رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 507079

۳۰ سال گذشته از پرتلاطم‌ ترین دوره‌های جهان بوده است

ساعت 24 - وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: اشتباهات محاسباتی که قدرت های بزرگ یا به عبارتی ابرقدرت ها در روند نظم نوین جهانی مرتکب شده اند، تبعاتی به مراتب فاجعه بار تر از اشتباهاتی که کشورهای دیگر مرتکب شده اند، به دنبال داشته است.

dir="RTL">«محمدجواد ظریف» روز دوشنبه در دومین جلسه از سلسله سخنرانی های خود با عنوان «جهان در گذار»، با اشاره به حمله امریکا به عراق به عنوان یکی از اشتباهات محاسباتی قدرت های بزرگ، گفت: زمانی که این حمله انجام شد، ابهام های زیادی درباره این حمله وجود داشت اما یک چیز خیلی واضح بود؛ اینکه از همان ابتدا مشخص بود این جنگ موجب رشد افراط گرایی در جهان خواهد شد.ظریف گفت: افراط گرایی ناشی از اشتباهات محاسباتی و اشغالگری بود. مشکل اصلی که به اوضاع غم بار کنونی انجامیده مشکل سوء تفاهم است و اشتباه محاسباتی است که منجر به اشتباهات قدرتهای منطقه ای و ابرقدرتها شده است.

وی به فقدان درک از زمان پایان این دوران گذار اشاره کرد و گفت: ما 30 سال است که در این دوران به سر می بریم و نباید زمان پایان آن را پیش بینی کرد. این دوره طولانی است. دوران جنگ سرد حدود 50 سال طول کشید.وی مشخصه دیگر این دوران را رقابت شدید دانست. ظریف گفت: این رقابت ها اهداف کوتاه و میان مدت دارد.

به گزارش ایرنا شظریف در بخشی از سخنرانی پیش با بیان اینکه ۳۰ سال گذشته یکی از پرتلاطم‌ ترین دوره‌های جهان بوده و شاهد جنگ‌ها و تغییرات شدید نوین و فجایع در جامعه بین‌المللی بوده‌ایم، اظهار داشت: برخی می‌خواهند بعد از کرونا نظم جدیدی برای دنیا تعریف کنند. نظم نوین جهانی دیگر کاملاً غربی نخواهد بود.وزیر امور خارجه اضافه کرد:‌ ابرقدرت‌ها اشتباه محاسباتی داشتند و اعلام نظم نوین جهانی به وسیله رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، موضوع حکمرانی جهانی و قرن نوین آمریکایی و اعلام پیروزی بر عرشه ناو جنگی آمریکایی در سی و چند سال گذشته تلاش‌هایی برای نسخه پیچی آینده بود.گفتنی است که دانشکده مطالعات جهانِ دانشگاه تهران در پنج جلسه سخنرانی‌های محمدجواد ظریف را برگزار خواهد کرد. وزیر امور خارجه پیشتر در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود: ارائه بحث‌ها فعلاً برای مخاطبان بین‌المللی به زبان انگلیسی است.ظریف در بخشی دیگر از بحث امروز خود گفت: ما نمی توانیم استنباط های ساده انگارانه از واقعیت ها داشتیم باشیم. فرضیه ها و استنباط های ساده انگارانه به فاجعه منجر می شود. همچنین تفکرات خشک و غیرقابل انعطاف می تواند به بروز فجایع منجر شود.

وی افزود: امروز فقر یک چالش جهانی است . تبعات ناشی از آن هم تبعاتی فراگیر و جهانی است. حل این چالش با تلاش تنها یک یا چند کشور امکان پذیر نیست. اینگونه چالش ها راه حال جهانی و جمعی می طلبد. شیوع ویروس کرونا هم امروز یک چالش جهانی است که مقابله با آن راه حل جهانی را می طلبد.

ظریف گفت: ما می دانیم که تا وقتی یک نفر از بشر باقی مانده باشد، این ویروس نیز خواهد بود. سعدی چند صدسال پیش گفته است اگر یک عضو بدن انسان آسیب ببیند، بقیه اعضا نمی توانند سالم بمانند. بهداشت یک هدف مشترک جهانی است.به گفته وی، یکی از مهم ترین چالش های جهانی اجتماعی کنونی کشورهای اروپایی، مهاجرت است که موجب برافروخته شدن آتش ملی گرایی و میهن پرستی افراطی و نابرابری های اقتصادی و مشکلات دیگر می شود، بنابراین فقر نیازمند یافتن راه حل جهانیست.وزیر امور خارجه تاکید کرد هیچ کشوری نمی تواند مشکل مهاجرت را به تنهایی حل کند. بیکاری، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر نیز مشکلات جهانی هستند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها