کد خبر 655762

نیمی از اروپا درگیر خشکسالی اند

ساعت ۲۴ - اروپا و حوزه مدیترانه از اواسط ماه مارس با خشکسالی طولانی‌مدتی مواجه شده‌اند که بیش از ۴۵ درصد این منطقه را دربر گرفته است. این خبر براساس تحلیل خبرگزاری فرانسه (AFP) از داده‌های «رصدخانه خشکسالی اروپا» (EDO) منتشر شده و روز سه‌شنبه در دسترس قرار گرفته است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این نخستین بار از زمان آغاز جمع‌آوری داده‌ها در سال ۲۰۱۲ است که چنین حجم وسیعی از منطقه به مدت بیش از سه ماه متوالی درگیر خشکسالی شده است؛ موضوعی که خطر آتش‌سوزی‌های جنگلی را افزایش می‌دهد.

در ابتدای تابستان، مجموعه‌ای از آتش‌سوزی‌ها در ترکیه و یونان آغاز شد. در این کشورها، به طور متوسط به ترتیب ۷۲ درصد و ۵۶ درصد از زمین‌ها از اواسط مارس خشک بوده‌اند.

آتش‌نشانان یونانی روز شنبه اعلام کردند که به دلیل دمای بالا و وزش بادهای شدید در سراسر کشور، همچنان در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند.

شاخص رصدخانه خشکسالی که توسط سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک اتحادیه اروپا تعیین می‌شود، از تصاویر ماهواره‌ای برای اندازه‌گیری سه شاخص استفاده می‌کند: میزان بارش، رطوبت خاک و وضعیت پوشش گیاهی.

یافته‌ها سپس در یکی از سه سطح خشکسالی دسته‌بندی می‌شوند: «تحت نظر»، «هشدار» و «اخطار» — که سطح آخر نشان می‌دهد پوشش گیاهی به‌طور غیرطبیعی در حال رشد است.

داده‌های این رصدخانه تا تاریخ ۲۰ ژوئن نشان می‌دهد که وضعیت خشکسالی در منطقه بدتر شده است. از ابتدای ژوئن، ۷ درصد از زمین‌ها در وضعیت «اخطار» قرار دارند؛ که این میزان دو برابر وضعیت در اواسط مارس است.

اوضاع کشورهای اروپای شرقی بیش از سایر مناطق نگران‌کننده هستند. رکوردهای جدیدی برای این زمان از سال در اوکراین و بلاروس ثبت شده‌اند؛ جایی که به ترتیب ۳۱ درصد و ۲۵ درصد از اراضی در وضعیت «اخطار» قرار دارند.

در سمت غربی، بریتانیا با خشکسالی وسیعی مواجه شده که از پایان ماه مارس بیش از ۷۰ درصد از اراضی آن را خشک کرده است.

به‌ویژه در انگلستان، به گفته سرویس هواشناسی رسمی این کشور، «خشک‌ترین بهار در بیش از ۱۰۰ سال گذشته» تجربه شده است.

در جنوب اروپا، اسپانیا و پرتغال تا حد زیادی از سطوح نگران‌کننده خشکسالی در امان مانده‌اند؛ به‌طوری‌که بین ۱۱ تا ۲۰ ژوئن، تنها ۴ درصد از اراضی اسپانیا و کمتر از یک درصد از اراضی پرتغال در وضعیت «اخطار» بوده‌اند.

این میزان بسیار کمتر از حد میانگین در این زمان از سال است؛ به‌طوری‌که بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۴، به‌طور متوسط ۳۲ درصد از اراضی اسپانیا و ۲۷ درصد از اراضی پرتغال در وضعیت «اخطار» قرار داشتند.

هر دو کشور در آغاز فصل بهار با بارندگی‌های شدیدی مواجه شدند؛ از جمله سیل‌های مرگبار در منطقه والنسیا در اسپانیا.

سازمان هواشناسی فرانسه (Météo France) هشدار داده است که «پوشش گیاهی خشک غیرعادی در ماه ژوئیه» می‌تواند «باعث بروز آتش‌سوزی‌های گسترده» شود. نخستین آتش‌سوزی‌های عمده تابستانی نیز در آخر هفته گذشته در فرانسه رخ داده‌اند.