رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 604572

گفت‌وگوی باخانواده فوتبالیست‌های اهل خوزستان که در هتل «کیرکبال» ترکیه سرنوشت نامعلومی دارند

سه لژیونر ایرانی زیر آوار/ارسال پیام از سوی محمدرضا میراحمدی فوتبالیست قطع عضو در فضای مجازی صحت ندارد

ساعت24-در پی وقوع زمین‌لرزه بزرگی در ترکیه تعدادی از ورزشکاران ایرانی طی تماسی با رسانه‌های داخلی نگرانی‌ها را برطرف کردند اما تا الان هیچ خبری از سه بازیکن تیم ملی فوتبال نقص عضو ایران نشده است. «حامد مطرودی، محمدرضا میراحمدی و مهدی سعیداوی» سه فوتبالیست ایرانی اهل خوزستان و شاغل در ترکیه هستند که خانواده‌های آنها هیچ خبری از این سه نفر ندارند.

خبر
…«کمک کنید ما زیر آوار گیر کرده‌ایم»…

پیام‌هایی از کاربران در فضای مجازی است که زیر آوار زلزله مهیب ترکیه گرفتار شده‌اند و امید دارند نجات‌دهنده‌ای برای کمک به آنها از راه برسد.
در پی وقوع زمین‌لرزه بزرگی در ترکیه تعدادی از ورزشکاران ایرانی طی تماسی با رسانه‌های داخلی نگرانی‌ها را برطرف کردند اما تا الان هیچ خبری از سه بازیکن تیم ملی فوتبال نقص عضو ایران نشده است. «حامد مطرودی، محمدرضا میراحمدی و مهدی سعیداوی» سه فوتبالیست ایرانی اهل خوزستان و شاغل در ترکیه هستند که خانواده‌های آنها هیچ خبری از این سه نفر ندارند. حتی روز ۱۷ بهمن‌ماه در فضای مجازی اخباری مبنی بر ارسال پیام از سوی محمدرضا میراحمدی منتشر شد اما تا این لحظه این موضوع تایید نشده است. این سه لژیونر در «هتل کیرکبال» شهر «مالاتیا» بودند که زلزله ویرانگر ترکیه رخ داد.
ساعت ۴ و ۱۷ دقیقه بامداد ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر بخش‌هایی از ترکیه و سوریه را لرزاند. چند ساعت بعد مجدد پس‌لرزه‌های قوی در مرکز ترکیه حس شد و زلزله دیگری به بزرگی ۷.۵ ریشتر این منطقه را لرزاند. دیروز هم دو پس‌لرزه با بزرگی ۵.۴ ریشتر در شرق ترکیه و ۵.۶ ریشتر در مرکز این کشور ثبت شد. این در حالی است که پس از زلزله‌های اصلی ۲۴۳ پس‌لرزه در این مناطق به وقوع پیوسته است.
تاکنون نیز (لحظه تنظیم این گزارش، ساعت ۳ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر ۱۸ بهمن ماه) ۳۴۱۹ نفر در ترکیه و ۱۶۰۲ نفر در سوریه بر اثر این زمین‌لرزه جان‌شان را از دست داده‌اند. حال این زمین‌لرزه که از بزرگ‌ترین زلزله‌های قرن اخیر در ترکیه است، نگرانی‌های زیادی را برای لژیونرهای ورزش ایران در این کشور ایجاد کرده است.

حردانی، رییس هیات جانبازان معلولین استان خوزستان در مورد این سه فوتبالیست به «اعتماد» می‌گوید: «در حال حاضر ما اطلاع دقیقی از این افراد نداریم. از روز دوشنبه که زلزله رخ داد تا همین الان که با شما صحبت می‌کنم هیچ خبری از آنان نیست. فقط از طریق یکی از همکاران‌مان با مربی آنها که اهل ترکیه هم هست در ارتباط بودیم البته او هم از وضعیت این سه نفر بی‌اطلاع است ولی می‌گویند هنوز برخی افراد در آن قسمت زنده زیر آوار هستند.»
او در ادامه درباره مشخصات هر کدام از آنها می‌گوید: «مهدی سعیداوی؛ ۳۸ ساله از جانبازان ۵۰ درصدی تیم و از شهرستان سوسنگرد، محمدرضا میراحمدی ۲۵ ساله از رامهرمز که از ناحیه پا دچار قطع عضو است و حامد مطرودی ۲۷ ساله از شهرستان محروم شادگان که ایشان هم از ناحیه پا قطع عضو است از سوی تیم ملی به شهر مالاتیای ترکیه رفته بودند. این سه نفر درگیر مسابقات بودند و در اکثر مواقع در حال رفت‌وآمد به ترکیه. ورزشکاران دیگر که اهل البرز هستند خوشبختانه از حال خودشان خبر دادند و سالم هستند. امیدوارم هرچه سریع‌تر از این سه نفر هم خبری شود.»


گفت‌وگو با دو نفر از اعضای خانواده فوتبالیست‌ها
حاتم، برادر حامد مطرودی درباره او به «اعتماد» می‌گوید: «حامد فرزند دوم است. در کل دو فرزند هستیم. من و حامد. برادرم ۲۷ سال دارد. تقریبا سه ماهی می‌شد که همراه دو نفر از اعضای تیمش به ترکیه رفته بود. زلزله حدود ساعت ۴ صبح روز دوشنبه اتفاق افتاد. من با حامد ساعت ۹ شب یعنی قبل از وقوع زلزله تماس تصویری داشتم و باهم صحبت کردیم. آخرین بازدید از واتساپش هم ساعت ۲ بامداد بود اما از ۲ بامداد به بعد دیگر نه آنلاین شده و نه گوشی‌اش در دسترس است. حامد از ناحیه پای سمت راست قطع عضو بود. چون در کودکی وقتی ۱۰ سال داشت تصادف می‌کند و همان تصادف باعث می‌شود حامد پایش را از دست بدهد. طبق آخرین پیگیری‌هایی که انجام دادیم، مشخص شده تلفن‌ها و اینترنت آنجا قطع است. حامد با دو نفر از اعضای تیمش در یکی از اتاق‌های «هتل شهرداری مالاتیا» بودند. یعنی هر سه‌شان باهم هم‌اتاقی بودند. الان هم می‌گویند هتل به خاطر زلزله‌هایی که پشت سر هم رخ داده منهدم شده است. ما چشم‌انتظار هستیم از آنها خبری شود.»

محمد جاویدان، یکی از اعضای خانواده محمدرضا میراحمدی است. جاویدان درباره وضعیت محمدرضا به «اعتماد» می‌گوید: «محمدرضا ۲۵ سالش بود و فرزند پنجم خانواده. او قبل از وقوع زلزله در ساعت ۲ بامداد با همسرش تماس تصویری داشت و صحبت کرد. ما هم که نمی‌دانستیم چنین اتفاقی قرار است بیفتد. صبح که از خواب بیدار شدیم و اخبار را نگاه کردیم، متوجه شدیم زلزله وحشتناکی در ترکیه رخ داده، سریع با تلفن همراهش تماس گرفتیم اما خاموش بود. رییس هیات جانبازان خوزستان به ما می‌گوید؛ دو نفر دیگر از هم‌اتاقی‌هایش هم تلفن‌های‌شان از دسترس خارج شده و هیچ خبری از آنها نیست. از مربی آنها هم به واسطه دوست و آشنا پیگیر شدیم اما مربی‌شان می‌گوید؛ هتلی که آنها در «طبقه دوم» آن بودند کاملا تخریب شده و ساختمان هم حدود ۱۲ متر زیر زمین فرو رفته است. زلزله دیروز باعث شد این هتل بیشتر داخل زمین فرو برود. پیگیری کردیم، می‌گویند تا الان ۵ نفر را از زیر آوار هتل «کیرکبال» بیرون کشیدند که سه نفرشان زنده و دو نفرشان مرده بودند. امیدواریم محمدرضا و هم‌اتاقی‌هایش زنده باشند.»
آقای جاویدان در ادامه می‌گوید: «محمدرضا معمولا به خاطر تیمش دو ماه ترکیه بود و یک ماه ایران. پای سمت راست او به خاطر تصادف از زیر زانو به بعد قطع شده بود. هر از گاهی هم سه استخوانی که زیر زانو هستند رشد می‌کردند و محمدرضا مجبور می‌شد آنها را جراحی کند.»
او در مورد سوال آخر به شرح زیر پاسخ می‌دهد.
فیلمی از محمدرضا در اینستاگرام منتشر شده مبنی بر اینکه می‌گوید حالش خوب است! این خبر را تایید می‌کنید؟
خیر، فیلمی و پیامی که از او منتشر شده، صحت ندارد. ما از برخی منابع در ترکیه جویا شدیم و گفتند؛ چنین چیزی غیر ممکن است و صحت ندارد.

هزاران کشته و ده‌ها هزار مصدوم

زلزله ویرانگر روز دوشنبه ۱۷ بهمن‌ماه در ترکیه و سوریه تاکنون هزاران کشته و ده‌ها هزار مصدوم بر جای گذاشته است و به دلیل سرمای هوا و بارش‌ها و پس‌لرزه‌ها، تلاش امدادگران برای نجات مصدومان احتمالی و اسکان زلزله‌زدگان همچنان ادامه دارد. این زلزله در سوریه هم تلفات و خسارات زیادی بر جای گذاشته است و علاوه بر این در دو کشور لبنان و عراق هم این زمین‌لرزه احساس شده است.
در پی وقوع زلزله مقامات ترکیه، هشدار سطح ۴ را اعلام کردند که به معنای درخواست کمک بین‌المللی است. براساس اعلام معاون رییس‌جمهوری ترکیه ۳۲۹۴ امدادگر از سایر کشورها آمده‌اند و ۷۰ کشور نیز پیشنهاد کمک داده و هم‌اکنون تیم‌های ۱۴ کشور فعالیت‌های میدانی را آغاز کرده‌اند. ایران نیز تیم پزشکی و امدادی هلال احمر را برای کمک به آسیب‌دیدگان زلزله به ترکیه اعزام کرده و به گفته معاون بین‌الملل و حقوق جمعیت هلال‌احمر، شش تیم در قالب تیم‌های جست‌وجو، امدادونجات، درمان اضطراری و مدیریت هماهنگی عملیات، جهت کمک به آسیب‌دیدگان زلزله ترکیه به این کشور اعزام می‌شوند. به گفته سزر رییس سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه انتقال پرسنل، مواد غذایی و وسایل مورد نیاز به مناطق محل حادثه ادامه دارد، بخشی از محموله‌ها از طریق هوایی به منطقه ارسال می‌شوند. هم‌اکنون ۱۶ هزار و ۴۰۰ نیروی جست‌وجو و نجات و نزدیک به ۵ هزار خودرو و تجهیزات ساختمانی در منطقه مستقر شده‌اند. ۶۵ هزار چادر و بیش از ۳۰۰ هزار تخته پتو به مناطق زلزله‌زده ارسال شده است. آمار کشته‌ها بر اساس گزارش‌هایی که در لحظه تنظیم این گزارش (ظهر دیروز) منتشر شده ۳۵۴۹ نفر در ترکیه کشته و ۲۰ هزار و ۵۳۴ نفر مصدوم شده‌اند. در سوریه نیز تاکنون ۱۶۰۲ نفر قربانی این زلزله شده‌اند. همچنین براساس اعلام معاون رییس‌جمهوری ترکیه تاکنون بیش از ۸۰۰۰ زلزله‌زده از زیر آوار نجات یافتند. تاکنون ۳۸۰ هزار و ۵۰۰ زلزله‌زده نیز در خوابگاه‌های آموزش‌وپرورش و وزارت ورزش و جوانان اسکان داده شدند. ۴۵ نفر از مصدومان زلزله مهیب قهرمان‌ماراش با هواپیمای نظامی متعلق به نیروهای مسلح ترکیه از آدی‌یامان به استانبول منتقل شدند و روند درمان آنها در بیمارستان‌های مختلف این شهر ادامه دارد. به گزارش گلف تودی نیز تاکنون از ۳۸۵ هزار مدرسه و دانشگاه برای پناه دادن به زلزله‌زدگان استفاده شده است. افسر ارشد اورژانس سازمان جهانی بهداشت در نشست هیات اجرایی آژانس بهداشت سازمان ملل در ژنو گفت: «نقشه‌های اجمالی نشان می‌دهند که به‌طور بالقوه ۲۳ میلیون نفر از جمله ۱.۴ میلیون کودک در معرض خطر هستند.» همچنین فیلم‌های خبری و ویدیوها، ویرانی‌ها را نشان می‌دهد و در مناطقی تمام امکانات مسکونی از بین رفته است. زیرساخت‌ها و بیمارستان‌های این مناطق پیش از زلزله نیز آسیب شدیدی دیده بود و ساکنان آنها به کمک‌های بشردوستانه دسترسی کافی ندارند.

اعتماد

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها