رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 556022

پرش بلند قیمت موادغذایی در ایران

ساعت 24- درحالی که مقامهای سیاسی ایران در نیم قرن گذشته کوشش کردند ایران در تامین غذا به خارج کمتر ین وابستگی را داضشته باشد داما درحال حاضر به دلیل وابستگی نهاده های دام و طیور و نیز واردات برنج وروغن و شکر برای تعادل بخشی به تولید و مصرف کشور از این نظر وابستگی کامل داریم. از سوی دیگر رشد قیمت دلار به پول ایران قیمت موادغذایی را بیش از سایر کالاها افزایش می دهد.

برنج
dir="RTL" style="text-align:right">ساعت 24 - مرکز آمار ایران در تازه ‌ترین گزارش ماهانه خود از افزایش ۵۹.۶ درصدی قیمت خوراکی‌ها در تیرماه سال جاری نسبت به ماه مشابه پارسال خبر داده است.مرکز آمار از چند هفته پیش دسترسی کاربران اینترنتی خارج از کشور به داده‌های خود را مسدود کرده، اما خبرگزاری ایسنا تنها بخش گزارش کلی این نهاد رسمی را پوشش داده که مدعی است تورم نقطه‌ای (افزایش قیمت‌ها در تیرماه نسبت به ماه مشابه ۱۳۹۹) ۴۳.۶ درصد بوده است.بدین ترتیب افزایش قیمت خوراکی‌ها نسبت به افزایش قیمت دیگر حوزه‌ها، از جمله خدمات، مسکن و غیره بسیار بالاتر بوده است.تورم سالانه (۱۲ ماه منتهی به تیر امسال نسبت به دور مشابه پارسال) نیز به ۴۴.۲ درصد رسیده است.

تورم سالانه خردادماه امسال بنابر روایت مرکز آمار به ۴۳ درصد رسیده بود که بالاترین رقم طی ۲۶ سال گذشته است. بنابراین تورم تیر ماه حتی بالاتر از خرداد ماه بوده است.نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ٤٣.٧ درصد و ٤٧.٣ درصد است، بدین ترتیب افزایش قیمت‌ها در روستاها بیشتر از شهرها بوده است.بر اساس ارزیابی صندوق بین‌المللی پول، ایران در سال ۹۹ پس از ونزوئلا، زیمبابوه، سودان، سورینام و لبنان بیشترین نرخ تورم را در جهان داشته است و امسال نیز وضعیت کشور بدتر خواهد شد. در مجموع گزارش مرکز آمار از وضعیت دخل و خرج خانوارها در سال گذشته نشان از کاهش مصرف حقیقی خانوارها و به عبارتی از دست رفتن رفاه آنها دارد. بانک مرکزی نیز به تازگی در برآوردهای خود اعلام کرده که در دهه 90 سرانه مصرف حقیقی خانوارها در یک مسیر کاهشی درحال حرکت بوده که در سال پایانی این دهه با 73/1 درصد کاهش به 2 میلیون و 960 هزار تومان رسیده است. بدیهی است تدوام وضعیت گرانی و ناتوانی سیاست گذار در کنترل نرخ تورم می تواند به کوچک تر شدن سبد مصرفی خانوارها، افزایش شکاف درآمد و هزینه و درنهایت تشدید نابرابری بیانجامد که همه اینها به معنای آب رفتن رفاه خانوارهاست.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها