رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 484104

آمار رسمی: 12 فوتی در سراسر کشور

ماجرای فوت ۵۰ نفر براثر کرونا در قم و تکذیب آن/ عدم ابتلای بچه‌های زیر 10 سال صحت ندارد/ در تشخیص بیماری دیر عمل کردیم

ساعت 24- بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته ۴۳ مورد قطعی مبتلا به ویروس کرونا در ایران شناخته شده که ۸ تن از آنان جان خود را از دست داده‌اند. اما شهردار قم روز دوشنبه مورخ 5 اسفند مدعی شد تا دیشب حدود ۵۰ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده‌اند. اما پس از آن معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فوت 51 نفر را تکذیب می‌کنیم، هیچکس صلاحیت اعلام اخبار در این زمینه را ندارد.

احمد امیرآبادی فراهانی
به گزارش ساعت 24 به نقل از خبرگزاری ایلنا ، پس از اعلام ورود ویروس کرونا در ایران در روز چهارشنبه سی‌ام بهمن ماه بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته ۴۳ مورد قطعی مبتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده که متاسفانه ۸ نفر از آنان جان خود را از دست داده‌اند. کانون ویروس کرونا در ایران از سوی وزیر بهداشت استان قم اعلام شده است، اما مواردی از ابتلا نیز در استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان، گیلان، مازندران، همدان، قزوین، البرز و گلستان شناسایی شده‌اند. همچنین از روز گذشته تا پایان هفته مهدهای کودک، مراکز روزانه بهزیستی، مدارس در همه مقاطع و دانشگاه‌ها در برخی از این استان‌ها تعطیل اعلام شده است.به گفته «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه بعد از هماهنگی با وزیر بهداشت و تماس تلفنی با رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی قم، گیلان و شهید بهشتی تهران و اعلام آمادگی دولت برای هرگونه کمک برای پیشگیری و مقابله با ویروس «کرونا» مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت و درمان تخصیص یافته است.

فوت ۵۰ نفر براثر کرونا در قم

شهر باید قرنطینه شود

پرستاران لباس مناسب قرنطینه ندارند

هیچ یک از مراجع عظام مخالفتی با تعطیلی حرم نداشتند

احمد امیرآبادی فراهانی در حاشیه جسله علنی امروز (دوشنبه ۵ اسفند) مجلس شورای اسلامی گفت: قم از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و به نظرم عملکرد دولت در کنترل این ویروس ناموفق بوده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملکرد دولت برای مواجهه با ویروس کرونا صفر است، بیان کرد: در حال حاضر پرستاران لباس مناسب قرنطینه ندارند و با ترس و دلهره به بیماران رسیدگی می‌کنند.

وی افزود: مشکلات فراوانی برای پرستاران با وجود آمده و امکانات کمی وجود دارد، همچنین قم با کمبود کیت‌های آزمایشگاهی مواجه است.

امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه متاسفانه دولت به مقدار کافی احساس نگرانی و بحران نمی کند، ادامه داد: درست است که باید آرامش را حفظ کنیم، اما نباید ابعاد بحران را به گونه‌ای تحت نظر قرار دهیم که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روزانه ۱۰ نفر در قم از بین می‌روند، گفت: تا دیشب حدود ۵۰ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده‌اند. وزیر بهداشت در این قضیه مقصر است.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۵۰ نفر در دو هفته اخیر به دلیل ابتلا به کرونا درگذشته‌اند، بیان کرد: متاسفانه سه هفته است کرونا به قم آمده و این موضوع دیر اعلام شده است.

وی با بیان اینکه پرستاران در خطر هستند، افزود: هیچیک از پرستاران لباس مناسب که لباس فضایی معروف است را در اختیار ندارند.

امیرآبادی با بیان اینکه اکنون بیش از ۲۵۰ نفر در قرنطینه هستند، ادامه داد: امکانات کافی در قم وجود ندارد و بسته‌های پیشگیری نیز هنوز به مردم نرسیده است، و در بعضی داروخانه‌ها نیز ماسک پیدا نمی‌شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی از وزیر بهداشت درخواست کردم که قم را قرنطینه کند و حتی با وی دعوا کردم که چرا به مردم دروغ می‌گویید، زیرا شرایط اینگونه که به نمایندگان می‌گویید نیست و وضعیت قم بحرانی‌تر از این صحبت‌ها است. همچنین به وزیر بهداشت گفتم شما که فرمانده عملیات نام گرفته‌اید، در قم حاضر شوید و از آنجا فرماندهی کنید.

وی با بیان اینکه دولت به دنبال این است که اخبار را منتشر نکند تا مردم استرس نداشته باشند، افزود: شیوع ویروس کرونا قطعا با اقتصاد قم لطمه می‌زند.

امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه در طول این مدت ۳۲ نفر در محل قرنطینه ویروس کرونا فوت شده‌اند، گفت: آنهایی که در بیمارستان کامکار و فرقانی قم از دنیا رفته‌اند، عمدتاً به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بوده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه جواب آزمایش دو تن از کودکان نیز مثبت اعلام شده است، اظهار داشت: جواب آزمایش کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مثبت بوده است و باتوجه به وخامت اوضاع باید هرچه سریعتر جانشین ایشان انتخاب شود.

وی افزود: هیچ امکاناتی به پرستاران نمی دهند در حالی که وزیر می گورد از صبح ۷ هزار لباس مناسب برای پرستاران فرستاده اند و نمی دانم این اظهارات صحیح است یا نه.

امیرآبادی با بیان اینکه دولت باید تکلیف را در قبال افراد مبتلا به کرونا مشخص کند، اظهار داشت: تاکنون هیچ اقدام ویژه‌ای از سوی دولت برای مقابله با کرونا ندیده‌ام.

نماینده مردم قم در مجلس درخصوص تعطیلی حرم حضرت معصومه(س) و مخالفت مراجع تقلید گفت: هیچیک از مراجع عظام تقلید مخالفتی با تعطیلی حرم نداشتند، زیرا موضوع جان مردم است.

عضو هیات رئیسه مجلس بیان کرد: طی ۴۸ ساعت گذشته ۴ متخصص ریه به بیمارستان‌های قم اعزام شدند، اما آنها شبانه قم را ترک کردند.

وی تصریح کرد: طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اولین فوتی‌های مشکوک به کرونا ۲۴ بهمن فوت کرده‌اند و ‌پس از آزمایشاتی که متخصصان اعزام شده از تهران روی آنها انجام داده‌اند، مشخص شد که این افراد مبتلا به کرونا بوده‌اند.

امیرآبادی درپایان گفت: درخصوص بستن حرم حضرت معصومه (س) شورای تامین باید تصمیم بگیرد و تاکنون چنین تصمیمی به تولیت آستان مطهر ابلاغ نشده و باتوجه به اینکه نماینگان عضو شورای تامین نیستند، باید منتظر شد تا آخرین تصمیمات توسط این شورا اتخاذ و به اطلاع رسانه برسد و ما نیز از طریق وزارت بهداشت موضوع را پیگیری می‌کنیم.

تکذیب خبر فوت ۵۰ نفر در قم بر اثر ابتلا به کرونا

ایرج حریرچی (معاون کل وزارت بهداشت) درباره آخرین آمار فوت‌شدگان بر اثر کرونا گفت: از دیروز تا امروز 4 نفر به جمع فوت‌شدگان اضافه شده و به 12 نفر رسیده است. افراد مبتلا که تست آنها مثبت شده نیز 59 الی 61 نفر است.

وی افزود: تعداد فوت شده اگر صورت باشد، مخرج تعداد افرادی است که مشکوک هستند و فوتی ما از میان افراد مشکوک نزدیک به یک درصد است.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فوت 51 نفر را تکذیب می‌کنیم، هیچکس صلاحیت اعلام اخبار در این زمینه را ندارد.

در تشخیص کرونا دیر عمل کردیم

ماموران اورژانس هنگام جابجایی بیماران مشکوک از لباس مخصوص استفاده کنند

عدم ابتلای بچه‌های زیر 10 سال صحت ندارد

«مینو محرز» عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت در گفتگو با ایلنا درباره شیوع ویروس کرونا گفت: این ویروس به تازگی در کشور اپیدمی شده است و مدت کوتاهی از اپیدمی آن گذشته و نمی‌توانیم درباره آن قضاوتی داشته باشیم که آیا مانند ویروس سارس 4 ماهه یا مانند مرس در مدت کوتاهی کنترل شود.

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود، این بیماری در طبع گرم تاثیر ندارد و بر طبع سرد تاثیرگذار است یا اینکه در هوای گرم از بین می‌رود و در هوای سرد شایع‌تر است یا اینکه شایع می‌شود، غذای سرد بر آن تاثیر منفی دارد و یا غذای گرم تاثیر مثبت دارد را من بلد نیستم، چراکه ما طب نوین و علمی را خوانده‌ایم و در علم هیچ چیزی در این خصوص نیامده است و در هیچ جای دنیا این طب سنتی که ما از آن یاد می‌کنیم را ندارند.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت تصریح کرد: آن چیزی که بیش از حد مهم است، این است که در حال حاضر این بیماری وارد کشور ما شده و ما باید مسائل بهداشتی را رعایت کنیم که در ابتدا خودمان را حفظ کنیم و بعد دیگران را مبتلا نکنیم. باید توجه داشته باشیم که اگر بیمار هستیم، حتما در منزل بمانیم، چراکه هم خودمان زودتر خوب می‌شویم و هم دیگران را مبتلا نمی‌کنیم. همچنین شست‌وشوی دست‌ها و اتیکت سرفه و عطسه را رعایت کنیم و در صورت یکدیگر سرفه و عطسه نکنیم. در دستمال سرفه کنیم و بعد آن را دور بیاندازیم.

محرز خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از این بیماری شست‌وشوی مداوم دست‌ها است، قبل از اینکه چیزی بخورید و یا دست‌تان را به چشمانتان بمالید، باید بشویید و هر چه بیشتر دست بشویید، سالم‌تر هستید و رعایت همین مسائل باعث کنترل آن می‌شود. اینکه گفته می‌شود، آیا با گرمای هوا این بیماری کمتر می‌شود، هم باید به این توجه داشته باشیم که مطمئنا در فضای بسته که جمعیت زیاد است، بیماری بیشتر انتقال پیدا می‌کند و باید از حضور در تجمعات زیاد خودداری کنیم. در فصلی که هوا گرمتر است به طور مسلم در فضای بسته جمعیت حضور ندارند و به تبع بیماری‌های تنفسی هم کمتر انتقال پیدا می‌کند، اما اینکه بخواهیم زمانی برای کنترل آن اعلام کنیم و بگوییم که تا دو الی سه ماه دیگر یا تا یکسال دیگر به پایان می‌رسد، این را نمی‌دانیم. سازمان جهانی بهداشت هم هنوز چیزی در این باره نمی‌داند و زمانی برای آن در نظر نگرفته است.

وی ادامه داد: این بیماری به تازگی در کشور ما آمده است و باید سعی کنیم با رعایت مسائل بهداشت فردی و عدم وحشت با آن مقابله کنیم، چراکه در بحران اگر وحشت کنیم، نمی‌توانیم با آن مقابله کنیم. باید وحشت نکنیم تا بتوانیم در مقابل این بیماری هم خودمان را و هم دیگران را حفظ کنیم.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که گفته شده 80 تا 90 درصد افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند به مراقبت‌های خاص نیاز ندارند، آیا این موضوع صحت دارد، گفت: تعداد بسیار زیادی از افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند، می‌توانند بدون علامت باشند به طور مثال اینکه گفته می‌شود، بچه‌های زیر 10 سال مبتلا نمی‌شوند، قطعا اینگونه نیست بلکه آنها مبتلا می‌شوند، ولی حتما علامتی ندارند. بنابراین بیشتر در افرادی علائم شدید بیماری مشاهده شده است که یا مسن هستند و یا چاق و دارای اضافه وزن و بیماری‌های زمینه‌ای هستند مانند افرادی که دارای نقص ایمنی‌اند، یا پیوند شده‌اند و این افراد باید مراقبت بیشتری کنند.

محرز درباره دیر شناخته شدن بیماری در افراد مبتلا به کرونا گفت: ما تازه اقدام به تست گرفتن کرده‌ایم و بیماری به تازگی در قم مشخص شده است و شروع از آنجا بوده و منتشر شده است، البته از قبل هم بوده، اما شناسایی نکرده بودیم. بنابراین در حال حاضر تازه تشخیص داده‌ایم، در بیمارستان بیماران بدحال می‌آیند و افرادی که کلینیکال هستند، هنوز به ما مراجعه نکرده‌اند و هر مراجعه‌کننده‌ای که داریم، افراد بدحالی هستند که در آی‌سی‌یو بستری شدند. علت اینکه مرگ و میر در کشور ما بالا بوده است به این دلیل است که ما هنوز در حال آزمایش بیماران به شدت بدحال بستری در بیمارستان هستیم، که به این معناست در تشخیص دیر عمل کرده‌ایم، و گرنه ما نباید بیشتر از آن مرگ ومیری که در چین گزارش شده است، یعنی همان دو درصد داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید بیشتر به فکر باشیم و زودتر بیماری را تشخیص دهیم، تصریح کرد: خوشبختانه برای افرادی که دارای سندرم زجر تنفسی هستند که این در مراحل نهایی بیماری مشخص می‌شود، درمانی وجود دارد که از دیروز به بیمارستان‌های معینی که در تهران برای بستری این بیماران تعیین شده، ابلاغ شده است.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره منع قلیان کشیدن، خاطرنشان کرد: قلیان کشیدن باعث انتقال بسیاری از ویروس‌ها می‌شود، در خصوص این بیماری‌ هم صددرصد باعث انتقال می‌شود و به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم که در دورهمی از قلیان استفاده کنند و به شدت توصیه می‌شود از بوسیدن و دست دادن نیز خودداری کنند.

محرز در خصوص لزوم پوشش ویژه ماموران اورژانس برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا به بیمارستان گفت: احتیاجی به پوشیدن لباس فضایی که در برخی تصاویر می‌بینیم، نیست همین که ماسک جراحی معمولی بزنند، دستکش بپوشند و عینک بزنند کفایت می‌کند. آنهایی که در اتاق آی‌سی‌یو نزدیک به بیمار هستند و می‌خواهند به بیمار خدمات بدهند، همین کافی است و آن لباس فضایی نیازی نیست. ما بیماری داشتیم که قرار بود با اورژانس به بیمارستان‌های معین منتقل شود فقط نیم ساعت طول کشید تا آن لباس‌ها را بپوشند. احتیاجی به این لباس‌ها نیست و برای انتقال بیماران می‌توانند یک گان بپوشند. پوشیدن این لباس برای افرادی است که در بخش آی‌سی یو با بیمار در ارتباط است. فعلا چون مسئله آنفولانزا مطرح است، فقط توصیه می‌کنیم ماموران اورژانسی که بیماران کاملا مشکوک را جابجا می‌کنند، از لباس‌های ویژه که فضایی است استفاده کنند.

وی درباره استفاده از ماسک گفت: توزیع ماسک مجانی به نظر من اشتباه است، چراکه اصلا مردم نباید ماسک بزنند و لازم نیست و فقط فردی که بیمار است باید از ماسک استفاده کند، اما در مکان‌های پرازدحام مانند مترو به دلیل اینکه ما اتیکت سرفه و عطسه را بلد نیستیم و یا رعایت نمی‌کنیم و در صورت هم سرفه می‌کنیم، توصیه می‌کنیم، در این مکان‌ها از ماسک‌های جراحی معمولی استفاده کنند. رادیو و تلویزیون هم باید به صورت مرتب برنامه‌های آموزشی پیشگیری از کرونا را آموزش دهند و باید مدام شست‌وشوی دست‌ها و رعایت موارد بهداشتی را به مردم گوشزد کنند.

این اظهارات در حالی است که وزارت بهداشت آمار قربانیان را تا این لحظه 12 نفر در کل کشور اعلام کرده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها