رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 496867

خطرات کرونا برای نوزادان مادران مبتلا

ساعت 24-محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گویند: برخی مطالعات عوارض نامطلوبی را در نوزادان بیان کرده‌اند اما با توجه به جدید بودن این ویروس، به نظر می‌رسد از زمان شیوع این بیماری تاکنون، زمان کافی برای اثبات و بیان قطعی این اثرات در دسترس نیست. این بیماری می‌تواند به طور غیرمستقیم پیامدهای نامطلوبی را در نوزاد ایجاد کند.

نوزاد
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار مطلبی به این سوال پاسخ داده‌اند که آیا نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به ویروس کرونا، خطر بالاتری برای داشتن پیامدهای نامطلوب دارند یا خیر.

در این مطلب آمده است: تاکنون هیچ یک از مطالعات، احتمال انتقال عفونت از طریق جفت به جنین را در نوزادان متولد شده از زنان باردار مبتلا به ویروس کرونا تایید نکرده‌اند. در یک مطالعه مروری، ۸۹ نوزاد متولد شده از مادرانی که به کووید-۱۹ مبتلا بودند مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه بیان شد که هفت نوزاد با وزن کم( کمتر از ۲۵۰۰ گرم)، دو نوزاد به صورت زودرس و یک نوزاد دیررس به دنیا آمدند. در این بررسی همچنین مرگ دو نوزاد نیز گزارش شده بود. ۹ نوزاد پس از تولد، علائم التهاب ریه را نشان دادند. تنگی نفس در شش نوزاد، تب در دو نوزاد و افزایش بیش از حد ضربان قلب در یک نوزاد گزارش شد. همچنین، چهار مورد از ۱۰ نوزاد در مطالعه‌ای دیگر، طیف وسیعی از علائم گوارشی مانند خونریزی معده، عدم تحمل تغذیه، امتناع از شیر خوردن و نفخ را نشان دادند.

از آن جا که یکی از علائم بیماری کرونا تب بالا است، ابتلای مادر به این بیماری خصوصا در ماه‌های اولیه بارداری می‌تواند به واسطه تب بالا عوارض را برای نوزاد ایجاد کند. در یک مطالعه که ابتلای یک نوزاد ۱۵ روزه به ویروس کرونا را گزارش کرده بود، مشخص شد، والدین این نوزاد هر دو دارای علائم ابتلا به ویروس کرونا بودند و نوزاد با علائم تب و بی‌قراری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بستری شد و سرانجام پس از شش روز با حال عمومی خوب مرخص شد.

برخی مطالعات عوارض نامطلوبی را در نوزادان بیان کرده‌اند اما با توجه به جدید بودن این ویروس، به نظر می‌رسد از زمان شیوع این بیماری تاکنون، زمان کافی برای اثبات و بیان قطعی این اثرات در دست نیست اما به علت عوارض جنینی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در دوران بارداری مانند زایمان زودرس، محدودیت رشد و یا داشتن اثرات تب بالای مادر برای جنین، این بیماری می‌تواند به طور غیرمستقیم پیامدهای نامطلوبی را در نوزاد ایجاد کند.

در اکثر مطالعاتی که به بررسی نوزادان مبتلا به ویروس کرونا پرداخته‌اند، سابقه ابتلا یا شک ابتلا به ویروس کرونا در والدین یا یکی از اعضای خانواده بیان شده است. بنابراین توصیه می‌شود نوزادان از افراد دارای علائم بیماری دور نگه داشته شوند و در زمان مراقبت از نوزاد، اصول بهداشتی همچون زدن ماسک، خودداری از بوسیدن نوزاد، شستن مکرر دست‌ها قبل از در آغوش گرفتن نوزاد رعایت شود.

منبع:ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها