چین و روسیه شاید به اسراییل کمک کردند
ساعت 24 - ابوالقاسم دلفی سفیر سابق جمهوری اسلامی در فرانسه و تحلیلگر مسائل بینالملل در رابطه با نقش دو عضو غیرغربی برجام در فعالسازی مکانیزم ماشه بگفته است : توجه داشته باشیم که روسها و چینیها که آنها هم عضو برجام هستند، در شرایط فعلی به شکل خنثی عمل میکنند.
یعنی آنها قطعاً میتوانند در شرایط فعلی به شکل دیگری عمل کنند، میتوانند بررسی کنند چه کسی از تعهداتش خارج شده است. آنها به عنوان دو عضو دائمی شورای امنیت و دو عضو موجود در برجام فعلی دارای ظرفیتهایی هستند که قابل استفاده است. اما متاسفانه در جنگ ۱۲ روزه، آنها خنثی بودند و شاید هم به نفع اسرائیل عمل کردند و سکوتشان اسرائیل را تشویق به حمله به ما کرد.
در شرایط فعلی هم همینطور است؛ سکوت آنها یا مواضع بیطرفانهای که در بحث مکانیزم ماشه میگیرند، باعث میشود که فشار روی جمهوری اسلامی ایران هر روز بیشتر شود.
این کارشناس ارشد سیاست خارجی در خصوص تصمیم اروپا برای تبدیل وضعیت ایران به یک تهدید جهانی و امکانهایی که برای این ادعا در اختیار خواهد داشت، عنوان کرد: اگر به مکانیزم ماشه متوسل شوند، به این معنی است که قطعنامههای ششگانه که بر اساس برجام لغو شده یا در حالت تعلیق قرار دارند، فعال خواهند شد.
این قطعنامهها به معنای این است که ما مجدداً به ذیل فصل هفتم منشور برمیگردیم. فصل هفتم منشور به این معناست که ما تهدید خواهیم بود. آنچه که برجام برای ما در سال ۲۰۱۵ به ارمغان آورد، این بود که ما را از فصل هفتم منشور خارج کرد. اما اگر دوباره این مکانیزم فعال شود و به این مرحله برگردیم، به معنای آن خواهد بود که به زیرمجموعه آن شش قطعنامهای که در حال حاضر بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده و قابل اجرا نیستند، باز خواهیم گشت و به عنوان یک تهدید شناخته میشویم.