‌سازی در خاک خود خواهد بود.