کد خبر 660454

کرملین: با آمریکا به مصالحه نرسیدیم

ساعت 24 - کرملین بامداد چهارشنبه اعلام کرد که در جریان دیدار پنج ساعته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، مسکو و واشنگتن بر سر توافق صلح برای پایان دادن به جنگ اوکراین به مصالحه نرسیدند.

به گفته یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهوری روسیه در امور سیاست خارجی گفتگوها میان آقای پوتین و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه و جرد کوشنر، داماد و مشاور آقای ترامپ تا پس از نیمه‌شب ادامه داشت. او گفت: «به مصالحه دست نیافتیم. هنوز کارهای زیادی برای انجام باقی است.»

به گفته او، آقای پوتین در این جلسه به برخی از پیشنهادهای آمریکا واکنش منفی نشان داد و آقای ویتکاف پس از نشست برای ارائه گزارش به کاخ سفید، به سفارت آمریکا در مسکو رفت.

آقای اوشاکوف افزود که در حال حاضر برگزاری دیدار میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در دستور کار نیست. او با این حال گفت که مذاکرات سازنده بود و ظرفیت عظیمی برای همکاری اقتصادی آمریکا و روسیه وجود دارد. مذاکرات محرمانه

یوری اوشاکوف گفت که آقای پوتین مجموعه‌ای از احترامات و پیام‌های مهم را به رئیس‌جمهوری آمریکا فرستاد، اما دو طرف توافق کردند که جزئیات گفتگوها در اختیار رسانه‌ها قرار نگیرد. او گفت: «ما با همتایان آمریکایی توافق کردیم که ماهیت مذاکرات انجام شده را افشا نکنیم. این گفتگو محرمانه بود. »

به گفته او در این جلسه دو طرف درباره «مساله سرزمینی»، عبارتی که کرملین برای اشاره به ادعاهای روسیه درباره منطقه «دونباس» در شرق اوکراین به کار می‌برد، گفتگو کردند. آقای اوشاکوف گفت که طرف آمریکایی پیشنهاد‌هایی را درباره این مساله ارائه کرده، اما هنوز هیچ توافقی به دست نیامده است.

ولادیمیر پوتین بارها به صورت علنی اعلام کرده که روسیه چه از طریق مذاکرات و چه با استفاده از نیروی نظامی کنترل «دونباس» را در دست خواهد گرفت.آقای اوشاکوف گفت: «برخی از پیشنهاد‌های مطرح‌شده در پیش‌نویس آمریکایی‌ها تا حدودی قابل پذیرش به نظر می‌رسد، اما نیاز به بحث و بررسی دارند. برخی از فرمول‌هایی که به ما پیشنهاد شده، مناسب نیستند. بنابراین کار ادامه خواهد داشت.»

به گزارش رویترز، ولادیمیر پوتین به همراه یوری اوشاکوف و کیریل دمیتریف، فرستاده رئیس‌جمهوری روسیه در امور سرمایه‌گذاری خارجی و همکاری‌های اقتصادی در این جلسه حاضر شد و هیات روس از طریق مترجمان با آمریکایی‌ها گفتگو کردند.

آقای ترامپ روز سه‌شنبه گفت: «نمایندگان ما در حال حاضر در روسیه هستند تا ببینند آیا می‌توانیم این موضوع را حل‌و‌فصل کنیم یا نه. وضعیت اصلا ساده نیست، آشفته بازاری است.»او افزود که هر ماه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر در این جنگ کشته می‌شوند.

پشت پرده مذاکرات

این ششمین دیدار آقای ویتکاف با ولودیمیر پوتین در روسیه و نخستین دیدار حضوری آقای پوتین با تیم آقای ترامپ پس از نشست آلاسکا در ماه اوت بود. این همچنین نخستین بار بود که جرد کوشنر در گفتگو با رئیس‌جمهوری روسیه حضور داشت.

به گزارش اکسیوس به نقل از دو منبع آگاه، انتظار می‌رود که استیو ویتکاف و جرد کوشنر روز چهارشنبه در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در اروپا، او را از جزئیات مذاکرات مطلع سازند.

بنابر این گزارش، نمایندگان آمریکا قرار بود در دیدار با آقای پوتین نسخه تغییر یافته طرح صلح پیشنهادی آقای ترامپ را که از ۲۸ بند به ۱۹ بند تقلیل یافته بود، به رئیس‌جمهوری روسیه ارائه کنند.

ولادیمیر پوتین پیش‌تر گفته بود طرح دونالد ترامپ می‌تواند مبنای مذاکرات قرار بگیرد، اما در عین حال صراحتا تاکید کرده بود که تغییری در خواسته‌های سخت‌گیرانه روسیه به وجود نیامده است.

با این حال، به نظر می‌رسد این طرح که در ابتدا از سوی کی‌یف و حامیانش به عنوان طرحی جانبدارانه به سود روسیه تلقی شده بود،‌ پس از تغییراتی و قابل قبول‌تر شدن برای اوکراین، جاذبه کمتری برای روسیه پیدا کرده است.

استیو ویتکاف، جرد کوشنر و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه با هیات اوکراینی به ریاست رستم عمروف، مشاور امنیت ملی آقای زلنسکی در میامی دیدار کردند.

اکسیوس پیش‌تر گزارش داده بود که تعیین مرز پساجنگ اوکراین و روسیه محور این مذاکرات بوده است