کد خبر 663831

توزیع مجانی میوه‌های درجه دو و سه تره‌بارها در مناطق شمال شهر

ساعت 24-در تره‌بارهای زعفرانیه، شهرک غرب و گیشا، مردم کنار سبدهای میوه‌های درجه دو و حتی سبدهای رایگان توقف می‌کنند. فروشندگان از کاهش خرید گوشت، ماهی و کالاهای غیرضروری می‌گویند و فعالان بازار تبلیغات تایید می‌کنند تخفیف و فروش اقساطی از یک ابزار مقطعی، به استراتژی دائمی کسب‌وکارها تبدیل شده است.

سبد رایگان میوه‌های درجه دو و سه تره‌بارها در مناطق شمال شهر، این روزها مخاطب محلی پیدا کرده است و فروشندگان هم این را تایید می‌کنند. تهران پس از شروع جنگ ظاهری جدید پیدا کرده؛ از افزایش بنرهای تبلیغاتی برای تخفیف تا انواع کالا با خرید اقساطی. بعد از شروع جنگ، فشار تورم و نااطمینانی اقتصادی شدت بیشتری گرفته و نشانه‌های آن را می‌توان در مناطق بالای تهران هم دید. اتفاقی که تا چند سال قبل بیشتر در محله‌های متوسط و متوسط رو به پایین دیده می‌شد. بنرهای تخفیف، فروش اقساطی، حراج‌های مداوم و جست‌وجوی کالاهای ارزان‌تر، امروز به خیابان‌های شمال تهران هم رسیده است.

به گزارش شرق، از چند محله تهران نشان می‌دهد فشار اقتصادی به بخشی از چهره شهر تبدیل شده است. در تره‌بارهای زعفرانیه، شهرک غرب و گیشا، مردم کنار سبدهای میوه‌های درجه دو و حتی سبدهای رایگان توقف می‌کنند. فروشندگان از کاهش خرید گوشت، ماهی و کالاهای غیرضروری می‌گویند و فعالان بازار تبلیغات تایید می‌کنند تخفیف و فروش اقساطی از یک ابزار مقطعی، به استراتژی دائمی کسب‌وکارها تبدیل شده است.  از کالابرگ در زعفرانیه تا سبدهای میوه رایگان در گیشا

فشار اقتصادی مناطق بالای تهران حالا علاوه بر نشانه‌های آن روی تبلیغات شهری، در گوشت‌فروشی و سوپرمارکت‌های آن هم دیده می‌شود. روایتی‌هایی همچون‌ کاهش مصرف پروتئین و کوچک‌شدن سبد خرید که پیش‌تر از مناطق کم‌برخوردار به گوش می‌رسید حالا در مناطق بالاتری هم دیده می‌شود. با یک گشت میدانی در محله‌های متوسط و حتی مرفه‌نشین نیز می‌توان ردپای تغییر الگوی مصرف و افت قدرت خرید را مشاهده کرد. از ویترین مغازه‌هایی که بنرهای «تخفیف ۴۰ تا ۷۰ درصد» نصب کرده‌اند تا تبلیغات گسترده خرید اقساطی برای کالاهایی که پیش‌تر کمتر با چنین شیوه‌ای عرضه می‌شدند. عضویت در کانال تلگرام / روبیکا / بله عصر ایران

از لوازم خانگی و خدمات دندان‌پزشکی تا بلیت سفر، تعمیر و خرید خودرو و حتی خریدهای روزمره سوپرمارکتی که همه را شامل می‌شود. این تبلیغات دیگر فقط در مناطق متوسط و جنوبی شهر دیده نمی‌شود و به محله‌های شمال تهران هم نیز رسیده است. در خیابان همایی محله مجیدیه، روی ویترین بسیاری از مغازه‌ها برچسب‌های «تخفیف به دلیل جابه‌جایی» یا «حراج به دلیل تعطیلی» دیده می‌شود. خیابان اصلی گیشا نیز وضعیت مشابهی دارد و در مسیر خیابان دماوند تا میدان انقلاب و پاساژ و مغازه‌های سعادت‌آباد و شهرک غرب نیز بسیاری از فروشگاه‌ها با انواع تخفیف و فروش ویژه در تلاش برای جذب مشتری هستند. در یکی از سوپرمارکت‌های نزدیک میدان آصف در زعفرانیه، بنر بزرگی با تبلیغ «۲۰ درصد تخفیف» و «پذیرش کالابرگ» روی سردر فروشگاه نصب شده است؛ فروشگاهی که عمده کالاهای آن خارجی و لوکس است.

فروشنده می‌گوید: «سال‌های قبل اصلا تخفیف نمی‌زدیم اما مدتی است مجبور شده‌ایم تخفیف بدهیم. کالابرگ را هم تقریبا همه قبول می‌کنند و در این منطقه هم هرکسی داشته باشد از آن استفاده می‌کند.

خرید خانواده‌ها بیشتر به سمت کالاهای اساسی رفته و فروش کالاهای خارجی نسبت به گذشته افت محسوسی داشته است». چند خیابان آن‌طرف‌تر، حوالی عمار و فرمانیه، یکی از فروشگاه‌های عرضه گوشت که به فروش محصولات خاص و گران‌قیمت شهرت داشت، حالا روی تمام ویترین خود برگه‌های «مرغ منجمد موجود است» و «پذیرش کالابرگ» نصب کرده است؛ روش جدیدی از فروش که از تغییر سلیقه مشتریان، به‌واسطه فشار اقتصادی، حکایت دارد.