کد خبر 655819

دلارهای آمریکایی در مکزیک و تغییر چهره شهرها

ساعت 24 - حضور مهاجرین مرفه آمریکایی و اروپایی در مکزیک برای مردم و دولت این کشور مشکلاتی ایجاد کرده که باعث اعتراض مردم مکزیک شده است. به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، این روزنامه در گزارشی از مهاجران آمریکایی ساکن مکزیک، نشان داد که دومینوی مهاجرستیزی این بار گریبان خود آمریکایی‌ها را گرفته است.

در حالی که دولت آمریکا از زمان روی کار آمدن ترامپ، انبوه مهاجران مکزیکی جنوب و غرب این کشور را آزار می‌دهد، گزارش نیویورک تایمز نشان می‌دهد که مکزیکی‌ها نیز مهاجران نسبتاً مرفه آمریکایی را که برای زندگی آسان‌تر به مکزیکوسیتی پایتخت این کشور مهاجرت کرده‌اند، تحت فشار قرار می‌دهند.  

نگرانی‌های اصلی مردم مکزیک از مهاجران آمریکایی انبوه پایتخت‌شان، شامل مواردی مانند آوارگی ساکنان قدیمی بومی از برخی مناطق خوش آب و هوا، افزایش اجاره بها بخاطر استقرار مهاجران مرفه، و رشد قیمت مواد غذایی است. 

به این ترتیب، در مکزیک خشم از هجوم خارجی‌های ثروتمند سال‌هاست که در حال افزایش است. 

روز دوشنبه این هفته جمعی از معترضان مکزیکی با دست‌نوشته‌ها و نقاشی‌های دیواری، خشم خود را از هجوم خارجی‌ها و آمریکایی‌های غیر اسپانیولی زبان که اخیراً در مکزیکوسیتی ساکن شده‌اند، آشکار کردند.  

آنان با شعارهایی مانند «آمریکایی به خانه‌ات برگرد»، «اسپانیایی صحبت کن یا برو!» «تغییر شهر به نفع مهاجران، استعمار جدید است!» به استقبال مهاجران آمریکایی ساکن مکزیک رفتند.  

در این تظاهرات‌ها که در این هفته برای چندمین بار برگزار شده، محله‌های ساکنان و مهاجران آمریکایی که شغل دورکار داشته و حقوق دلاری دریافت می‌کنند، صحنه تظاهرات شد.

مکزیکوسیتی، به‌عنوان یکی از بزرگترین کلان‌شهرهای کل قاره آمریکا، در پی ورود صدهاهزار مهاجر خارجی نسبتاً مرفه، به ویژه از ایالات متحده آمریکا، این روزها دچار مشکل شده است. افزایش قیمت زمین، اجاره، مواد غذایی و تغییرات ریخت‌شناسی شهری و تورم از جمله این موارد است. 

عمده مهاجران، آمریکایی‌های متخصصی هستند که می‌توانند دورکاری کنند و با اسکان در مکزیک در همسایگی کشور خود، با شرکت‌های ثروتمند آمریکایی کار کرده و حقوق دلاری بالا دریافت می‌کنند، اما در کشوری ارزان قیمت با هزینه‌های بهداشت، درمان و خدمات عمومی ارزان‌تر و مالیات کمتر ساکن هستند. افزایش این جمعیت از آمریکایی‌های مهاجر در سال‌های اخیر به‌خاطر افزایش قیمت مسکن، هزینه‌های زندگی و به ویژه آموزش و بهداشت بسیار گران قیمت در آمریکا بوده است؛ امری که باعث فشار تورمی بر مکزیک شده است. 

ریخت‌شناسی بخشی از نقاط کلان‌شهرهای مکزیک از جمله پایتخت به نحوی در اثر مهاجرت تغییر کرده که در برخی از کافه‌های شهر، بیشتر انگلیسی صحبت می‌شود و کسی اسپانیولی (زبان ملی مکزیکی‌) مکالمه نمی‌کند. آمریکایی‌ها در فضاهای اشتراکی، باشگاه‌های بدن‌سازی، فروشگاه‌های مواد غذایی و بوتیک‌های لباس حضور زیادی دارند و به مهاجران