ذخیره گوشت قرمز رو به پایان است
ساعت 24 - کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در یک نشست مشترک با کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی وضعیت تامین کالاهای ضروری در شرایط پیش آمده در کشور را بررسی و راهکارهایی را برای پیش آمدن شرایط مشابه پیشنهاد کردند. در این نشست شهرزاد مشیری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشت و به سوالات و مشکلات فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه پاسخ داد.
در ابتدای این نشست هومن حاجیپور، قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران به بیان برخی از مشکلات فعالان اقتصادی پرداخت و در خصوص موضوع برگزاری این جلسه گفت که بخش خصوصی طی جنگ 12 روزه حضور پررنگی در تامین کالاهای اساسی داشته و قرار است فعالان اقتصادی در این نشست مشکلات خود در این شرایط را بیان کنند تا در صورت رخ دادن مجدد شرایط پیش آمده، آمادگی بیشتری برای تامین کالاها با حل مشکلات وجود داشته باشد.
عطاالله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، نیز طی سخنانی به حضور بخش خصوصی در کنار دولت برای تامین کالاهای اساسی در طول جنگ 12روزه اشاره کرد و گفت: در وضعیتی که پیش آمد تولیدکنندگان و بازرگانان فعال در حوزه صنعت غذایی کشور به صورت تمام و کمال در کنار دولت بودند، اما متاسفانه مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی همچنان پا برجا بوده و هست.
او افزود: یک مشکل مهم در این دوره اخلال در سامانهها از جمله سامانه ترخیص کالا بود که جهاد کشاورزی نیز در این خصوص پاسخگو نبود، البته امیدواریم با بررسی تجربهای که در 12روز جنگ برای تامین کالاهای اساسی داشتیم، مشکلات تا حدی برطرف شود تا در صورت بروز احتمالی مجدد شرایط جنگی، بتوان بازار تامین و عرضه کالاهای اساسی را به درستی مدیریت کرد.
لزوم وجود شفافیت در وزارت جهاد کشاورزی
داود رنگی، از اعضای کمیسیون کشاورزی و هیات نمایندگان اتاق تهران، مهمترین مشکلات این حوزه را در حملونقل، تعطیلی دستگاههای دولتی و قطعی اینترنت عنوان کرد اما موضوعی که به زعم او، این مشکلات را تشدید میکرد سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی بود.
او گفت: یکی از مشکلاتی که از قبل وجود داشت و در این دوره نیز راهحلی برای آن اندیشیده نشد این است که کالا وارد گمرک میشود اما به به دلیل مسائل ارزی ترخیص نمیشود. مشکلاتی از این دست و مسائل مربوط به تمدید زمان ثبتسفارش، کد ساتا و... را خود دولت به وجود آورده به سادگی قابل حل است. وزارت جهاد کشاورزی هم باید شفافیت اطلاعات را در اولویت قرار دهد.
فرهاد آگاهی، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، به موضوع عدم تامین ارز به موقع برای واردکنندگان اشاره کرد و گفت که باید در این خصوص شفافسازی صورت بگیرد تا بازرگان بتواند برای ادامه فعالیت خود برنامهریزی کند.
او ادامه داد: شرایط بازار از نظر گوشت وارداتی اصلا مناسب نیست و ذخایر استراتژیک کم است، چرا که واردات از مبدا برزیل صفر بوده است. از سوی دیگر ثبت سفارش گوشت یک فرآیند زمانبر است که با سیاست زمان سه ماهه واردات ممکن نیست.
دو پیشنهاد برای تنظیم بازار
علی تقویفر، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، نیز در سخنانی با انتقاد از عملکرد دستگاههای دولتی در دوره جنگ 12 روزه گفت: کشور ما زمان زیادی است که در بحران قرار دارد و مشکلات فقط منحصر به دوره جنگ نمیشود. کشور در تمام دستگاههای خدماتی و اجرایی خود در شرایط بحران به مدیریت درست نیاز دارد.
این فعال اقتصادی در ادامه به معاون وزیر جهادکشاورزی و نمایندگان مجلس پیشنهاد کرد که امکان واردات کالا بدون انتقال ارز فراهم شود و در اموری که امکان واگذاری به بخش خصوصی با حفظ حاکمیت دولتی وجود دارد، واگذاریها انجام گیرد، چرا که اجرایی شدن این دو پیشنهاد موجب میشود که عرضه کالای باکیفیت در بازار افزایش و قیمتها کاهش یابد.