رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 545591

واریس چیست؟ | واریس و روش جدید درمان

رگ های واریسی گاهی متورم می شوند و ظاهر بدی به اندام های بدن می دهند در این مطلب به برخی روش های درمانی واریس می پردازیم.

درمان واریس با لیرز
html>

واریس چیست؟

امروزه ، این یک بیماری شایع است که با بزرگ شدن غیرطبیعی رگها از طریق پوست قابل مشاهده هستند و به گره های آبی یا بنفش شباهت دارند. واریس می تواند در هر قسمت از بدن ایجاد شود ، اما بیشتر روی پاها دیده می شود.

رگ های واریسی که به آن واریس نیز می گویند، سیاهرگ های آبی رنگی هستند که گشاد می شوند و زیر پوست قابل مشاهده هستند. در 95 درصد موارد در شبکه وریدی سطحی قرار دارند که توسط وریدهای صافن ناشی از پا تخلیه می شود. به همین دلیل است که رگ های واریسی اغلب روی پاها ایجاد می شود.

واریس می تواند باعث درد، سنگینی یا گرما و همچنین خارش، گرفتگی یا تورم شود. در صورت عدم درمان، واریس می تواند منجر به عوارض جدی تری مانند فلبیت یا زخم های پوستی شود. رگ های واریسی همچنین می توانند خطر لخته شدن خون را افزایش دهند که می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد.

علائم واریس
نحوه تشخیص واریس

علائم واریس

در زیر شایعترین علائم بیماری وجود دارد. با این حال ، هر شخص فقط می تواند تعدادی از آنها را متوجه شود.

رگهای واریسی. علائم:

تغییر رنگ پوست از آبی روشن به قهوه ای درد ساق پا
احساس سنگینی و احساس سوزش در پا احساس خشکی
خارش ، به خصوص در ناحیه پایین پا

برخی علائم ممکن است به بیماری های دیگر شباهت داشته باشد ، بنابراین همیشه با متخصصان مشورت کنید و سعی نکنید خودتان رگ های واریسی اندام تحتانی را بردارید. درمان با روش های جایگزین می تواند وضعیت را بدتر کند.

چه عواملی باعث ایجاد واریس می شود؟

رگهای خونی در بدن مجرای جریان خون را فراهم می کنند.رگهای خونی اندام تحتانی ، شریان ها خون پرفشار غنی شده با اکسیژن را از قلب به اندام های تحتانی منتقل می کنند. بنابراین ، وریدها دیواره های نازک و کشسان کمتری نسبت به عروق دارند. اگر به هر دلیلی برای مدت طولانی فشار در وریدها افزایش یابد ، این می تواند دلیل اصلی واریس اندام تحتانی باشد. همچنین ، بیماری در اثر سو عملکرد یا آسیب دریچه هایی که به فشار خون کمک می کنند ، تسهیل می شود. علت اصلی واریس نارسایی وریدی است که به دلیل نقص در سیستم وریدی ایجاد می شود که منجر به کاهش جریان خون به قلب می شود. در اثر نیروی جاذبه، خون در اندام تحتانی راکد می شود و در سیاهرگ ها جمع می شود به طوری که برای همیشه منبسط می شوند. رگهای واریسی، تظاهرات فیزیکی و قابل مشاهده این پدیده، سپس ظاهر می شوند.

علت واریس
عوامل موثر ابتلا به واریس

علت واریس

حدود 30٪ از بزرگسالان در سراسر جهان از این بیماری رنج می برند. این خطر بستگی زیادی به سن و جنسیت دارد. عوامل خطر در زیر ذکر شده است:

چاقی عامل اصلی خطر ابتلا به واریس اندام تحتانی است. اضافه وزن باعث افزایش فشار در وریدها و بدتر شدن آنها می شود.

وراثت نقش مهمی در تعیین حساسیت به رگهای واریسی دارد ، اما عوامل خاص مسئول این امر مشخص نشده اند.

عدم تحرک طولانی مدت یا برعکس ، افزایش فعالیت باعث افزایش فشار در رگها می شود.

زنان به ویژه به دلیل تأثیر پروژسترون بر روی رگها و همچنین عواقب بارداری ، مستعد ابتلا به واریس اندام تحتانی هستند. خطر ابتلا به بیماری در زنان 3 برابر بیشتر است.

بارداری. رگهای واریسی اندام تحتانی در دوران بارداری به دلیل اثرات هورمونی رخ می دهد. با این حال ، رگهای بزرگ شده اغلب طی یک سال پس از زایمان به حالت طبیعی برمی گردند.

سن. واریس اندام تحتانی معمولاً افراد بین 30 تا 70 سال را تحت تأثیر قرار می دهد. با افزایش سن ، غلاف رگهای الاستیک شروع به ضعیف شدن می کند ، که احتمال بزرگ شدن رگ ها را افزایش می دهد.

هر چیزی که بتواند شانس ابتلا به بیماری را در فرد افزایش دهد ، یک عامل خطر است. این می تواند فعالیتی مانند سیگار کشیدن ، رژیم گرفتن و بسیاری از دلایل دیگر باشد.

نحوه تشخیص واریس

تشخیص واریس اندام تحتانی پس از معاینه بالینی انجام می شود. وریدهای واریسی به راحتی شناسایی می شوند و روش های بالینی مختلفی برای تشخیص نارسایی وریدی انجام می شود. این معاینه را می توان با سونوگرافی داپلر تایید کرد که جریان خون و جریان خون را اندازه گیری می کند. گاهی اوقات می تواند علتی پیدا کند که قابل درمان باشد. ونوگرافی یا اشعه ایکس از شبکه وریدی نیز ممکن است انجام شود.

علاوه بر بررسی تاریخچه پزشکی و همچنین معاینه فیزیکی ، آزمایش بیماری ورید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

اسکن دوبلکس نوعی روش است که جریان خون و ساختار وریدهای پاها را ارزیابی می کند.

سونوگرافی سه گانه روشی مشابه سونوگرافی دوبلکس است که با استفاده از رنگ جهت جریان خون را برجسته می کند.

فلبوگرافی تشدید مغناطیسی (MRF) یک روش تشخیصی است که از فناوری تصویربرداری با تشدید مغناطیسی و ماده حاجب داخل وریدی برای تجسم رگها استفاده می کند.

تشخیص رگهای واریسی اندام تحتانی در وضعیت ایستاده بیمار انجام می شود

چه زمانی به جراحی واریس فکر کنیم؟

درمان های جراحی یک هدف زیبایی شناختی دارند. به عنوان مثال، اسکلروتراپی شامل تزریق یک محصول به ورید واریسی برای اسکلر کردن آن است. این ژست باعث مسدود شدن، خشک شدن و از بین رفتن رگ های واریسی می شود.

انواع روش های درمان واریس
راه های درمان واریس

انواع روش های درمان واریس

همیشه لازم نیست ، اما اگر نگران درد ، زخم هستید ، باید به بیمارستان بروید. اما عوارض را فراموش نکنید ، برخی از آنها منجر به مرگ می شوند ، بنابراین برای وخیم نشدن وضعیت عمومی ، درمان را نادیده نگیرید و در صورت داشتن واریس اندام های تحتانی ، به دنبال کمک پزشکی باشید. درمان وماهیت آن توسط پزشک توضیح داده خواهد شد.

عمل جراحی برای درمان واریس

در صورت تشخیص واریس اندام تحتانی وحشت نکنید. درمان اسکلروتراپی می تواند کمک کند. این روش براساس استفاده از محلول مخصوصی است که به وریدهای واریسی تزریق می شود. واریس اندام تحتانی کاملاً سریع از بین می رود. درمان اسکلروتراپی برای درمان رگهای کوچک مانند رگهای عنکبوتی مناسب است.

درمان واریس با لیرز

اگر واریس اندام تحتانی داشته باشید زندگی به پایان نمی رسد. لیزر درمانی کمک خواهد کرد. پزشک از طریق کاتتر فیبر کوچکی را به وریدهای واریسی وارد می کند. فیبر انرژی را از بین می برد که قسمت آسیب دیده را از بین می برد.این یک فیبر کوچک لیزری است که رگهای واریسی را به طور کامل از بین می برد

پماد برای درمان واریس

امروزه ، داروهای مدرن می توانند با اثربخشی و نتایج سریع خود شما را شگفت زده کنند ، با این حال ، بدون مشاوره پزشک هیچ کاری نمی توان انجام داد.

کرم ضد واریس پا - باعث آرامش و تسکین درد می شود. دیواره رگ های خونی را تقویت می کند.

هپارین - خون را نازک می کند ، به کاهش تشکیل لخته های خون کمک می کند.

Lyoton 1000 - تورم را تسکین می دهد ، دیواره رگ های خونی را تقویت می کند ، اما رگهای واریسی اندام تحتانی را به طور کامل از بین نمی برد.

مطمئناً ساده ترین راه مراجعه به داروخانه و شروع درمان به تنهایی است ، اما نیازی نیست که به امید اینکه پماد یا ژل درمان قابل اعتمادی برای شما فراهم کند و عارضه ای ایجاد نکند ،به پزشک مراجعه کنید و خود فریبی نکنید.

درمان سریع واریس
درمان واریس

عوارض احتمالی واریس چیست؟

در برخی از بیماران، رگ‌های واریسی می‌توانند با خونریزی در هنگام پاره شدن، به‌ویژه پس از شوک، عارضه پیدا کنند. رگ واریسی نیز می تواند مسدود شود. سپس یک بند قرمز و دردناک در قسمت ران ورید پا ظاهر می شود.

درمان سریع واریس

مادربزرگ های ما تا به امروز از داروهای گیاهی استفاده می کنند و با دانستن اثر گیاهان دارویی می توانید علائم را تسکین داده و دیواره رگ های خونی را تقویت کنید.

شاه بلوط هندی. گلهای خشک شاه بلوط (50 گرم) را با آب بریزید. بگذارید 20-21 روز دم بکشد و به صورت خوراکی و قبل از غذا ، 25-30 قطره 2 بار در روز مصرف کنید.

پماد سیر. قبل از خواب بمالید.

سرکه سیب. 2 قاشق چایخوری در 200 میلی لیتر آب رقیق می شود. قبل از غذا مصرف کنید.

مهم است که بدانید واریس اندام تحتانی با گیاهان کاملاً برطرف نمی شود.

روش های پیشگیری از ابتلا به واریس
پیشگیری از واریس

روش های پیشگیری از ابتلا به واریس

برای پیشگیری از واریس در پاها ، از قوانین پیشگیری پیروی کنید.

موارد اصلی عبارتند از:

بدن خود را با کار سخت جسمی ضعیف نکنید.

در صورت لزوم به وزن و رژیم خود توجه کنید.

کفش های تنگ را کنار بگذارید.

پاهای خود را به طور منظم ورزش کنید.

فراموش نکنید که سبک زندگی سالم تضمین کننده سلامتی برای سالهای آینده است.

اقدامات پیشگیرانه

- ورزش

ورزش هایی که از پاها استفاده می کنند، مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری، به ویژه برای جلوگیری از واریس توصیه می شود. فشرده سازی عضلات مجاور وریدها بازگشت وریدی را تسهیل می کند.

- وزن سالم را حفظ کنید

اضافه وزن فشار زیادی به وریدهای پا وارد می کند که در بازگشت خون وریدی به قلب اختلال ایجاد می کند.

- مراقب رژیم غذایی خود باشید

مصرف کم نمک به جلوگیری از تورم ناشی از احتباس مایعات کمک می کند. با خوردن غذاهای غنی از فیبر می توان از یبوست پیشگیری کرد. باید توجه داشته باشید که فشار دادن برای مدفوع می تواند باعث افزایش فشار در سیستم وریدی شود.

نکاتی برای تسکین علائم و جلوگیری از بدتر شدن واریس

- پاهای خود را بالا بیاورید

توصیه می شود این کار را 3 یا 4 بار در روز و هر بار به مدت 15 تا 30 دقیقه انجام دهید. پاها باید بالای قلب باشد. به عنوان مثال، می توانید روی یک تخت یا صندلی استراحت با یک بالش زیر پای خود دراز بکشید.

- وضعیت خود را تغییر دهید

از ایستادن یا نشستن طولانی مدت خودداری کنید.هنگام کار به صورت ایستاده، برای تحریک گردش خون در پاها، کشش، حرکت و نشستن گاهی اوقات توصیه می شود. هنگام کار از حالت نشسته، از تکان دادن پاها و خم کردن قفسه سینه به جلو برای مدت طولانی خودداری کنید.

- پاها و مچ پاها را حرکت دهید

هنگامی که باید برای مدت طولانی بنشینید یا بایستید، به یاد داشته باشید که برای افزایش بازگشت وریدی، انگشتان پا را بالا و پایین ببرید. چندین بار در روز تکرار کنید.

- هنگام سفر ثابت نباشید

در طول یک سفر طولانی با هواپیما توصیه می شود برای چند دقیقه به طور منظم از جای خود بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید. همچنین می توانید به آرامی پاشنه های پا را بلند کنید، مثلاً عضلات ساق پا را منقبض کنید.

پزشکی مدرن برای مدت طولانی "قدم به جلو" گذاشته است. مراجعه به پزشک در اولین علامت بیماری اقدام درستی است ، زیرا خوددرمانی می تواند سلامتی شما را خراب کند و بازیابی آن از قبل دشوار خواهد بود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها