رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 470917

وزیر یــا تدارکاتچی؟

ساعت 24- «اتصال اینترنت همراه منتظر دستور وزیر کشور است»؛ این جمله‌ای است که مهرداد لاهوتی، سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس به نقل از وزیر ارتباطات بیان کرده است. به روایت لاهوتی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با نمایندگان مدعی شده است که هیچ نقشی در قطع و وصل اینترنت طی هفته‌های گذشته نداشته و اختیار این امر به عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور محول شده است.

خبر
به گفته محمدجواد آذری جهرمی علاوه بر خسارات مستقیمی که تا امروز بر سرویس‌های مبتنی بر اینترنت وارد آمده، اگر مدیریت بر این پدیده اصلاح نشود برخی از مردم اقدام به انتقال سرمایه‌های خود به خارج از کشور خواهند کرد؛ اتفاقی که با توجه به تحریم‌های روزافزون ایالات متحده در قالب «فشار حداکثری» فاجعه‌ای اقتصادی را رقم می‌زند. او همچنین در ویدئویی که شنبه شب در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، در مورد قطع اینترنت در هفته‌ای که گذشت و اقدامات وزارت ارتباطات در این‌باره، با مردم سخن گفت. جوان‌ترین وزیر دولت دوازدهم در این ویدئو تأکید کرد که از مشکلات بسیاری که قطع اینترنت برای زندگی مردم ایجاد کرده ‌است، آگاه و در این باره «بسیار متأسف» است. وزیر ارتباطات تصریح کرد: «بابت همه مشکلاتی که برای همه شما در این مدت پیش آمده، به نوبه خودم و به سهم خودم به عنوان عضوی از دولت و حاکمیت عذرخواهی می‌کنم». آذری جهرمی تصریح کرد که زندگی بدون فضای مجازی و اتصال به شبکه جهانی قابل تصور نیست. این مخالفت ضمنی وزیر ارتباطات با ادامه‌دار شدن و تکرار قطعی اینترنت در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از مسئولان عقیدتی، سیاسی و امنیتی در کشور خواهان ادامه روند قطعی ارتباط با جهان هستند و از اتفاقاتی که طی هفته گذشته در زیرساخت اینترنت کشور رخ داد، ابراز رضایت می‌کنند. سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این باره به «مهر» می‌گوید: «معتقدیم اینترنت در کشور ما باید اینترنت پاک باشد و این اعتقاد را با صراحت بیان می‌کنیم؛ زیرا همان‌هایی که خودشان خالق این فناوری هستند می‌گویند ما اجازه نمی‌دهیم فرزندانمان به راحتی از هر نوع فناوری و هر نرم‌افزاری استفاده کنند و آنها این موضوع را طبقه‌بندی و مدیریت کرده‌اند. او می‌افزاید: «بسیج در این زمینه به نوبه خود کار می‌کند، ما در حوزه اینترنت ملی فعالیت‌های لازم را انجام می‌دهیم و امیدواریم با کمک سایر دستگاه‌ها برسیم به روزی که اینترنت ملی راه اندازی شود و به همه نیازهای کشور پاسخ دهد». خطیب نماز جمعه تهران نیز از مسئولان خواست که اینترنت را «بازِ باز» نکنند. آیت‌ا... سیداحمد خاتمی، اول آذر ماه در خطبه‌های نماز جمله گفت «از تدبیرهای ستودنی در این ماجرا قطع اینترنت بود؛ اگر مسئولان می‌خواهند اهمیت کار را درک کنند ببینند دشمن و شبکه‌های خارجی چقدر ناراحتند از این اتفاق؛ این یعنی لانه زنبور را شناسایی کردند». او افزود: «از آنها درخواست می‌کنم، پیامرسان‌های داخلی را تقویت کنند و اینترنت بومی را هر چه زودتر راه اندازی کنند؛ اگر در این کار کوتاهی کنید در پیشگاه خدا جوابی نخواهید داشت. تقاضا دارم اینترنت را بازِ باز نکنید. دیدید که به مردم جنایت یاد می‌دادند». سردار آبنوش، فرمانده عملیات بسیج کشور نیز ضمن حمایت از قطعی اینترنت در هفته‌ای که گذشت، گفته است این کار «دیر» صورت گرفت.

نقش کمرنگ نهادهای قانونی

یکی از مسائلی که این روزها در کشور جلب توجه می‌کند، کمرنگ شدن نقش نهادهای قانونی در اداره کشور است. از یک سو مجلس با تصمیم سران قوا، از دور قانونگذاری خارج می‌شود و قیمت بنزین به عنوان یک کالای اساسی نقش مهمی در زندگی مردم دارد به یک باره افزایش می‌یابد. همین موضوع به خشم و اعتراض مردم می‌انجامد و کشور را یک هفته تمام تعطیل می‌کند. از سوی دیگر با هر اتفاقی در کشور، نهادهای متخصص و مسئول از تصمیم‌گیری منع شده، اختیاراتشان سلب و به نهادهای دیگر محول می‌شود. این روند باعث خواهد شد تا در روند تصمیم‌گیری و اداره کشور به مرور نقش نهادهای انتخابی، متخصص و مسئول کم شده و نگاه امنیتی جایگزین نگاه کارشناسی شود. در ماجراهای بعد از گران شدن بنزین نیز همین اتفاق رخ داد و مسأله اینترنت به شورای امنیت کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی سپرده شد. به تبع تصمیم‌گیری این شورا اینترنت بیش از یک هفته قطع شده و آسیب اقتصادی وحشتناکی بر کشور تحمیل شد، به طوری که نقش وزیر ارتباطات به یک هماهنگ کننده یا تدارکاتچی دستورات نهادهای دیگر تقلیل یافت و آنچه در تمام طول هفته گذشته در اظهارات آذری جهرمی عیان بوده، انتظار او برای «رسیدن دستورات» است. مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: «متاسفانه در خلال تصمیم اندیشیده شده برای مهار اغتشاشات در هفته گذشته توسط شورای امنیت کشور، سیستم‌های آنلاین سازمان مدیریت بحران شهر تهران به علت عدم دسترسی به اینترنت در این مدت قطع شده بود. موضوعی که نه تنها غیرمنطقی و تعجب برانگیز بود بلکه می‌توانست با بروز یک حادثه طبیعی همچون سیل یا زلزله تاب‌آوری و پایداری شهر را در برابر این حوادث زیر سوال ببرد». علی‌اکبر صفوی، استاد دانشگاه و کارشناس تحلیلگر فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز در این باره معتقد است «خسارات ناشی از قطع اینترنت برای یک کشور تنها به بعد مادی محدود نمی‌شود و عواقب و اثرات ثانویه بسیاری دارد که به حتم در کوتاه مدت قابل جبران نخواهد بود».

منبع : آرمان ملی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها