رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 388206

اظهار تعجب مدیرعامل پتروشیمی از روحانی و اعلام قدردانی جهانگیری از پتروشیمی درباره ارز

نوروز زاده: دلار پتروشیمی ها با 7500 تومان قرعه کشی می شود

ساعت24-درحالی که حسن روحانی رییس دولت ایران چند روز پیش رفتار مدیران پتروشیمی درتاخیر عرضه صادراتی را خیانت دانست و اعلام کرد مدیران خیانت کار باید شناسایی و عزل و به دادگاه معرفی شوند حالا رضا نوروز زاده مدیر عامل صنایع پتروشیمی ایران حرفهای تازه ای می زند که به طور ضمنی نشان می دهد اطلاعات رسیده به روحانی نادرست بوده است.

خبر
نوروززاده توضیح داده است: "شایعاتی علیه پتروشیمی‌ها هست که به مردم هم منتقل شده؛ یعنی هر وقت که جایی کسری پدید می‌آید، عده‌ای فکر می‌کنند باید کشیده‌ای هم در گوش پتروشیمی‌ها زد. اما باید به آمار توجه کرد... د. می‌خواهم بگویم پتروشیمی‌ها از اینکه بخواهند قانون را اجرا نکنند، انتفاعی ندارند. ما اصلا قیمت‌ها را برای اینها فیکس کرده‌ایم. قیمت ارزی که ما می‌فروشیم حول و حوش 7500 تومان است. قیمت خیابان ربطی به پتروشیمی‌ها ندارد. دراین مورد، آقایان باید از طریق کارگزاری خود اقدام کنند. ما به فرد ارز نمی‌دهیم؛ عرضه می‌کنیم و کارگزاران به نمایندگی از خریداران می‌خرند.
نکته عجیب و تلخ این داستان که نوروززاده روایت می کند این است که توضیح می دهد "قیمت ما حدود 7500 تومان است. الان هلدینگ خلیج‌فارس دقیق روی این عدد 7500 می‌فروشد. حتی می‌توانید این را در نظر بگیرید که هلدینگ خلیج فارس که سیاستگذاری‌اش تقریبا در اختیار مااست، وقتی با خریدارانی که رقیب هم هستند، روبرو می‌شود یا ارز را بین آنها تقسیم یا قرعه‌کشی می‌کند اما بالای قیمت نمی‌دهد"
بخشی از مصاحبه مدیرعامل پتروشیمی رتبا اعتماد را در ادامه می خوانید:
‌ دلیل دیرکردها در عرضه ارز صادراتی شرکت های پتروشیمی چیست؟ این دیرکردها نشانه مقاومت نیست؟
صادرات غیرنفتی طبق آمار سال گذشته، 48 میلیارد دلار است. از این مقدار، 12 میلیارد دلار مربوط به صادرات پتروشیمی است! حتی فرآورده‌های ال‌پی‌جی مجتمع‌های گازی که درآمد 8-7 میلیارد دلاری دارد هم به ما ارتباطی ندارد. به این ترتیب می‌توان حساب کرد که تنها 25 درصد از ارز صادراتی وارده به نیما باید از سوی پتروشیمی‌ها باشد. این در حالی است که هم‌اکنون بیشتر از 85 درصد ارزهای عرضه‌شده در نیما مربوط به پتروشیمی‌هاست. هم ما و هم بانک مرکزی می‌توانیم سهمیه‌ها را ازطریق شبکه «نیما» کنترل کنیم و از نظر ما این سهمیه‌ها رعایت شده است.
پس هجمه‌ها علیه پتروشیمی‌ها بر اساس چه آمار و داده‌هایی است؟
من فکر می‌کنم شرایط به گونه‌ای است که هر کس بهتر خدمت می‌کند، به جای تشویق، تنبیه می‌شود. اثبات این داده‌ها بسیار راحت است. شبکه نیما دراختیار بانک مرکزی است و گمرک هم که آمار دارد. گزارش مدیرکل بانک مرکزی تایید می‌کند که پتروشیمی‌ها بهترین عرضه‌کنندگان ارز هستند.
پس چرا رییس‌جمهور هم از پتروشیمی‌ها گلایه‌مند بودند؟ درهرحال، شرکت ملی پتروشیمی زیرمجموعه وزارت نفت دولت ایشان است.
اتفاقا ما هم از گفته‌های ایشان تعجب کردیم.
اما بدون دلیل که این صحبت‌ها مطرح نمی‌شود!


ما به ایشان توضیح داده‌ایم که احتمالا عده‌ای اطلاعات ناصواب داده‌اند. ما با آقای جهانگیری جلسه‌ای داشتیم و به ایشان جزییات آمار را شرح دادیم.
توضیح شما به معاون آقای روحانی چه بود؟
توضیح ما درباره همین تقسیم‌بندی سهم هلدینگ‌ها بود. گفتیم سهمیه هفتگی اینها را مشخص کرده‌ایم. گفتیم ابتدا از آنها خواستیم درراستای کمک به وضع موجود، همه درآمد ارزی را عرضه کنند و حتی هزینه‌ها را کسر نکنند. ما به پتروشیمی‌ها گفته بودیم که بعدا هزینه‌های شما را برآورد و از درآمد ناخالص‌ کسر و درآمد خالص را ابلاغ می‌کنیم. بنا شده هزینه‌هایی مانند کاتالیست، موادشیمیایی، قطعات یدکی و... بیشتر از 5 درصد درآمد نشود. حتی به پتروشیمی‌ها گفته‌ایم اگر دستگاهی لازم دارید، به خود ما بگویید. ما در شرکت پتروشیمی دو معاونت داریم؛ معاونت تولید و معاونت طرح‌ها. تولید؛ واحدهایی را که کار می‌کند، رصد می‌کند و معاونت طرح‌ها؛ واحدهایی که در حال احداث است. نیازهای پتروشیمی‌ها ازطریق این دو معاونت مشخص می‌شود.
آقای جهانگیری از این توضیحات شما قانع شدند؟
کاملا! از ما تشکر هم کردند.
الان شما از نیما گزارش روزانه دارید، درست است؟
حتما داریم.
خب چرا ریز آن را دراختیار رسانه‌ها قرار نمی‌دهید؟
ما نمی‌توانیم اطلاعات ریز شرکت‌ها را بدهیم، اما به‌عنوان دولت می‌گوییم هفته‌ای 220 میلیون دلار ازطریق پتروشیمی‌ها وارد نیما می‌شود. در ضمن، صادرات در روز، هفته و ماه افت و خیز دارد.
حداقل آمار ماهانه که می‌شود اعلام کرد، نمی‌شود؟
ببینید! ما پیش‌بینی‌مان این است که پتروشیمی‌ها باید در سال حدود 7 میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه‌ داشته باشند. به پتروشیمی‌ها گفته‌ایم که حتی اگر «اورهال» (تعمیرات اساسی) دارند، باید در طول مدت آن را جبران کنند. وقتی واحدی اورهال دارد، بگوییم اورهال نکن!؟
این درست است، ولی مثلا شما آمادگی ندارید که یک گزارش فصلی با جزییات کامل منتشر کنید؟
وقتی داریم اعداد را می‌گوییم، دیگر چه فرقی برای شما می‌کند که هر کدام چقدر ارز صادر کرده‌اند؟ ما می‌گوییم پتروشیمی‌ها باید هفته‌ای 220 میلیون دلار به نیما بدهند. عدد هم که قابل‌کنترل است! اتفاقا درست قبل از اینکه فرمایشات آقای رییس‌جمهور ایراد شود، مدیرکل بانک مرکزی و وزیر محترم نفت و عده‌ای دیگر در دولت جلسه‌ای داشتند که در آن از من سوال کردند که پتروشیمی‌ها تاکنون چقدر ارز به نیما تزریق کرده‌اند. آن روز گفتم: 740 میلیون یورو و محاسبات دقیق‌تر هم اختلاف 3 درصدی را نشان می‌داد. پیش‌بینی ما با توجه به بالا و پایین رفتن قیمت‌ها ممکن است 15-10 درصد متفاوت باشد اما هرگز مثلا 200 درصد اختلاف نخواهد داشت. راستش ما که در جریان سخنرانی آقای رییس‌جمهور نیستیم؛ اما وظیفه داریم که بلافاصله اطلاعات را به استحضار ایشان برسانیم و رساندیم. شما باید بدانید که ارائه آمار دقیق کاری است که ما خودمان اینجا انجام می‌دهیم. به عنوان مثال الان یکی از مشکلات در بازار «پت» است که در مورد آن حتی با وزارت صنایع وارد تعامل شده‌ایم. همه‌چیز ما شفاف است؛ یعنی برای گرم، گرمش حساب داریم.
تایید می‌کنید که عرضه پتروشیمی‌ها در نیما در دو روز پس از گلایه رییس‌جمهور بیشتر شده است؟
اگر حرف من را قبول ندارید، از بانک مرکزی که سامانه نیما در اختیار اوست، بپرسید.
به عنوان سوال آخر، آیا عجیب نیست که رییس‌جمهور از پتروشیمی‌هایی گلایه کنند که وزیر خودشان آنها را سامان داده است؟
در جلسه‌ای که ما در حضور آقای زنگنه داشتیم و نماینده بخش خصوصی هم حضور داشت، گفتیم انتظار داریم این اطلاعات به رییس‌جمهور برسد. اطلاعات باید اطلاعاتی باشد که باعث شود اگر مورد تشویق قرار نگیریم، حداقل مورد مواخذه واقع نشویم. آقای جهانگیری گفتند این مساله را حتما منتقل می‌کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها