کد خبر 659972

گفت وگوی تلفنی پوتین با نتانیاهو درباره برنامه اتمی ایران

ساعت 24 - خبرگزاری رویترز به نقل از کرملین خبر داد که رئیس جمهور روسیه با نخست وزیر اسرائیل درباره وضعیت کلی منطقه خاورمیانه و برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده است.

کرملین، مقر حکومت روسیه، روز شنبه، ۲۴ آبان‌ماه، خبر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت‌وگوی تلفنی داشته است.

در بیانیه کرملین بدون اشاره به جزئیات آمده است که این دو مقام درباره وضعیت خاورمیانه، از جمله تحولات در نوار غزه، برنامه هسته‌ای ایران و سوریه گفت‌وگو کرده‌اند.

به گزارش تایمز اسرائیل، دفتر نخست وزیر اسرائیل نیز تنها به اشاره به گفت‌وگوی دو طرف درباره «مسائل منطقه‌ای» بسنده کرده، اما اضافه کرده است که این چندمین گفت‌وگوی آن‌هاست که اخیرا انجام شده‌ است.

گفت‌وگوی دو مقام روس و اسرائیلی تنها سه روز پس از آن رخ می‌دهد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد ایران به بازرسان این نهاد اجازه نداده است تا به تاسیسات‌ هسته‌ایش، که اسرائیل و آمریکا آن‌ها را بمباران کرده‌اند، دسترسی پیدا کند.

مدیرکل آژانس روز چهارشنبه ۲۱ آبان در دو گزارش تازهٔ خود در مورد برنامهٔ هسته‌ای ایران افزود: «عدم دسترسی آژانس به این مواد هسته‌ای به مدت پنج ماه به این معناست که راستی‌آزمایی آن... مدت‌هاست به تعویق افتاده است».

آژانس می‌افزاید «حیاتی» است که بتوان این کار را در اسرع وقت انجام داد.

این در حالی است که رئیس‌جمهور روسیه در میانه مهرماه خبر داده بود که از دولت اسرائیل پیام‌هایی دریافت کرده مبنی بر این‌ که اسرائیل به عدم رویارویی با ایران متعهد است.

ولادیمیر پوتین در آن زمان به جزئیات و محتوای این پیام‌ها اشاره‌ای نکرد، اما با تاکید بر این‌که مسکو با تهران در تماس نزدیک است تا مسئله هسته‌ای ایران را حل‌وفصل کند، افزود پیام‌های مرتبطی را از اسرائیل دریافت می‌کند و [این پیام‌‌ها] را به رهبری ایران منتقل می‌کند.