رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 514512

رودر رویی اردوغان و ماکرون این بار درقره باغ

ساعت 24 - پس از مناقشه های لفظی اردوغان با ماکرون بر سر گاز مدیترانه شرقی که دران فرانسه از یونان حمایت و به ترکیه یورش برد حالا این دو ریdس جمهور بر سر نبرد ارمنستان و آذربایجان به مجادله پرداخته اند.

قره باغ
dir="RTL">در حالی که فرانسه از ادامه درگیری‌ها در قره‌باغ ابراز نگرانی کرده، رئیس جمهوری ترکیه خواستار «ترک فوری سرزمین‌های اشغالی آذربایجان توسط ارمنستان» شد. بر اساس گزارش‌ها، تاکنون ده‌ها نظامی و غیرنظامی در درگیری‌های روز یکشنبه و دوشنبه در قره‌باغ کشته شده‌اند.امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه طی تماس تلفنی با رئیس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان نگرانی خود را از بابت تنش‌های فزاینده در ناگورنو قره‌باغ ابراز کرد. ماکرون همچنین بر اهمیت حل درگیری از طریق مذاکرات تأکید کرد.تنش‌های نظامی در امتداد خط ارتباطی منطقه خودمختار ناگورنو قره‌باغ، صبح یکشنبه زمانی که آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به تحریکات نظامی متهم کردند، افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه طی اظهاراتی در این باره گفت: «باید بحران در منطقه که با اشغال قره‌باغ کوهستانی آغاز شد، هر چه سریعتر پایان یابد. با ترک فوری سرزمین‌های اشغالی آذربایجان توسط ارمنستان، صلح و آرامش مجددا در منطقه برقرار خواهد شددر حالی که ترکیه اصلی‌ترین متحد آذربایجان به شمار می‌رود، اردوغان با بیان این که «بار دیگر حمله روز گذشته ارمنستان به آذربایجان را محکوم می‌کنم»، گفت: «ترکیه با تمام توان و قلب خود همچنان در کنار کشور دوست و برادر آذربایجان خواهد ماند

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ژنو نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به آثار انسانی اوج‌گیری مخاصمه در خطوط مقدم درگیری‌ها در منطقه ناگورنو-قره باغ، با اشاره به گزارشهای دریافت شده از وجود غیرنظامیان در میان مصدومان هر دو طرف خواستار آن شد که طرفین درگیری‌ها غیرنظامیان را مورد حمله قرار ندهند.مارتین شوپ، مدیر منطقه‌ای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفت: «ما بر تعهدمان بر کمک­‌رسانی و حمایت از افراد متأثر از شدت گرفتن این درگیری، و همین‌طور بر ایفای نقش به عنوان یک میانجی بی‌طرف تصریح داریم. ما از طرف‌ها می‌خواهیم که تمامی تلاش ممکن خود را در هر زمان برای پایبندی به اصول حقوق بین‌المللی بشردوستانه انجام دهند

همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در این باره گفت: اتفاقات خوبی رخ نداده است و منطقه بیش از این تحمل خشونت ندارد. ما بلافاصله بعد از این تحولات با مقامات آذربایجان و ارمنستان رایزنی کردیم و تاکید بر این کردیم که باید این درگیری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند و گفت‌وگوها در این کشور آغاز شود.

او ادامه داد: ما فکر می کنیم که باید یک آتش‌بس فوری و ترک مخاصمه در منطقه به وجود آید که در ادامه آن گفت‌وگوهایی بین دو کشور صورت بگیرد. چرا که گفت‌وگوهای دو جانبه تنها راه حل، حل این مناقشات است. سیاست ایران در مورد این مناقشات تغییری نکرده و ما خواهان کمک برای تسهیل این گفت‌وگوها بوده و هستیم و معتقدیم که راه حل نظامی راه حل پایداری برای حل این مسائل نیست.

قره باغ که اکثریت جمعیتش ارمنی است، از زمان اتحاد جماهیر شوروی بخشی از جمهوری آذربایجان محسوب می‌شد. اما به موازات روند فروپاشی شوروی، قره باغ تمایل خود را به استقلال و یا پیوستن به ارمنستان نشان داد و سرانجام در سال ۱٩٩۱ به طور یکجانبه اعلام استقلال کرد، ولی این استقلال از سوی سازمان ملل پذیرفته نیست.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها