رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 587364

بخش خصوصی در یک فضای مه آلود حرکت می کند

ساعت 24 - یک فعال اقتصادی می گوید یکی از عواملی که باعث شده بازرگانان و تولید کنندگان در ایران در یک فضای مه آلود حرکت کنند این است که ما بالاخره تکلیف مان مشخص نیست که اقتصادمان یک اقتصاد سرمایه داری است؟ یا یک اقتصاد حمایتی است و یک اقتصاد سوسیالیستی است؟

html>

احمدرضا بصیری، از اعضای اتاق بازرگانی به سایت الف گفت: بعضی حرف ها را که گوش میکنید فکر میکنید در یک کشور کمونیستی در پنجاه سال پیش زندگی میکنی و بعضی مواقع آنچنان در حوزه سرمایه داری اظهار نظر می‌شنوی که گویا از سرمایه دارترین کشورهای دنیا هم سرمایه داری تر هستیم! وی تصریح کرد: بنظر من یکبار برای همیشه باید تکلیف بخش خصوصی و بخش اقتصادی کشور را مشخص کنند که آیا ما اقتصادمان اقتصاد حمایتی است یا اقتصاد باز، اگر من بازرگان این را بدانم خودم را تنظیم میکنم با این اتفاقات. اگر به من بگویید مهمترین عارضه ای که آدم ها که دارند فعالیت اقتصادی انجام میدهند چیست، می گویم این است که ما نمیدانیم که نظام اقتصادی مان چیست.

مشاور کمیسیون معدن اتاق بازرگانی افزود: ما با هزار و یک مشکل رفتیم تحریم‌ها را دور زدیم و کالاها را صادر کردیم اما مشکلات زیادی داریم . بسیاری از تاجران و صادر کنندگانمان را از سال 97 تا الان از دست دادیم چون کار به نقطه ای رسیده که بیشتر مجرم محسوب می شویم تا صادر کننده. همه دنیا تشکل بخش خصوصی مثل سد در مقابل تصمیمات غیر کارشناسی می ایستند اما اینجا قدرت کافی را نداریم. ما رکورد دار تغییر قوانین هستیم. اگر مسابقه در دنیا ایجاد کنند برای صدور بخش نامه و قانون قطعا ما قهرمانیم.»بصیری تاکید کرد: ببینید دویست و چند کشور در دنیا وجود دارد. ما که خاص ترین کشور دنیا که نیستیم. بقیه کشورهای دنیا آمده اند مدلی را طراحی کرده اند که بر اساس آن مدل گام به گام حرکت می کنند. مشخص کرده اند کجا میتوانیم واردات انجام دهیم تا چه حدی میتوانیم صادرات انجام دهیم. اما این موضوع ساده در کشور ما به روز تغییر می کند. یک جا می بینیم صادرات به به و آفرین می شنود و تشویق می شود، 20 روز بعد می گوییم صادرکنندگان کشور را به باد می دهند! یک روز به من پاداش صادراتی میدهند یک به دنبال دستگیری من هستند که ارز را بر نگرداندم به سیستم کشور! ارزی که باید سال 97 طلب می شد، به دلیل مشکلات مختلف تاخیر شد و بعد اعلام شد که با بنگاه های کوچک کاری نداریم. حالا صادر کننده چطوری دلار 2500 تومانی را که سال 97 صادر کرده با سودش بدهد؟! این کار بنگاه را به تعطیلی می کشاند.وی در ادامه گفت: ما با یک تورم چند صددرصدی در سال‌های گذشته مواجه شدیم اما همچنان نرخ ارز ما 10 درصد بیشتر از نرخ ارز سه سال پیشمان است. صادر کننده و تاجر در یک نقطه دچارمشکل می‌شود. دولت در سنوات گذشته به نحو دستوری نرخ ارز را ثابت نگهداشته و در مقابل هزینه های داخلی ما روز به روز در حال افزایش است. حالا همین مقدار اندک و پر دردسری که داریم صادر می‌کنیم بحث پیمان صادراتی یا برگشت ارز را ایجاد کرد انده که این روش را در هیچ جای دنیا نداریم.

تغییر در نگاه دولت نمی‌بینیم

این کارشناس اقتصادی در مورد برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم و موضوع توجه به حمایت کافی از بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی ادامه می‌دهد: «به نظر نمی‌رسد که اتفاق جدیدی افتاده باشد یعنی با توجه به مدتی که از عمر دولت جدید گذشته، به نظر نمی‌رسد این نگاه جدی تر شده باشد. گویا در سال‌های اخیر اتاق بزرگانی تبدیل به مرکزی شده که قوانینی که در نهادهای دولتی تصویب شده را ملایم‌تر کنند و به اطلاع بخش خصوصی برسانند تا اینکه طرف مشورت قرار بگیرند. این گلایه‌ای است که اکثر بازرگانان و کسانی که فعال هستند در حوزه تولید و بازرگانی از جو حاکم به اتاق بازرگانی دارند به اضافه اینکه خود نهاد های اتاق بازرگانی چون در شهرهای مختلف فعالیت متفاوت دارند خودشان باید در ارتباط با ساختارشان یک بازنگری انجام دهند. اگر قرار است این تشکل نماینده بخش خصوصی باشد و در حوزه قانون گذاری هم پیشنهاد دهنده باشد این بدنه کافی نیست. این بدنه نیاز دارد بزرگتر شود و کارشناسان‌تر انتخاب شود و به‌نظر می‌رسد اتاق‌های بازرگانی در کل و به ویژه اتاق بازرگانی در اصفهان باید یک تجدید نظر در ساختار اداری و چارتی خودش انجام دهد.»

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها