رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 517610

سرنوشتِ مشترک کاندیداهای تکراری ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری

ساعت24-در دوازده دوره انتخاباتی که تا امروز در جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است ۱۳ کاندیدا بیشتر از یک بار کاندیداتوری را امتحان کردند که سرنوشت همه آنها به یک نقطه ختم شده است؛ «شکست»!

دوباره انتخابات دوباره بازار داغ گمانه‌زنی‌ها که چه کسی قرار است به میدان بیاید و کدام گروه‌ها و افراد قرار است نبض مشارکت را به دست بگیرند؛ اما هر چه پیش‌تر میرویم در میان اسامی که به گوش می‌رسد کمتر نام چهره های جدید شنیده می شود. همان‌هایی که قبلا عزم پاستور کرده بودند این روزها در خوف و رجای آمدن یا نیامدن به سر می‌برند حال سوال اینجاست آیا کاندیدایی که در دوره‌های قبل مجالی برای نشستن بر روی کرسی ریاست جمهوری نداشته است می‌تواند اقبال مردم را آنقدر به خود جلب کند که طعم ریاست جمهوری را بچشد؟

۱۳ کاندیدای تکراری در ۱۲ دوره انتخابات

از سال ۵۸ که اولین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا امروز ۱۲ بار صندوق رای در جمهوری اسلامی برای تعیین رییس جمهور علم شده است تا از درون آن رئیس قوه مجریه مشخص شود ۱۲ دوره‌ای که تقریبا هر دو دوره آن قرعه به نام یک نفر خورده و مردم او را مناسب دیدند تا امور اجرایی‌شان را به دوش بگیرد اما نکته جالب در همه ادوار انتخابات این است که برخی سیاسیون تلاش کرده‌اند تا با وجود شکست در یک دوره بخت‌شان را در انتخابات دیگر امتحان کنند و این اتفاق برای ۱۳ رجل سیاسی رخ داده است.

علی اکبر پرورش، احمد توکلی، عبدالله جاسبی،محسن رضایی،زواره‌ای، شیبانی، عسگراولادی،غفوری‌فرد، محمود کاشانی، مهدی کروبی، محمدباقر قالیباف و هاشمی طبا همان سیاستمدارانی هستند که بیشتر از یک دوره خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده‌اند. وقتی به تعداد آرای این افراد در انتخابات‌هایی که حضور داشته‌اند نگاه می‌کنیم یک نقطه اشتراک در همه آنها مشاهده می‌شود و آن اینکه با وجود افزایش چند درصدی آرا که می‌تواند ناشی از افزایش جمعیت رای دهندگان و ... باشد اما هیچکدام نتوانستند خودشان را به ساختمان خیابان پاستور برسانند و اقبال مردمی با کاندیدای تکراری یار نبود.

در میان کاندیداهای تکراری هستند چهره هایی که بیش از یکبار در عرصه رقابت بوده اند اما لحظه آخر فضا را برای ماندن مناسب ندیده و انصراف داده اند، مانند انصراف لحظه آخری قالیباف در سال ۹۶ یا انصراف ولایتی در سال ۸۴.

رئیس جمهور سابق و تکرار سرنوشت کاندیدای تکراری

علی اکبر هاشمی رفسنجانی تنها سیاستمداری است که بعد از دو دوره ریاست جمهوری در سال‌های ۶۸ تا ۷۶ توانست دوباره مجوز حضور در میدان رقابت را به دست بیاورد. او سال ۸۴ به مصاف محمود احمدی‌نژاد رفت و با وجود آنکه انتخابات به دور دوم کشیده شد اما در نهایت اکثریت مردم ترجیح دادند چهره‌ای جدید بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند. با این اوصاف باید گفت آنهایی که پیش از این حضور در انتخابات را امتحان کرده‌اند اگر همچنان سودای ریاست جمهوری در سر می‌پرورانند نباید امید چندانی به آینده داشته باشند که احتمال آنکه سرنوشتشان به سلف ما قبل خود دچار شود هیچ بعید نیست.

* در جدول زیر می‌توانید تعداد آراء اخذ شده توسط کاندیداهای تکراری را ببیند.

سال

نام کاندیدا

تعداد آراء

۱۳۶۰

سید علی اکبر پرورش

۴۰۷/۶۵۷

۱۳۶۰

۳۴۱/۸۷۳

۱۳۷۲

احمد توکلی

۴/۰۰۱/۰۱۷

۱۳۸‌۰

۴/۳۹۳/۵۴۴

۱۳۷۲

عبدالله جعفرعلی جاسبی

۱/۵۲۸/۰۵۵

۱۳۸۰

۲۶۰/۰۸۲

۱۳۸۸

محسن رضایی

۶۷۸/۲۴۰

۱۳۹۲

۳/۸۸۴/۴۱۲

۱۳۶۰

سید رضا زواره‌ای

۶۲/۱۶۲

۱۳۷۶

۷۴۲/۵۹۸

۱۳۶۰

عباس شیبانی

۶۳۳/۴۰۵

۱۳۶۸

۶۳۵/۱۶۵

۱۳۶۰

حبیبب الله عسگراولادی

۲۵۴/۲۶۵

۱۳۶۴

۲۸۳/۲۹۷

۱۳۶۰

حسن غفوری فرد

۷۸/۶۹۱

۱۳۸۰

۱۲۹/۲۲۲

۱۳۶۴

سید محمود کاشانی

۱/۴۰۲/۴۱۶

۱۳۸۰

۲۳۵/۳۶۳

۱۳۸۴

مهدی کروبی

۵/۰۷۰/۱۱۴

۱۳۸۸

۳۳۳/۶۳۵

۱۳۸۴

۱۳۹۲

محمدباقر قالیباف

۴,۰۹۵,۸۲۷

۶,۰۷۷,۲۹۲

۱۳۶۸

علی اکبر هاشمی رفسنجانی

۱۵/۵۵۱/۷۸۳

۱۳۷۲

۱۰/۵۵۵/۹۱۲

۱۳۸۴

۱۰/۰۴۶/۷۰۱

۱۳۸۰

مصطفی هاشمی طبا

۲۸/۰۹۰

۱۳۹۶

۲۱۵/۴۵۰

بازار شلوغ کاندیداهای تکراری انتخابات ۱۴۰۰

در میان اسامی که این روزها برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تکرار می شود از سعید جلیلی و قالیباف تا رئیسی، محسن رضایی، غرضی، شمخانی و ...در لیست کاندیداها مشاهده می شود، این درحالیست که بنا به تحلیل برخی سیاسیون اصولگرا و اصلاح طلب فضای رخوت حاکم بر سیاست ایران و بی میلی مردم برای مشارکت درانتخابات ضرورت حضور چهره های جدید که سونامی رأی را به راه اندازند بیش از پیش ایجاد کرده است.دراین میان بعید به نظر می رسد کاندیداهایی که پیشتر خود را در معرض رأی قرار داده اند شانسی برای کسب رأی مجدد داشته باشند گرچه احتمال رأی آوری نیز دور از ذهن نیز نیست.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها