حتی دانشگاه های بزرگ هم تقاضا ندارند
ساعت 24 - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کاهش تقاضا برای حضور در برخی رشتههای تخصصی و فوق تخصصی این دانشگاه، گفت: تقاضا برای حضور در رشتههای زنان، اطفال، داخلی، جراحی عمومی، بیهوشی و طب اورژانس در حالی کم شده است که رشتههای مادر محسوب می شوند. اگر این رشتهها دچار مشکل شوند مجموعه طب با مشکل مواجه خواهد شد.
دکتر رییس کرمی در گفت و گو با شفقنا با تاکید بر اینکه کمبود شرکت دانشجوی تخصصی و فوق تخصصی به دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز کشیده شده است، اظهار کرد: اگر چه آمار صندلی خالی دانشگاه در این رشتهها در مقایسه با سایر دانشگاههای دیگر کمتر است اما به هر حال ما در برخی از رشتههای تخصصی و فوق تخصصی خود داوطلبی نداریم.
وی در ادامه تصریح کرد: تقاضا برای حضور در رشتههای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقایسه با سایر دانشگاهها بهتر است اما در کل ما در این زمینهها دچار کمبود هستیم. بنابراین باید در سطح ملی سیاست گذاریهایی برای حل این معضل انجام بگیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برای جذب دانشجویان در رشتهها تخصصی و فوق تخصصی تلاش میکنیم، گفت: ما در این دانشگاه برنامه داریم تا کیفیت آموزش دانشجویان این رشتهها ارتقا یابد و تسهیلاتی را برای شرایط رفاهی این دانشجویان فراهم نماییم. ضمن اینکه در نظر داریم شرایط کاری این دانشجویان در دانشگاه سبک تر شود. اما کمبودها و عدم تمایل به حضور دانشجو در این رشتهها علل فرا دانشگاهی دارد. به این جهت مشکلات باید در سطح کلان رفع شود.
رییس کرمی اظهار کرد: در دوره تخصصی رشتههای بیهوشی، طب اورژانس، اطفال و عفونی چهار رشتهای هستند که تقاضا برای تحصیل در این رشتهها کم شده است و دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله علوم پزشکی تهران در این رشتهها با صندلی خالی مواجه شدند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بسیاری از داوطلبان تمایلی برای تحصیل در رشتههای فوق تخصصی ندارند، افزود: اگر چه علل اصلی این عدم تمایل مشخص است اما با این وجود نیازمند بررسیهای بیشتر هستیم.
وی اظهار کرد: استان خوزستان در سال تحصیلی جاری فقط یک رزیدنت اطفال پذیرش کرده است و این امر بدین معناست که سه سال آینده این استان با کمبود متخصص اطفال مواجه است.
رییس کرمی یادآور شد: تقاضا برای حضور در رشتههای زنان، اطفال، داخلی، جراحی عمومی، بیهوشی و طب اورژانس در حالی کم شده است که رشتههای مادر محسوب میشود و سایر رشتهها زیر شاخههای این رشتهها به شمار میرود. اگر این رشتهها دچار مشکل شوند مجموعه طب با مشکل مواجه خواهد شد. بر این اساس ما نیازمند اتخاذ تصمیمات اساسی، مهم، کلان و زودرس در خصوص این مشکل هستیم که باید در سطوح بالاتر اتخاذ شود.