رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 517173

۳ چهره اصلاح طلب که بدنه رای را پای صندوق می آورند /چه کسانی جای احزاب را در ایران گرفته اند؟

ساعت 24- نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: اگر چهره هایی مثل سیدمحمد خاتمی، محمدرضا خاتمی یا مصطفی معین مجال حضور پیدا کنند، در پایگاه رای اصلاحات به سرعت انرژی ایجاد می شود.

محمود صادقی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در شرایط معمولی نیستند، اظهار کرد: هر جا که اصلاح طلبان مسئولیت نیم بندی هم داشته اند، محدودیت های فراوانی داشته اند و همین موجب سرخوردگی و نارضایتی نسبی جامعه نسبت به آنها شده است.

وی با اشاره به قطع ارتباط اصلاح طلبان با پایگاه اجتماعی خود، افزود: فعالیت شورای عالی سیاستگذاری بعد انتخابات۹۸ متوقف شد و همین موجب کاهش ارتباط اصلاح طلبان با مردم شد. احزاب و تشکل های اصلاح طلب هم با محدودیت های زیادی مواجه هستند به عنوان مثال بیانیه که۷۷ نفر از اصلاح طلبان آن را امضا کرده اند، برای آنها دردسر درست کرده است در واقع بخش زیادی از انرژی اصلاح طلبان صرف مقابله با همین محدودیت ها می شود.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها ادامه داد: در این مدت، کرونا هم تاثیر زیادی در کاهش فعالیت سیاسی داشته است و حتی جلسات اصلاح طلبان با یکدیگر هم به شدت کاهش یافته است و بسیاری از جلسات حزبی به صورت مجازی برگزار می شود. البته این ضعف هم وجود دارد که احزاب از پویایی و فعالیت کافی برخوردار نیستند. از سویی دسترسی نداشتن به رسانه هم یک مشکل دیگر اصلاح طلبان است. با وجود همه این محدودیت ها، فراکسیون امید در گزارش دهی به مردم درباره کارنامه عملکرد خود بسیار کم کاری کرده است.

صادقی در پاسخ به این پرسش که چگونه پایگاه رای اصلاحات دوباره به این جریان اعتماد خواهد کرد، گفت: پایگاه رای اصلاحات متوجه شده است که نیروهای دسته اول و کارآمد اصلاح طلب به حاشیه رانده شده و شانس حضور در انتخابات را ندارند و به همین دلیل سرخورده و مایوس است. اما اگر چهره های مثل سیدمحمد خاتمی، محمدرضا خاتمی یا مصطفی معین مجال حضور پیدا کنند، در پایگاه رای اصلاحات به سرعت انرژی ایجاد می شود. در حالیکه تجربه استفاده از نیروهای نیابتی یا دست چندم در انتخابات های اخیر موجب یأس و سرخوردگی شده است.

عضو فراکسیون امید مجلس دهم در پایان گفت: این نگاه هم در جامعه وجود دارد که اگر نیروهای دست اول اصلاحات هم به صحنه بیایند، محدودیت ها در نظام حکمرانی و نیروهای موازی امکان عملکرد متناسب با خواسته های مردم را نمی دهد.


برخی گروه‌های با نفوذ جای احزاب را گرفته‌اند

احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت ایران اسلامی در همین رابطه در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه اصلاح طلبان برای معرفی نامزد انتخابات ریاست جمهوری بدون مشکل نخواهند بود، گفت: تشکیلات ما - حزب اراده ملت ایران - در انتخابات ریاست جمهوری داوطلب اختصاصی نخواهد داشت و به سمت سیاست‌های خرد، محلی و منطقه‌ای و نیز انتخابات شوراها رفته است.

دبیر کل حزب اراده ملت ایران اسلامی حضور زنان در انتخابات ریاست جمهوری را صرفا یک شعار دانست و گفت: هنوز فضای سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری شکل نگرفته است. با توجه به مشکلات معیشتی و شیوع ویروس کرونا فعلا انتخابات برای مردم در اولویت نیست.

حکیمی پور افزود: اگرچه در محافل سیاسی به‌ویژه اصولگرا بحث‌های در مورد انتخابات ریاست جمهوری مطرح است و آنها بر این باورند که فضا برای حضورشان مهیا است و از الان خود را پیروز میدان می‌دانند اما اصلاح طلبان هنوز به‌شکل جدی وارد مباحث انتخاباتی نشده‌اند.

وی ادامه داد: در جامعه ما به نهاد انتخابات به‌عنوان مهمترین عامل چرخش قدرت و عرصه حل و فصل منازعات، بهایی داده نمی‌شود و احزاب به عنوان مهمترین بازیگران این عرصه، تاثیر چندانی ندارند. بجای احزاب، گروه‌های ذی‌نفوذ قدرتمند و دارای امکانات شکل گرفته‌اند که نه رسمیت دارند و نه پاسخگو هستند.

دبیرکل حزب اراده ملت ایران اسلامی بیان کرد: هدف اصلاح‌طلبان بهینه کردن ساز و کار انتخابات، شفاف و پاسخگو کردن امر قدرت و سیاست در کشور است تا از این طریق اهداف خود و مطالبات مردم را پیگیری کنند.

حکیمی‌پور با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: درباره طرح جامع انتخابات دو دوره در مجلس شورای اسلامی کار انجام شده است و در دوره دهم هم به نتیجه نسبتا خوبی رسید اما فرصت از دست رفت و قانون انتخابات هنوز اصلاح نشده است. تا در کشور ما، قانون انتخابات و احزاب با هم عجین نشود و قانون جامعی مربوط به احزاب و انتخابات شکل نگیرد این مشکلات وجود دارد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها