رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 487888

رادیو فرانسه خبرداد

30 پروژه ساخت واکسن برای  مقابله با کرونا

ساعت 24-حالا و پس از بیرون آمدن از بهت پیامدهای ویرانگر ویروس چینی  کرونا شرکتهای بزرگ دارویی شماری از شرکتها دریک رقابت و البته مشارکت جهانی درحال ساخت ولکسن و داروی این ویروس هستند.

کرونا
r />
به گزارش رادیو فرانسه روند ساخت واکسن به طور کلی روندی طولانی است و معمولاً چند سال طول می‌کشد. اما بیماری همه‌گیر "کوید 19 " که از ویروس کرونا ناشی می‌شود، برای بسیاری از شرکت‌ها و آزمایشگاه‌های جهان انگیزه‌ای قوی ایجاد کرده تا در مسابقه ساخت واکسن شرکت کنند. برخی پژوهشگران هشدار می‌دهند که انگیزه‌های اقتصادی نباید باعث نتیجه‌گیری‌های عجولانه شود.به گفتۀ الیویه شوارتس، مدیر واحد "ویروس و مصونیت" در انستیتو پاستور فرانسه، در حال حاضر نه تنها شرکت‌های عظیم داروسازی و مراکز پژوهشی دانشگاهی، که بسیاری از شرکت‌های نوبنیاد (استارت‌آپ) نیز شدیداً برای ساخت واکسن ویروس کرونا تلاش می‌کنند. برای دستیابی به نتیجه، به طور متوسط به دو سال وقت نیاز است.معمولاً واکسن‌ها بعد از یک مرحله آزمایش بر حیوان، باید در سه مرحله بر انسان امتحان شوند. اما سه روز قبل – دوشنبه ١۶ مارس – یک شرکت داروسازی آمریکایی (Moderna) اعلام کرد که نمونۀ واکسن خود را بر روی ۴۵ داوطلب آزمایش می‌کند. به نظر می‌رسد که شرکت آمریکایی، مرحلۀ آزمایش بر موش‌ها را حذف کرده و با روشی استثنایی که جزییاتش محرمانه باقی مانده، روند ساخت واکسن را شتاب داده است. به گفتۀ الیویه شوارتس "آزمایش بر حیوان (معمولاً موش) حداقل شش هفته وقت لازم دارد. اگر شرکت "مُدرنا" این مرحله را حذف کرده باشد، برای آزمایش‌های انسانی به ١٢ تا ٢۴ ماه وقت نیاز خواهد داشت"

.اما فردریک تانگی، یکی دیگر از پژوهشگران انستیتو پاستور می‌گوید که "واکسن شرکت آمریکایی یک مادۀ شیمیایی صددرصد مصنوعی خواهد بود. زیرا ساخت این واکسن بر خلاف معمول، بر تزریق ویروس‌های تضعیف‌شدۀ بیماری متکی نیست، بلکه در این روش، تکّه ی از آر.ان.‌ای (RNA) مصنوعی (بخشی از میراث ژنتیک انسان) به فرد تحت آزمایش تزریق می‌شود". به عقیدۀ فردریک تانگی، این روش عجولانه است و می‌تواند پیامدهای غیرمنتظره داشته باشد. او معتقد است که شرکت "مدرنا" قبل از هرچیز انگیزه‌های اقتصادی دارد و با رسانه‌ای کردن موضوع ساخت واکسن، تا اندازه‌ای به هدف‌های خود رسیده زیرا اعلام این خبر باعث شد که ارزش سهام شرکت آمریکایی در بازار بورس ناگهان افزایش یابد.البته انستیتو پاستور فرانسه خود نیز در مسابقۀ ساخت واکسن حضور دارد و امیدوار است که بتواند زودتر از بقیه به نتایجی برسد. اما روش‌های این انستیتو با روش‌های شرکت‌های خصوصی آمریکایی تفاوت دارد.
مداوای بیماری
به تازگی شرکت عظیم "سانوفی" نیز در پاریس اعلام کرده که با استفادۀ تجربی از یک داروی قدیمی به اسم "کلوروکین" (Chloroquine)، نتایج خوبی در مداوای بیماری "کوید ١٩" به دست آورده است. این دارو قبلاً برای مداوای مالاریا به کار می‌رفت. در چین و کرۀ جنوبی، پزشکان همین دارو را برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا تجویز می‌کنند. اما در فرانسه استفاده از "کلوروکین" هنوز در مرحلۀ آزمایشی قرار دارد. با اینحال پرفسور رائول در بیمارستان دانشگاهی مارسی تأکید می‌کند که از این دارو برای درمان ٢۴ نفر استفاده کرده و پس از شش روز متوجه شده که ٧۵درصد این افراد، دیگر حامل ویروس نیستند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها