رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 513789

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات در آمریکا چه میکند؟

ساعت 24- به رغم شدت شیوع کرونا در آمریکا، بحث درباره همکاری دفاعی و خرید تسلیحات نظامی، مسائل مربوط به ایران و تضمین حفظ سلطه جویی رژیم صهیونیستی در منطقه از سوی آمریکا، باعث شد که بنی گانتز وزیر جنگ این رژیم برای گفت وگو با مقامات آمریکا راهی واشنگتن شود.

سفر گانتز از تل آویو که از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز به سر می برد به آمریکا که این کشور هم وضعیت بهتری ندارد و دیدار با مارک اسپر همتای آمریکایی او انتقادهایی را در داخل رژیم صهیونیستی برانگیخته است.

مقامات دفتر گانتز اعلام کرده اند: این سفر بیست و چهارساعته شامل دیدار و گفت وگو برای حفظ «برتری نظامی وتاکتیکی در منطقه»، سیاست بین المللی در قبال ایران و راهبردی برای (به اصطلاح) توقف توسعه قدرت و نفوذ تل آویو در خاورمیانه و بحث و گفت وگو درباره همکاری های نظامی و خرید تسلیحاتی است.

هفته پیش، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای امضای توافق عادی سازی روابط با بحرین و امارات راهی واشنگتن شد؛ سفری که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت به ویژه این که تنها چند روز بعد از این سفر به دلیل شدت گرفتن آمار تلفات ناشی از کرونا در سرزمین های اشغالی دوره دوم قرنطینه در آن آغاز شد.

به نوشته روزنامه جروزالم پست بسیاری از این تعجب می کردند که چرا نتانیاهو باید در شرایطی که صدها اسرائیلی به خاطر کووید -۱۹ در بیمارستان ها بستری شده اند و مرگ بیش از هزار نفر و وخامت حال دستکم ۶۰۰ نفر، راهی چنین سفری شود.

این درحالی است که به اذغان خود این روزنامه، میلیون ها نفر از اسرائیلی ها با تبعات اقتصادی شیوع همه گیری دست و پنجه نرم می کنند و خانواده های اسرائیلی به دنبال از دست دادن مشاغل خود تلاش می کنند معاش خود را تامین کنند.

بسیاری از اسرائیلی ها نسبت به مراسم امضای توافقی که در چمن کاخ سفید برگزار شد بی تفاوت بودند و مسائل مهمتری داشتند تا به آن بپردازند.

با گذشت یک هفته از این مراسم و سپری شدن چند روز از قرنطینه به دلیل موج کرونا و مرگ ۱۴۴ نفر دیگر ، همچنان نسبت به سفر بنی گانتز به واشنگتن بی تفاوت هستند. برخی از آنها می پرسند: چرا او در این شرایط چنین سفری را انجام می دهد؟ نمی تواند این مذاکرات را به صورت مجازی مانند موج اول قرنطینه کرونایی انجام دهد؟

با نشستن هواپیمای گانتز در واشنگتن، خبرگزاری رویترز گزارش داد که آمریکا و امارات متحده امیدوارند به توافق اولیه درباره فروش جنگنده های اف ۳۵ تا روز ملی امارات در دوم دسامبر (آذر) دست یابند.

امارات به عنوان بخشی از روند عادی سازی روابطش با رژیم صهیونیستی از بیان این که به دنبال خرید جنگنده های پیشرفته اف ۳۵ است ابایی نداشته است. بر اساس گزارش ها امارات همچنین پهپادهای «ریپر» و هواپیماهای پیشرفته جنگ الکترونیکی موسوم به «گراولر ای آ- جی ۱۸۰» را خریداری خواهد کرد.

هرچند که سالها طول خواهد کشید که خلبانان اماراتی در کابین چنین هواپیماهایی بنشینند، اسرائیل تمایلی به عقب نشینی از این معامله نظامی ندارد و بی صبرانه منتظر آن است.

گانتز تاکنون با اسپر تلفنی صحبت کرده است. این مذاکرات پس از انتشار گزارش هایی بود که نشان می داد امارات به دنبال خرید جنگنده های اف ۳۵ است و احتمالا او احساس کرده که لازم است به طور مستقیم با اسپر درباره حفظ امنیت برتری نظامی و تاکتیکی اسرائیل در منطقه و درخواست بسته جبرانی هنگفتی به ازای آن مذاکره کند.

گانتز به تازگی در مصاحبه با روزنامه جروزالم پست گفت اسرائیل برتری نظامی و تاکتیکی خود در منطقه خاورمیانه را با وجود هر گونه قرارداد نظامی احتمالی حفظ خواهد کرد.

در روزهای اخیر گانتز با تعدادی از افسران نظامی ارشد صهیونیستی درباره درخواستی که تل آویو باید به ازای این توافقات از آمریکا داشته باشد، رایزنی کرده است.

جروزالم پست سفر گانتز به آمریکا را از دو منظر بررسی کرده است: اقدام غیرمسئولانه برای فرار از مشکلات در این رژیم و فرصتی که تل آویو نمی تواند در احتمالا زمان اندک باقی مانده تا حضور ترامپ در کاخ سفید از دست بدهد.

وعده آمریکا به تل آویو برای کمک به حفظ تلاش مخرب این رژیم در منطقه

در آمریکا به گزارش وزارت دفاع این کشور، اسپر به گانتز وعده داده واشنگتن برتری نظامی و تاکتیکی اسرائیل در خاورمیانه را حفظ خواهد کرد.

اسپر در ابتدای نشست پنتاگون با این مقام صهیونیستی چنین وعده ای را داد.

گانتز در بین ارتش آمریکا غریبه نیست به ویژه این که به عنوان افسر جوان در پایگاه نظامی آمریکا در ایالت کارولینای شمالی آموزش دیده و در کنار بسیاری از افسران آمریکایی کار کرده است. او وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از زمان تشکیل دولت ائتلافی در آوریل گذشته بوده است و قرار است در نوامبر سال ۲۰۲۱ نخست وزیر شود.

اسپر گفت: در این دیدار تاکید کرده که اسرائیل مهم ترین شرکت راهبردی آمریکا در خاورمیانه است و چنین همکاری ای براساس ارزش ها و منافع و دغدغه های مشترک است.

آمریکا اولین کشوری بود که رژیم صهیونیستی را از زمان شکل گیری این رژیم در سال ۱۹۸۴ به رسمیت شناخت.

گانتز از استقبال گرم اسپر در این سفر قدردانی کرده و وعده داده که اسرائیل به تعمیق روابط با آمریکا کمک خواهد کرد.

ترامپ به تازگی با تلاش برای برقراری روابط دو کشور عربی با رژیم صهیونیستی خشم جهانیان را برانگیخت.

امارات و بحرین به تازگی با وساطت آمریکا با رژیم اشغالگر قدس توافق عادی‌سازی روابط امضا کردند؛ اقدامی که رهبران فلسطین آن را خیانت تاریخی و زدن خنجر از پشت به فلسطین ارزیابی کردند.

ترامپ پیش بینی کرد که کویت و حدود ۷ کشور دیگر به جمع کشورهایی که با رژیم صهیونیستی توافق عادی‌سازی امضا کرده‌اند، ملحق شوند؛ ادعایی که از سوی کویت تکذیب شده است.

هیأت دولت کویت در نشست روز دوشنبه خود به ریاست شیخ صباح الخالد بر پایبندی این کشور در حمایت از گزینه‌های ملت فلسطین تأکید کرد.

دولت کویت همچنین مسأله فلسطین را مسأله اساسی و نخست اعراب و مسلمانان توصیف و بر تعهد این کشور به ایستادن در کنار ملت فلسطین تأکید کرد.

کویت در این بیانیه از همه تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حلی عادلانه و فراگیر برای مسأله فلسطین حمایت و تأکید کرد که راه ‌حل مسأله فلسطین طبق قطعنامه‌های بین‌المللی و طرح صلح عربی، باید به اشغالگری پایان دهد و به تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شرقی در مرزهای ۱۹۶۷ و بازگشت آوارگان منجر شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها