رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 426990

واشنگتن‌پست منتشر کرد

ترس افکنی آمریکا در دل شرکت‌های اروپایی برای قطع همکاری با ایران

ساعت24-حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران اعتراف می‌کند که نبرد ایران و آمریکا به اوج رسیده است و آمریکا از همه نیروی خود برای زمین زدن اقتصاد ایران استفاده می‌کند و البته تاکید می‌کند در زورآزمایی دو کشور ایران است که برنده می‌شود.

خبر
رهبران کاخ سفید نیز این نبرد اوج گرفته را انکار نکرده و تصریح می‌کنند که می‌خواهند حداکثر فشار را براقتصادایران برای فروپاشی آن متمرکز کنند. گریف ویت و ارین کانینگهام در نوشته‌ای که واشنگتن‌پست آن را منتشر کرده به دامنه این نبرد در آمریکا پرداخته‌اند. سایت دیپلماسی در ترجمه این نوشت آورده است:از ماه مه که رئیس‌جمهوری ترامپ اعلام کرد ایالات‌متحده را از توافق هسته‌ای ایران خارج می‌کند، دولت‌های اروپایی تلاش کرده‌اند با ادامه فعالیت شرکت‌هایشان در فضای کسب‌وکار ایران، این توافق را زنده نگه‌دارند. اروپا اندکی پیش با ایجاد یک نظام تجاری که می‌تواند امکان دور زدن تحریم‌های ایالات‌متحده را برای شرکت‌ها فراهم کند، جدی‌ترین قدم را در این مسیر برداشت.ایالات‌متحده برای سنجیدن اینکه توافق هسته‌ای دوام می‌آورد یا فرومی‌پاشد، آماده است تا همه مرزهایی که اروپا تمایلی به گذشتن از آن‌ها نشان نداده را درنوردد. این مسئله از چشم مقامات ایران دور نمانده و فشارها برای ترک توافق هسته‌ای در مواجهه با تلاش‌های آمریکا برای تحت تأثیر گذاشتن آن رو به افزایش است.

مایکل تاکِس، دبیر کل اتاق بازرگانی آلمان-ایران گفت: «دوستان آمریکایی ما برای ایجاد مشکلات اشتیاق بیشتری دارند.» به گفته تاکِس، این مشکلات از فشار مستقیم بر شرکت‌های اروپایی توسط مقامات ایالات‌متحده و همچنین تأثیرات روانی انتشار خبرهای مربوط به عمق پیشروی آمریکایی‌ها برای وادار کردن شرکت‌ها به تجدیدنظر درباره تجارت با ایران، ناشی می‌شود. او گفت: «این ارعاب است. آن‌ها در ترس زندگی می‌کنند.»تاکِس که سازمان او نماینده شرکت‌های آلمانی محسوب می‌شود که سهم قابل‌توجهی در تجارت با ایران دارند، گفت از بازدید مقامات آمریکایی از دست‌کم 20 مورد از این شرکت‌ها و توصیه به آن‌ها درباره کاهش کار در ایران، باخبر است. او افزود به برخی از این شرکت‌ها در روندی دوستانه درباره اهمیت روابط تجاری ایالات‌متحده-آلمان گفته‌شده، اما برخی دیگر به عواقب تجاری در صورت خودداری نکردن از تجارت با ایران تهدید شده‌اند. او این نوع ارتباط را نامناسب توصیف کرد و گفت: «فکر نمی‌کنم تهدید یک شرکت در حیطه کاری یک دیپلمات باشد. آن‌ها نباید با شرکت‌ها در کشور میزبان چنین رفتاری داشته باشند.»اما در سفارت ایالات‌متحده در برلین از چنین اقداماتی مفتخرانه و به‌عنوان «کمپین اعمال فشار حداکثری اقتصادی» یاد می‌شود.تحریم‌های ثانویه یا همان تلاش‌های ایالات‌متحده برای محدود کردن شرکت‌های اروپایی، اتفاقی غیرمعمول نیستند؛ اما اینکه ایالات‌متحده در اجرای آن‌ها در رابطه با نزدیک‌ترین متحدان خود تا این اندازه شدت عمل به خرج دهد، اتفاقی غیرمتداول است.

ریچارد گرنل سفیر ایالات‌متحده در آلمان در ماه مه تولیتی منتشر کرد و شرکت‌های آلمانی را به کاهش عملیات در ایران ترغیب کرد. مقامات آلمانی به‌شدت از او انتقاد کردند، اما گرنل همچنان به کمپین خود از طریق بازدید از شرکت‌های آلمانی برای گفت‌وگو درباره ایران ادامه داد.پس‌ازآن، شرکت‌هایی همچون زیمنس، خدمات مالی آلیانز، فولکس‌واگن و دایملر اعلام کردند که به همکاری تجاری خود با ایران پایان می‌دهند. اما دیگر شرکت‌ها به‌ویژه آن‌هایی که تمرکز خاصی روی ایران داشتند یا روابط تجاری قابل‌توجهی با ایالات‌متحده نداشتند، در ایران ماندند. رویکرد ایالات‌متحده در قبال این شرکت‌ها به‌شدت تهاجمی بوده است.در پاییز گذشته شعبه بانک ملی ایران در هامبورگ عمق شدت عمل ایالات‌متحده را با دریافت نامه‌ای از شرکت مخابراتی دویچه تلکام آلمان مبنی بر قطع شدن همه خدمات تلفنی و اینترنتی، متوجه شد. دویچه تلکام اعلام کرد دیگر توانایی پرداخت صورت حساب ها را ندارد به این دلیل که همه خطوط ارتباطی مالی با ایران مختل شده‌اند؛ اما توماس وولفینگ، وکیل بانک ملی گفت که فکر می‌کند دویچه تلکام به دلیل منافع قابل توجه مالی در ارتباط با ایالات‌متحده مجبور به چنین تصمیم گیری ای شده است. وولفینگ که توانست حکم دادگاه را برای متوقف کردن قطعی خدمات تلفنی و اینرنتی توسط دویچه تلکام بگیرد، گفت دیگر مشتریان ایرانی برای یک هفته یا بیشتر با مشکل مشابه درگیر بوده اند و تأثیرات این اختلالات بسیار شدید بوده است.اما در کل مقامات آلمانی در نشان دادن واکنش آشکار به تحریک های ایالات‌متحده محتاطانه عمل کردند تا به اتحادی که تا همین حالا هم به‌شدت آسیب دیده، بیشتر آسیب نرسانند.

جنان صفت, [۲۱.۰۲.۱۹ ۱۰:۳۰]

آن‌ها همچنین در حال ارزیابی این مسئله هستند که آیا حقیقتا امکان زنده نگه داشتن توافق هسته‌ای ایران وجود دارد یا خیر. پیتر آلتمایر، وزیر امور اقتصادی آلمان اخیرا در یک مصاحبه گفت: «ما سعی داریم از توافق محافظت کنیم به این دلیل که باور داریم هنوز می‌شود به آن به چشم یک پیشرفت نگریست. در عین حال، هیچ کس نمی داند که با توجه به رژیم تحریمی آمریکایی توافق می‌تواند عملکرد درستی داشته باشد یا خیر.»در حال حاضر بریتانیا، فرانسه و آلمان که امضاکنندگان توافق هسته‌ای هستند، مسئولیت ثبت شرکتی برای کاهش تأثیرات اقدامات ایالات‌متحده را مشترکا بر عهده گرفته اند. یک مقام آلمانی اداره نهادی را که در فرانسه تحت عنوان «ابزاری در حمایت از مبادلات تجاری/اینستکس» ثبت شده، بر عهده خواهد داشت. هر سه کشور سهامداران این پروژه تحت حمایت اتحادیه اروپا هستند. مقامات اروپایی درگیر در این پروژه که تحت عنوان «ابزار هدف خاص/اس پی وی» نیز شناخته می‌شود، اذعان داشته اند که احتمالا تاثیرگذاری این نهاد اندک خواهد بود و به تنهایی نمی‌تواند عاملی تعیین کننده در تصمیم گیری ایران درباره ماندن یا ترک توافق هسته‌ای باشد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها