رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 545980

خطیب زاده:حمله به کنسولگریمان در کربلا را محکوم میکنیم/ انتظار ما از عراق، عمل به وظایف در چارچوب کنوانسیون‌ها است/ پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی در قوه قضائیه و مجامع بین‌المللی در جریان است

ساعت 24-سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران یادداشت اعتراض‌ خود را به سفارت عراق در تهران تسلیم کرد و این موضوع ادامه خواهد داشت. طبیعی است که انتظار ما از دولت عراق این است که به وظایف خودش به احسن وجه عمل کند.

خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ خود ضمن تبریک پیشاپیش عید فطر با اشاره به گاه‌شمار وزارت اظهار داشت: روز دوشنبه هفته گذشته گفتگوی نماینده ویژه در امور یمن با همتای سوئدی خود در مورد آخرین تحولات مربوطه و راهبردهای خروج از این بحران داشتند. همچنین تماس تلفنی وزیر خارجه سوریه را با آقای ظریف داشتیم که از وزیر خارجه ایران دعوت شد که در سوریه حاضر شود که پذیرفته شد. همچنین در روز پنجشنبه هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در چارچوب کمیسیون دور جدید کمیسیون فصلی برجام وین برگزار شد و نشست های کارشناسی از صبح شنبه از سرگرفته شد. همچنین در هفته‌ای که گذشت آقای دکتر ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس حضور پیدا کردند.

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به حمله روز گذشته به سرکنسولگری ایران در کربلا، گفت: متاسفانه دیشب عده‌ای تعرضی را به کنسولگری ما در کربلا داشتند که از همان ابتدا با مراجع ذیربط در عراق و در سرکنسولگری و همچنین سفارت ایران در بغداد ارتباط گرفته شد. نیروهای امنیتی و پلیس افرادی که به صورت ناشناس که به سرکنسولگری حمله کرده بودند برخورد کرد؛ جهوری اسلامی ایران شدیدا حمله به سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های خودش را محکوم می‌کند و به عملکرد دیپلماتیک عراق در چارچوب کنوانسیون ۱۹۶۱، امیدوار است که دولت عراق در حفاظت از صیانت شهادت خودش با کمال دقت عمل کند.

وی افزود: وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران یادداشت اعتراض ها به سفارت عراق در تهران تسلیم کرد و این موضوع ادامه خواهد داشت. طبیعی است که انتظار ما از دولت عراق این است که به وظایف خودش به احسن وجه عمل کند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت خارجه درباره جزئیات ترور سردار سلیمانی در رسانه‌ای خارجی، گفت: مسیر پیگیری‌های پرونده ترور شهید سلیمانی در قوه قضاییه در مجامع بین المللی و در مسیرهایی که می‌شود پیگیری کرد، در حال انجام است و در گفتگوهای دوجانبه حقوقی سیاسی و امنیتی با دولت عراق پیگیری می‌شود. بسیاری از این مسائل بر ما پوشیده نیست و بسیاری از آنها در مرجع خودش انجام شده و در حال انجام است. موضع ما همان بوده که در گذشته اعلام شده است؛ کسانی که مستقیم یا غیرمستقیم و در هر کشوری که در این ترور ناجوانمردانه و بزدلانه مشارکت داشته باشند، قطعاً مسئولیت کیفری و قضایی دارند و ما با آنها در مسیرهای خودش برخوردهای لازم را انجام خواهیم داد.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره اظهارات عراقچی در خصوص تعویق تاریخ قانون مجلس بیان کرد: آنچه که آقای دکتر عراقچی در این مصاحبه گفتند این است که قانون مجلس الزام‌آور است و توافقی هم که بین ایران و آژانس بوده برای ۲۱ می بوده که همه از آن مطلع هستند و یک تاریخ قطعی بوده است. چون عجله برای به سرانجام رساندن این گفت‌وگوها نداریم، ضمن اینکه اجازه نمی‌دهیم مذاکرات فرسایشی شود، با دقت در عین رعایت سرعت کارها را جلو می‌بریم. ما نمی‌خواهیم هیچ تاریخی مانع از این شود که به طور دقیق دستورالعمل‌های تیم اجرایی و عملیاتی به خوبی اجرا نشود.

وی ادامه داد: یکی از انتخاب‌ها برای بعد از ۲۱ می به طور قطع می‌تواند این باشد که اگر دو طرف در مسیر درست قرار داشته باشند و تهران با آن موافقت داشته باشد، این تاریخ تمدید شود؛ البته طبیعی است که تیم مذاکره کننده تصمیم‌گیر نیست و تصمیم‌ها همه در تهران صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در مورد حادثه تروریستی مدرسه‌ای در کابل اظهار داشت: اتفاقات بسیار ناگواری در افغانستان رخ داد؛ واقعاً پرپر شدن این جان‌ها که معصومانه و مظلومانه قربانی خشونت تکفیری‌ها شدند دل و جان آدم را به درد می‌آورد. ما داغدار افغانستان هستیم. متاسفانه وقایعی که طی یک سال گذشته اتفاق افتاده و در چند هفته گذشته تشدید شده، ما را ناراحت می‌کند. اما اتفاقات افغانستان را از نزدیک پیگیری می‌کنیم و نگران برخی از این تحولات هستیم.

وی تاکید کرد: ضمن تسلیت به خانواده‌های قربانیان این حمله وحشیانه به مدرسه و مردم افغانستان، زمان آن رسیده که از فضای برادری استفاده شود و مقابل این گروه‌های تکفیری و داعش همه متحد شوند و به صورت یکجا و یکپارچه عمل کنند. برای افغانستان آینده‌ای آزاد و با ثبات آرزومندیم و این تنها از مسیر گفت‌وگوهای اصیل بین گروه‌های مختلف افغانستانی و دولت افغانستان می‌گذرد. دولت جمهوری اسلامی ایران همواره آماده بوده که این گفت‌وگوها را تسهیل کند و هر کمکی را که در اجرایی شدن این روند کمک کند، فراهم می‌کند. امیدوارم روزهای بهتری را برای افغانستان شاهد باشیم.

وی درباره اقدامات تیم دیپلماسی ایران در وین و اینکه نمایندگان مجلس از جزئیات آن خبر ندارند، خاطر نشان کرد: سیاست‌های تیم مذاکره کننده در چارچوب دستورالعمل های نظام عمل می‌کند و گزارش‌ها را به شورای عالی امنیت ملی ارسال می‌کند که رییس مجلس نیز عضو این شوراست و از جزئیات آن باخبر هستند و طبیعتا رئیس مجلس شورای اسلامی حتما همکاران خودشان را درباره این فرایند مطلع می‌کنند ضمن اینکه آقای دکتر ظریف در جلسه دیروز کمیسیون امنیت ملی شرکت داشتند.

ادامه دارد...

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها