تضعیف علوم پایه در کشور
ساعت 24 - معاون علمی رئیسجمهور گفت: علوم پایه نسبت به علوم مهندسی در کشور تضعیف شده است در حالی که انقلاب صنعتی با انقلاب علمی اتفاق میافتد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشین ظهر شنبه در نشست با نخبگان و استعدادهای برتر استان زنجان گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری دو زیرمجموعه دارد که یکی بنیاد ملی نخبگان است و افرادی که هنوز هئیت علمی دانشگاه نیستند و در ابتدای کار قرار دارند میتوانند از مزایای این بنیاد استفاده کنند.
وی ابراز کرد: سعی کردیم طرحهایی که به خلق خلاقیت و استعدادهای مختلف کمک کند را احیا و اصلاح کنیم؛ به عنوان مثال طرح احمدی روشن برای ارتباط فرد با صنعت پیشبینی شده و تلاش کردیم پاسخگویی به کمتر از ۴۵ روز کاهش یابد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور یادآور شد: هفته گذشته تخصیص جذب و دریافت کد استخدامی طرح جهت انجام شد و نقرر شده ۲۰ درصد از سهمیه پستها به بنیاد نخبگان تعلق یابد.
وی هدف بنیاد ملی علم را حمایت از اساتید دانشگاه دانست و گفت: بودجه این بنیادحدود ۱۰۰ میلیارد تومان است و با منابع دیگر بودجه را یک همت کردیم؛ چراکه برای جهش علمی نیاز به حمایت داریم و کشورهای دیگر میلیارد دلاری هزینه میکنند.
افشین با اشاره به اینکه در نتیجه حمایت مالی شاهد رشد بیش از ۴۰ درصدی در تلاش اساتید بودیم، خاطرنشان کرد: منابع بنیاد ملی نخبگان و بنیاد علم منابع تامین مالی حوزههای علمی محسوب میشود و علم چیزی است که باید روی آن سرمایهگذاری و برای دریافت نتیجه کمی صبر و تحمل کرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان برترین رتبه سرآمدان علمی سال گذشته را دریافت کرد، تصریح کرد: ما دچار رکود علمی هستیم به این دلیل که در توسعه و علم اشکال داشتیم و حمایت از علم و اساتید و نخبگان بعد از جهش علمی کشور نزول یافت اما قول دادیم به روند دهه گذشته بازگردیم و زنجان از لحاظ علمی در جایگاه بالایی قرار گرفت.
معاون علمیفناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در مورد پرورش معلمان تصریح کرد: معلمان باید اساتید بزرگ را تجربه کرده باشند و بر این اساس کسانی که در دانشگاههای دیگر تحصیل کردند و رتبه بالایی دارند میتوانند داوطلبانه برای تدریس اقدام کنند و در حین تحصیل، دوره مربوط به معلمی را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند.