رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 513837

چاره‌ای جز همزیستی دراز مدت با ویروس نیست

ساعت 24 -با شروع موج تازه بیماری کووید۱۹، اروپا بیشتر از سایر قاره‌ها شاهد افزایش موارد ابتلا بوده است. با اینحال میزان مرگ و میر نسبت به ماه‌های نخست اپیدمی کمتر شده است. در هفته جاری، دولت‌های اروپایی مشغول تصمیم‌گیری‌های تازه‌ برای مقابله با شیوع بیشتر بیماری هستند

همزیستی
dir="RTL">دفتر ریاست جمهوری فرانسه خبر داد در این روز علاوه بر جلسۀ هیئت دولت (شورای وزیران)، یک جلسۀ ویژه در مورد وضعیت اپیدمی در کاخ الیزه تشکیل می‌شود. یک روز قبل رئیس جمهوری امانوئل ماکرون گفته بود به زودی اقدامات جدید دولت به اطلاع عموم خواهد رسید.مطبوعات فرانسوی می‌نویسند که بر اساس تصمیم‌های تازۀ دولت – که هنوز رسماً اعلام نشده – فروش مشروبات الکلی از ساعت هشت شب به بعد و اجتماعات بیشتر از ١٠ نفر ممنوع خواهد شد. کرایۀ تالارهای جشن و عروسی نیز از این پس ممکن نخواهد بود.اما در پاریس، شهرداری با محدودیت‌های سختگیرانه مخالفت می‌کند. به همین دلیل ساعات کار بارها و رستوران‌ها ازاد باقی مانده است. مشاور شهردار پاریس گفته است: "ما ناچاریم در درازمدت با ویروس کرونا همزیستی داشته باشیم و بنابراین باید تصمیم‌هایی بگیریم که در درازمدت قابل اجرا باشد. هدف البته حفاظت از جان و سلامتی مردم است اما باید اجازه دهیم که زندگی و فعالیت اجتماعی نیز ادامه یابد تا به تدریج راه و رسم تازۀ خود را پیدا کند".این در حالی است که "شورای علمی" که مرجع مشورتی اصلی دولت است، محدودیت‌های بیشتری را در ٢٠ شهر بزرگ فرانسه توصیه می‌کند. اما نگرانی شدید مسئولان دولتی از رکود اقتصادی و افزایش بیکاری باعث می‌شود که محدودیت‌ها به شکلی ملایم‌تر به اجرا دربیاید. شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد که فعالیت اقتصادی طی ماه جاری (سپتامبر) دوباره منقبض شده است.

در بریتانیا نیز محدودیت‌های تازه امید به بهبود اقتصادی را کاهش داده است. بعد از یک دورۀ کوتاه رونق در اواسط تابستان، شاخص‌های اقتصادی در ماه سپتامبر دوباره افت کرد.شب گذشته – سه‌شنبه ٢٢ سپتامبر/اول مهر – بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا محدودیت‌های تازه‌ای را برای مقابله با شیوع بیماری کووید١٩ اعلام کرد و گفت که در صورت لزوم، سختگیری بیشتری اعمال خواهد شد. گزارشگر رادیو بین‌المللی فرانسه در لندن می‌نویسد که مردم از تصمیم‌های گاه متناقض و سردرگم دولت خسته شده‌اند. بوریس جانسون ابتدا قصد داشت که نوعی قرنطینه به شیوۀ چند ماه قبل اعلام کند اما سرانجام به برخی محدودیت‌ها رضایت داد. از جمله قرار است که از روز پنجشنبه ٢۴ سپتامبر، بارها و رستوران‌ها در ساعت ده شب تعطیل شوند. دولت گفته است که این وضعیت می‌تواند تا شش ماه طول بکشد.

نگاهی به آمار

با اینکه کارشناسان از اواسط تابستان هشدار داده بودند که اپیدمی کووید١٩ در اوایل پاییز دوباره اوج خواهد گرفت، اما بالا رفتن ناگهانی میزان ابتلا برخی دولت‌ها را سخت دستپاچه کرده است. با اینحال شمار مرگ نسبت به ماه‌های گذشته کمتر است.طی هفتۀ ١۴ تا ٢٠ سپتامبر، بیش از دو میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند. این نخستین بار از آغاز اپیدمی است که شمار موارد هفتگی ابتلا به ٢ میلیون می‌رسد. اما در همین مدت شمار مرگ ١٠درصد کاهش داشته و به ٣٧٧٠٠ نفر رسیده است. به غیر از آفریقا، همۀ قاره‌ها شاهد افزایش موارد ابتلا هستند. وضعیت اروپا با ٢٧درصد افزایش طی یک هفته، از بقیه بدتر است.از آغاز اپیدمی تاکنون، مجموعاً نزدیک به ٣٢ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است. از نظر شمار مرگ و میر ایالات متحد آمریکا با بیش از ٢٠٠هزار قربانی همچنان در بالای فهرست قرار دارد. برزیل، هند، مکزیک و بریتانیا در رتبه‌های بعدی هستند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها