رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 441052

عراق در آستانه امضای قراردادی ۵۳ میلیارد دلاری با دو غول نفتی آمریکا و چین

نفت ایران درچاههای فراموشی

ساعت24 -ایران بسیار زودتر از عراق یا کویت یا امارات نفت خود را در معرض فروش دربازارهای جهانی قرار داد و درهمه سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلام در اوپک و دربازار نفت جهان موقعیت بسار ممتازی داشت. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی این اندیشه معلوم نیست از کجا زاد و رشد کرد که نباید ثروت ملی ایرانیان به قیمت های ارزان به بازار جهانی عرضه شود.

خبر
این یک راهبرد بود که البته بعدها به فراموشی سپرده شد اما رخدادهایی ناشناس درمسیر توسعه افزایش ظرفیت های تولید و صادرات نفت ایران دراین دهه های تازه سپری شد رخ داد که ایران را از مقام دومین صادرکننده اوپک به مقام پنجم پایین کشید. دراین روزهای داغ که صادرات نفت ایران دردستور کار جدی قرار گرفته است سرمایه گذاران جهانی به بازار عراق روی اورده اند. درحالی که عراق دراین سالها با مجادله های سیاسی داخلی مواجه بوده است اما سرمایه گذاری برروی نفت این کشور بدون وقفه انجام شده است و درکمتر از اده سال عراق جای ایران را دربازار نفت گرفته است و حالا خبر می رسد که عراق قصد دارد قرارداد ۳۰ ساله نفتی با اکسون موبیل و پتروچاینا، دو غول بزرگ انرژی جهان امضا کند. قرار است تولیدات نفتی عراق به کمک این دو شرکت افزایش پیدا کند. عراق بعد از عربستان بزرگترین صادرکننده نفت اوپک است. ثامر غضبان، وزیر نفت عراق خبر داد که کشورش به زودی با اکسون موبیل و پتروچاینا قراداد عظیمی را امضا خواهد کرد. عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق هم یک روز پیش از آن اعلام کرده بود کشورش در آینده‌ای نزدیک قصد دارد با شرکت‌های یادشده قرارداد نفتی ۳۰ ساله امضاء کند. نخست وزیر عراق در نشست مطبوعاتی خود در بغداد اعلام کرد که با این پروژه می‌توان تولیدات چاه‌های نفتی جنوب این کشور را افزایش داد.عراق هم اکنون هم در تولید نفت به رکوردی تازه دست یافته است. این کشور در ماه مارس ۲۰۱۹ چهار و نیم میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است. عراق هم‌اکنون بعد از عربستان سعودی بیشترین نفت را در میان اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) صادر می‌کند.برای افزایش تولید نفت در میادین رمیله و مجنون آب به داخل چاه پمپاژ خواهد شد. در میادین یاد شده سال‌هاست که نفت استخراج می‌شود. حال نفت این چاه‌ها به شدت افت کرده و به دلیل کاهش فشار برای استخراج آن عراق با مشکل مواجه شده است. برای رفع این مشکل قرار است با پمپاژ آب دریا به چاه‌ها نفت آن دوباره برای تولید به سطحی بالای زمین انتقال یابد. اما این روند به انرژی زیادی برای تمیز کردن و شیرین کردن آب دریا قبل از پمپاژ نیاز دارد.
قرارداد ۱۴ میلیارد دلاری با زیمنس
هفته پیش عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در دیدار از برلین همچنین اعلام کرد که کشورش با شرکت زیمنس آلمان قرارداد ۱۴ میلیارد دلاری برای بازسازی نیروگاه‌های برقی این کشور امضا کرده است.نخست وزیر عراق گفته است که توسعه و سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های برقی این کشور برای موفقیت پروژه عظیم افزایش تولیدات نفتی ضروری بوده است.نخست وزیر عراق همچنین گفت کابینه او به وزارت نفت عراق دستور داده است با اکسون موبیل و پتروچاینا قرارداد امضا کند.اکسون موبیل شرکت نفت و گاز آمریکایی است. دفتر مرکزی این شرکت در شمال شهر ایروینگ، تگزاس قرار دارد.
اکسون موبیل دومین شرکت نفتی بزرگ جهان است.پتروچاینا بزرگترین تولیدکننده نفت خام چین است و تحت مدیریت مستقیم شرکت ملی نفت چین اداره می‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در پکن قرار دارد.
به نظر می رسد با دگرگونی های شگرف درسمت عرضه جهانی نفت باید شاهد غروب غم انگیز صنعت و اقتصاد نفت ایران دست کم درکوته مدت باشیم. نفت ایران درچاه فراموشی قرار دارد و شرایط سیاست خارجی گونه ای است که احتمال از چاه بیرون کشیدن نفت هرروز دشوارتر می شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها