رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 489089

رئیس کمیسیون اروپا

نمی گذاریم موتور اقتصاد اروپا خاموش شود

ساعت 24 - پس از تهدید جان آدمیان در جهان از سوی کرونا اما مال آنها نیز در معرض خطر قرار دارد و شهروندان پرشماری در هر کشور از جمله کشورهای اروپایی شغل و در آمد خود را از دست می دهند.به همین دلیل است که مدیران اقتصادی جهان و نهادهای بین المللی و درسطح ملی دنبال راهی برای نجات اقتصادند.

کمیسر اروپا
dir="RTL"> فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا چهارشنبه اعلام کرد کمیسیون اروپا طرحی برای کمک به خطرات ناشی از بیکاری و حمایت از مشاغل در کشورهای عضو اتحادیه اروپا با نام SURE، «اطمینان»، راه اندازی کرده است.در پیام ویدئویی که در صفحه توییتر او منتشرشد این طرح را نماد عملی «همبستگی اروپایی» معرفی شده است. به گفته این سیاستمدار آلمانی طرح جدید قادر است میلیون ها «شغل در خطر» را در ارووپا نجات دهد. خانم فون در لاین اظهار امیدواری کرد که طرح جدید اجازه خاموشی را به «موتور اقتصاد اروپا» نخواهدداد.

کمیسیون اروپا با انتشار بیانیه ای در تایید سخنان اورزولا فون درلاین، اعلام کرد که پروژه SURE در کوتاه مدت به سرعت به صاحبان مشاغل ریسک پذیر کمک خواهدکرد. کمک ها به کشورهای عضو اتحادیه اروپا با توجه به درآمد ناخالص داخلی و هم چنین میزان ضرر و زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا اهدا خواهد شد. به ایتالیا و اسپانیا در این طرح نگاه ویژه ای خواهد شد.کمیسیون اروپایی بودجه دهها میلیارد یورویی برای این کار در نظرگرفته است. این بودجه قرار است هم به کمک مشاغل در خطر بیاید و هم کمک یار کشورهایی باشد که ضربه و ضرر زیادی بدلیل قرنطینه طولانی متوجه‌شان شده است.با این حال رئیس کمیسیون اروپا در سخنان خود تاکید کرد که «کمک های مالی تنها می تواند بطور موقت ناجی رکود اقتصادی باشد و کشورهای عضو باید برای خروج احتمالی از بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا تلاش بیشتری داشته باشندپیش تر در میانه‌های بحران کرونا، در اوائل ماه مارس، تیری برتون، کمیسر صنایع و مسئول بازار داخلی اتحادیه اروپا اعلام کرده بود بی‌تردید اروپا با یک رکود اقتصادی شدید در ماه‌های آینده مواجه خواهدشد. به گفته کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا، پیش از بحران کرونا تحلیلگران انتظار رشد کمتر از دو درصدی اقتصاد قاره را پیش بینی کرده بودند و حالا دست کم انتظار رکود بین دو تا سه درصدی در ماه‌های آینده وجود خواهدداشت.هرچند که رئیس کمیسیون اروپا سخن از «همبستگی» اروپایی می کند اما بحث و گفتگوهای هفته گذشته رهبران اروپایی بر سر بودجه مشترک اتحادیه شک و شبهه‌های زیادی ایجاد کرده است.ایتالیا، اسپانیا و فرانسه، سه کشوری که مهم‌ترین کانون‌های کرونا در قاره هستند، خواهان حذف موقت بدهی‌های مشترک کشورها شدند در حالی که دو کشور آلمان و هلند با این درخواست مخالفت کردند.مخالفت آلمان و هلند انتقادات فراوانی را در بحبوحه بحران کرونا برانگیخت. نخست وزیر ایتالیا، جوزپه کونته هشدار داد که وحدت اعضای اتحادیه اروپا در رویارویی با بحران کرونا که یک آزمایش جدید و دردناک برای آنها محسوب می شود، تحت تاثیر قرار گرفته و اگر این بلوک نتواند در برابر این بحران ایستادگی کند، پایه‌های آن دچار سستی و تزلزلی جدی خواهدشد.

د ر همین راستا، چالش اصلی کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای جهان، پاسخ به سوالی حیاتی است: نسبت حفظ جان شهروندان و نجات اقتصاد به چه اندازه است؟ رهبران بسیاری از کشورهای جهان پیش از کشف واکسن و یا درمان بیماری کووید-۱۹ نمی توانند جوابگوی چنین سوالی باشند. اما برخی از اقتصاددانان نگران وضعیت اقتصادی در ماه های آینده هستند. رئیس بانک مرکزی(ملی) بلژیک سه شنبه در یک مصاحبه اعلام کرد در صورت ادامه قرنطینه شهروندان و تعطیلی شهرها دست کم کشور بلژیک با بحران اقتصادی بی‌سابقه‌ای روبرو خواهدشد. بحرانی که به گفته او تاثیرات شدیدتری از بحران مالی سال ۲۰۰۸ روی زندگی شهروندان خواهد داشت. این اقتصاددان معتقد است که باید هرچه سریعتر کشورها دستورات مربوط به قرنطینه را لغو کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها