رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 591759

توصیه به صلح هسته ای از سوی رهبران جهانی به ایران

ساعت 24 - پرونده هسته ای ایران به دلیل نتایج نهایی آن که ایران را توانا می کند در آستانه ساخت بمب اتمی قرارگیرد برای رهبران حزب ها و سیاسیون امروز و فردا و دیروز جهان به این دلیل اهمیت دارد که در این صورت ممکن است ترکیه وعربستان هم بخواهند دراین نقطه مرزی بایستند . منطقه خاورمیانه را بیش از پیش با تهدید روبه رو سازند. غرب به معنای کلی آن نمی تواند ببیند کشوری مثل ایران که با روسیه و چین قراردادهای راهبردی بسته و در صف انها قرار گرفته است حالا در آستانه ساخت بمب اتم است تا توازن قوا در منطقه را به هم بریزد. به همین دلی است که از همه نیروی خود برای جلوگیری از اتمی شدن ایران جلوگیری می کند.

بان
html>

مجمع رهبران جهانی که سالها پیش از سوی نلسون ماندلا رهبر فقید آفریقای جنوبی تاسیس شده است در نامه ای به ایران توصیه کرده اند دربهترین موقعیت ودرهمین مرحله صلح هسته ای را بپذیرد. در بیانیه رهبران جهان آمده‌است: این بهترین شانس برای تضمین بازگشت به پایبندی کامل ایران و ایالات متحده و بهبود شانس رفاه در ایران و صلح در خلیج فارس است.در آستانه تصمیم برجامی ایران، بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل و مری رابینسون، اولین رئیس جمهور زن ایرلند در نامه‌ای که به امضای چندتن دیگر از رهبران سابق جهانی رسیده ایران را نسبت به پذیرش پیش‌نویس توافق احیای برجام ترغیب کرده‌اند.

در حالی‌که روز گذشته وزیر امور خارجه ایران تائید کرد تا پایان شب تهران نظرات خود را پیرامون پیشنهاد اخیر اتحادیه اروپا برای احیای برجام را به صورت مکتوب به هماهنگ کننده مذاکرات ارائه می‌دهد، بیانیه‌ای به قلم رئیس و نایب‌رئیس گروه بزرگان، ایران را ترغیب می کنند که از این لحظه استفاده کند و توافق پیشنهادی برای احیای برجام را تایید کند .‫مجمع بزرگان گروهی شامل جمعی از رهبران جهانی سابق و چهره‌های سیاسی بین‌المللی اس که در سال ۲۰۰۷ توسط نلسون ماندلا، رهبر فقید آفریقای جنوبی ایجاد شده است.در این بیانیه، مری رابینسون، اولین رئیس جمهور زن ایرلند و کمیسر عالی سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر، و بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل و وزیر خارجه سابق کره جنوبی، به عنوان رئیس و نایب‌رئیس این گروه، به طور خاص دیدگاه خود درباره پیش‌نویس یادشده را عنوان کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد در بیانیه مجمع بزرگان آمده‌است: مجمع بزرگان امروز از ایران، ایالات متحده و سایر شرکت کنندگان در مذاکرات وین می‌خواهند تا آخرین پیشنهادات برای حل و فصل مذاکرات طولانی مدت درباره آینده توافق هسته ای را تایید کنند. این بهترین شانس برای تضمین بازگشت به پایبندی کامل ایران و ایالات متحده و بهبود شانس رفاه در ایران و صلح در خلیج فارس است.مجمع بزرگان همواره از توافق هسته‌ای 2015 موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حمایت کرده‌اند و به شدت با تصمیم پرزیدنت ترامپ مبنی بر خروج ایالات متحده از توافق در ماه مه 2018 مخالفت کرده‌اند. میراث خروج ایالات متحده به شدت چالش‌برانگیز بوده است. علیرغم ماه ها دیپلماسی فشرده، که منعکس کننده نگرانی‌های عمیق در مورد پایداری یک توافق دیگر با ایالات متحده و اعتبار لغو تحریم‌ها است، غلبه کرد.هفته گذشته، اتحادیه اروپا در نقش خود به عنوان تسهیل کننده مذاکرات طولانی مدتی که در وین برگزار شد، آنچه را که متن نهایی پیش نویس توافقنامه می‌داند ارائه کرد و از طرفین خواست تا در روزهای آینده به آن پاسخ مثبت دهنددر حالی که متن هنوز به طور عمومی منتشر نشده است، ‫گروه بزرگان (The Elders) این درک را دارد که این متن نشان دهنده یک نتیجه متعادل است که به طور اساسی به نگرانی های کلیدی ایران می پردازد، در صورت تصویب، کل خاورمیانه و منطقه خلیج فارس را امن‌تر می‌کند و سطح زندگی مردم عادی ایرانی را که تحت فشار چندین دهه تحریم قرار گرفته‌اند را ارتقا می‌دهد.

بان کی مون، نایب رئیس مجمع بزرگان و دبیرکل سابق سازمان ملل، گفت: «اکنون لحظه تعیین کننده ای فرا رسیده است. بزرگان از دولت ایران می‌خواهند که به سرعت این متن را تأیید کند، برنامه هسته‌ای خود را مطابق با پایبندی به برجام بازگرداند. این نیز باید به سرعت با بازگشت ایالات متحده به انطباق کامل و احترام به تعهدات خود همراه شود. سود دیپلماسی تنها در صورتی محقق خواهد شد که اکنون تصمیمات سیاسی درست گرفته شود».مری رابینسون، رئیس این گروه و رئیس جمهور سابق ایرلند نیز گفت: «این توافق یک پیشرفت سیاسی مهم برای ایران و بقیه جهان خواهد بود. در طول سال‌ها، متأسفانه فرصت‌های زیادی برای دستیابی به توافق از دست رفته است. مردم ایران تحت فشارهای ناشی از تحریم‌ها آسیب دیده‌اند و توافقی که اکنون روی میز است، فرصتی واقعی برای کاهش این فشارها فراهم می‌کند».این نامه به امضای چند تن دیگر از رهبران جهانی سابق نیز رسیده است که نام آن‌ها یه شرح زیر است.

* گارشا ماچل، بنیانگذار Graça Machel Trust، یکی از بنیانگذاران و معاون رئیس The Elders

* گرو هارلم بروندلند، نخست وزیر سابق نروژ و مدیرکل سابق سازمان جهانی بهداشت

* زید رعد الحسین، کمیسر عالی سابق سازمان ملل در امور حقوق بشر

* حنا جیلانی، وکیل دادگاه عالی پاکستان و رئیس مشترک گروه ویژه عدالت

* الن جانسون سیرلیف، رئیس جمهور سابق لیبریا و برنده جایزه صلح نوبل

* ریکاردو لاگوس، رئیس جمهور سابق شیلی

* خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهور سابق کلمبیا و برنده جایزه صلح نوبل

* ارنستو زدیلو، رئیس جمهور سابق مکزیک

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها