رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 453102

هشدار درباره قرص های گیاهی چاقی/عوارض مصرف «فرشته»و «ایزی اسلیم»

ساعت24-سرپرست اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در خصوص استفاده از کپسول های گیاهی چاقی مانند فرشته،ادیوس، ریتارد، ایزی اسلیم، ریداکتیل و غیره هشدار داد.

دکتر مسعود نساج اظهار داشت: کپسول «فرشته» هیچگونه مجوزی اعم از تولید، واردات، توزیع و عرضه از اداره کل نظارت بر فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو ندارد در نتیجه این قرص‌ها که معمولاً در عطاری‌ها عرضه می‌شوند، غیرمجاز و فاقد هرگونه تائید اصالت فرآورده می باشد.

سرپرست اداره نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه بیان داشت: موارد مشابه از این دسته داروها مانند قرص های ادیوس، ریتارد، ایزی اسلیم، ریداکتیل، فت فیس، سوپر فت فیس، فت فست و غیره را نیز دارای عوارض خطرناک مشابه این محصول هستند.

وی افزود: شهروندان می بایست تنها از داروخانه‌های معتبر، زیر نظر پزشک و با مشاوره داروساز اقدام به تهیه و مصرف هرگونه دارو یا مکمل کرده و از خود درمانی و عمل به توصیه‌های غیرعلمی برای درمان بیماری‌ها جدا خودداری کنند.

دکتر نساج، در خصوص تبلیغات کذب ماهواره ای و فضای مجازی در مورد کپسول چاقی و لاغری فرشته با عناوین فریبنده در افزایش یا کاهش وزن به راحتی و در سریع‌ترین زمان و ادعای گیاهی بودن و عدم بروز عوارض عرضه تصریح کرد: طبق گزارش های رسیده مصرف این قرص ها باعث بروز عوارض بسیار جدی و در برخی موارد منجر به بستری شدن مصرف کنندگان این محصول در بیمارستان نیز شده است،

وی ادامه داد: متاسفانه باید یادآور شد با توجه به نتایج آزمایشات صورت گرفته و به دلیل وجود مقادیر زیاد داروهای شیمیایی از جمله کورتون ها، ترامادول و غیره باعث دریافت پاسخ سریع مصرف کنندگان و در نتیجه مورد استقبال آنان قرار می گیرد.

وی، بروز ضایعات و پوسیدگی استخوانی به خصوص در ناحیه لگن، انواع آسیب های بینایی مانند آب مروارید و افزایش فشار چشم، تشدید علائم روانی شبه جنون ناشی از مصرف استروئیدها، اعتیاد به مواد مخدر به کار رفته در ترکیب آن ها، افزایش فشار خون بحرانی و نارسائی احتقاقی قلب، سرکوب سیستم ایمنی و افزایش ریسک ابتلا به انواع عفونت های قارچی و باکتریال و به هم ریختگی تعادل هورمونی و بروز اختلالات متابولیک مانند دیابت را از عوارض این محصول بیان کرد.

دکتر نساج خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت با راه اندازی سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالای سلامت وارداتی www.ttac.ir گام مهمی را در جهت مبارزه با قاچاق و صیانت سلامت آحاد مردم برداشته است.

وی، با اشاره به روش های موجود برای استعلام اصالت داروهای وارداتی افزود: شهروندان می توانند با استفاده از روش موجود شامل استعلام ارسال کد ۱۶ رقمی در سایتwww.ttac.ir، شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲یا تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ و بارکد مندرج بر روی برچسب (QR)و استفاده از نرم افزار قابل نصب بر روی تلفن های همراه هوشمند از صحت و سلامت و اصالت فراوده مورد معرفی خود آگاهی یابند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها