رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 562991

خطیب زاده در نشست هفتگی خود با خبرنگاران :

باکو در آزادی راننده های ایرانی همکاری کند/مانور نظامی مشترک ترکیه – آذربایجان – پاکستان در دست بررسی است

ساعت24-سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیپلماسی ایرانی درباره مانور نظامی سه جانبه پاکستان، آذربایجان و ترکیه در خاک آذربایجان گفت: همان طور که هفته گذشته هم گفتم این موضوع در دست بررسی است و در زمان مقتضی تصمیم خود را اعلام خواهیم کرد.

html>

آنچه مسلم است کشورهای همسایه دریای خزر باید به تعهدات خود ذیل کنوانسیون کشورهای ساحلی دریای خزر پایبند باشند و اجازه ندهند نیروی نظامی کشورهایی که همسایه دریای خزر نیستند در خاکشان حضور یابند. این یک تعهد است که باید همه کشورهای همسایه دریای خزر به آن پایبند باشند.

نشست سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در سالن جدید این وزارتخانه با حضور خبرنگاران برگزار شد.

او در ابتدای سخنان خود هفته دفاع مقدس و روز زبان فارسی را گرامی داشت و سپس به صورت کوتاه گاهشمار سیاست خارجی را بیان داشت، از جمله انتصابات جدید در وزارت امور خارجه و پیام های تبریک وزرای امور خارجه کشورهای مختلف به آقای امیرعبداللهیان اشاره کرد. همچنین به گفت وگوی تلفنی وزیر امور خارجه انگلیس با وزیر امور خارجه کشورمان نیز اشاره کرد. او همچنین از دیدار وزیر امور خارجه با فرزندان شهدای امور خارجه و همچنین نشست او با نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز سخن گفت. علاوه بر آن به سفر ایشان به تاجیکستان و دیدارهایی که در شهر دوشنبه پایتخت این کشور در حاشیه نشست شانگهای داشتند اشاره کرد.

او درباره سخنان اخیر نخست وزیر جدید لبنان درباره آنچه نقض حاکمیت ایران با ارسال نفت به حزب الله لبنان گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به همکاری و کمک به دوستانش است. آنچه در خصوص این تجارت انجام شده درخواستی از سوی تجار ایرانی در مسیری کاملا عادی بوده است. من درباره مسائل داخلی لبنان اظهار نظر نمی کنم اما اگر دولت لبنان همین فردا بخواهد برای رفاه مردمش از ایران سوخت بخرد ما از آن استقبال می کنیم.

او در حاشیه اجلاس شانگهای اتفاق افتاد، به طور جدی در مواضع کشورها بازتاب داشته است. درباره افغانستان بر چند نکته توافق شد، یکی تشکیل دولتی فراگیر با حضور تمامی طیف های افغانستانی تاکید شد. همچنین افغانستان باید کشوری عاری از تروریسم باشد و بر آن صلح و آشتی حاکم باشد. همچنین دخالت در امور داخلی افغانستان از سوی هیچ کشوری قابل قبول نیست و همه باید با مردم افغانستان کمک کنند تا خود برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احتمال انجام نشست وزاری امور خارجه 1+4 در حاشیه اجلاس نیویورک نیز گفت: آقای دکتر امیرعبداللهیان فردا عازم نیویورک خواهند بود. ایشان در این سفر 45 ملاقات در سطح دوجانبه از قاره های مختلف هماهنگ کرده اند. اگر این ملاقات بتواند در مسیر آنچه گفته ایم، یعنی مذاکرات سودمند مفید باشد، انجام خواهد شد. هنوز تصمیمی اتخاذ نشده، باید دستور کار نشست مشخص شود تا این درباره تصمیم گرفته شود. حتما دیدارهای دو جانبه ای با اعضای 1+4 انجام خواهد شد اما درباره این نشست قبل از هر چیز باید دستور کار آن مشخص شود.

وی درباره ترکیت هیئت مذاکره کننده نیز گفت: بحث هایی در این زمینه در جریان است، هنوز ترکیب آن نهایی نشده و هر وقت نهایی شود اعلام خواهد شد.

خطیب زاده درباره اظهارات جدید وزیر امور خارجه امریکا که گفته است کشورش آمادگی دارد تحریم های مرتبط با برجام را لغو کند، گفت: ایالات متحده باید سیاست یکجانبه گرایی و تحریم های ظالمانه ای که در دوران ترامپ اعمال شد، کنار بگذارد. ما معتقدیم ایالات متحده متهم اصلی وضعیت فعلی است. ما نه بیش از برجام تعهدی به کسی می دهیم و نه حاضریم کمتر از برجام تن به خواسته ای برای لغو محدودها داریم.

خطیب زاده درباره روند عضویت ایران در شانگهای گفت: روند عضویت یک روند اداری آیینی دارد که باید انجام شود و احتمال دارد یک سال تا یک سال و نیم به طول انجامد. عضویت ایران در این سازمان به طور کامل پذیرفته شده اما روند آیینی و اداری آن روندی زمانبر است که می تواند تا یک سال شاید هم بیشتر طول بکشد.

وی تاکید کرد، عضویت ایران در سازمان شانگهای پایان سیاست های شکست خورده انزوای ایران در جامعه جهانی توسط کشورهایی نظیر ایالات متحده است که در طول این سالها تلاش می کردند ایران را منزوی کنند.

سعید خطیب زاده در پاسخ به سوال اتفاقات جاری در ارمنستان و پروژه یک میلیارد دلاری پیشنهادی ایروان نیز گفت: تمامیت ارضی کشورهای همسایه از هر چیزی مهمتر است. آنچه در حال اتفاق است ما فکر می کنیم باید به یک همکاری دست جمعی تبدیل شود و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد از روابط خوبی که با همسایگان دارد برای توسعه کشورهای همسایه استفاده کند.

وی درباره تحولات افغانستان نیز گفت: آنچه در افغانستان می گذرد باید با خواست مردم افغانستان پیوند بخورد. پیام ابتکار عمل کشورهای همسایه افغانستان را روشن می بینم و آن را در راستای خواست مردم افغانستان می دانم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیپلماسی ایرانی درباره مانور نظامی سه جانبه پاکستان، آذربایجان و ترکیه در خاک آذربایجان گفت: همان طور که هفته گذشته هم گفتم این موضوع در دست بررسی است و در زمان مقتضی تصمیم خود را اعلام خواهیم کرد. آنچه مسلم است کشورهای همسایه دریای خزر باید به تعهدات خود ذیل کنوانسیون کشورهای ساحلی دریای خزر پایبند باشند و اجازه ندهند نیروی نظامی کشورهایی که همسایه دریای خزر نیستند در خاکشان حضور یابند. این یک تعهد است که باید همه کشورهای همسایه دریای خزر به آن پایبند باشند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر دیپلماسی ایرانی درباره اتفاقاتی که برای رانندگان ایرانی کامیون های ترانزیتی در آذربایجان به وجود آمده است نیز گفت: سفارت ما در همان لحظات اول این کار را پیگیری کرده، از دولت آذربایجان انتظار داریم که همکاری های لازم را انجام دهد و دو راننده ای که بازداشت شده اند را آزاد کند و به ایران برگرداند. قرار است در این زمینه جلسات مقتضی برگزار شود تا یک راه حل پایدار در این خصوص برسیم که به زودی این جلسات انجام خواهد شد.

خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره دادگاه بین المللی ترور شهید سلیمانی گفت: به سالگرد ترور شهید سردار سلیمانی نزدیک می شویم. قوه قضاییه و دیگر نهادهای مربوطه زحمات زیادی در این باره کشیده اند. امیدواریم قبل از رسیدن به دومین سالگرد ترور شهید سردار سلیمانی دادگاه ایشان برگزار شود. قرار است به زودی نشست مرتبط دیگری درباره این پرونده در وزارت امور خارجه برگزار شود که در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

وی درباره سفر مصطفی کاظمی به تهران و پرداخت مطالبات ایران از عراق نیز گفت: یکی از موضوعات اصلی که هم در تهران و هم در بغداد همواره در مذاکرات مطرح بوده و پیگیری شده همین موضوع بوده است، ما همه تلاش خود را کردیم تا موضوع صادرات برق و گاز ایران به روال عادی خود انجام شود در عین حال اصرار داریم هم که هر چه زودتر مساله بازپرداخت بدهی های خود از عراق را دریافت کنیم. راهکارهایی پیشنهاد شده که بخشی از آن در حال عملیاتی شدن است و برخی دیگر در حال بررسی است تا به زودی عملیاتی شود. طرف عراقی هم تمایل بسیاری دارد که این موضوع هر چه سریعتر حل شود. البته این هیچ تشابهی به بدهی های کره جنوبی به ایران ندارد. طرف کره ای با کندی عجیب و غیرقابل توجیهی پرداخت بدهی های ایران را پیگیری می کند که هنوز به نتیجه خاصی هم نرسیده است.

دیپلماسی ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها