رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 468724

تلاش تندروها برای حذف لاریجانی

ساعت 24-اصولگرایان ناکام وحدت درونی این روزها مدعی آن شده‌اند که نتوانستند در عمل این وحدت را حفظ کنند و حرکات‌شان برای حذف یکدیگر استارت خورده است و اولین قربانی این رقابت درونی علی لاریجانی بود. مخالفت‌ها و تخریب‌های این ایام برخی اصولگرایان تندرو علیه لاریجانی‌ها و به‌خصوص علی لاریجانی بالاخره نتیجه داد و او را مجبور کرد که قید قم را بزند.

خبر
هرچند پیش از این گعده‌ای شکل گرفته بود که هر اصولگرایی که با دولت همراهی یا همکاری داشته را حذف کنند. او که از مجلس هشتم تاکنون از سوی مردم قم به عنوان نماینده به مجلس راه پیدا کرده و کرسی ریاست را نیز در اختیار داشته است، حالا ایام به گونه‌ای برای او پیش رفته است که این بار در انتخابات اسفندماه 98 از قم معرفی نخواهد شد و علیرضا زاکانی از طیف تندرو اصولگرایی قرار است جای او را بگیرد؛ خبری که روز گذشته احمد امیرآبادی، نماینده مردم قم در مجلس داد و گفت: لیست اصولگرایان قم برای انتخابات مجلس یازدهم با

امیرآبادی، ذوالنوری و زاکانی بسته شد و شورای اصولگرایان قم در تهیه این لیست رزومه‌ای از علی لاریجانی نخواست و البته وی نیز رزومه‌ای ارائه نکرد.
هرچند این اتفاق باتوجه به موضع‌گیری‌های اخیر تندروها علیه او و البته رفتار و عملکرد نه‌چندان نزدیک علی لاریجانی با اصولگرایان حتی در زمانی که جمنا شکل گرفتن و عدم شرکت او در هیچ‌کدام جلسات این تشکل اصولگرایی، احتمال این موضع‌گیری طیف‌های تندرو این جریان نسبت به او قابل پیش‌بینی بود. در همین راستا برخی معتقدند چنین اتفاقی این گمانه که لاریجانی قصد شرکت داشته باشد و شاید مانند انتخابات دهم مجلس با اصلاح‌طلبان مذاکره کند، قوت بیشتری می‌گیرد. میزان هجمه‌ها به علی لاریجانی در سال‌هایی که بر کرسی ریاست جلوس کرده بود چشمگیر بود و نکته قابل تامل آنکه این هجمه‌ها از سوی جریان منتسب به اصولگرایی به او وارد می‌شد. طیف‌هایی نظیر جبهه پایداری، جمعیت ایثارگران، جمعیت رهپویان و تشکل‌هایی از این دست که اکنون با کنار رفتن گروه‌های پیش‌کسوت و سابقه‌دار اصولگرایی تبدیل به عناصر بازی‌ساز این جریان شده‌اند، که نه تنها هیچ نشانی از صاف‌شدن دل‌شان با علی لاریجانی و امثال او بروز نداده‌اند، بلکه طی این سال‌ها با تکرار تاکید همیشگی خود بر مسائلی چون «تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام»، «برباد دادن منافع ملی با بستن دهان منتقدان در مجلس توسط لاریجانی»، «پیش ‌بردن خط استکبار در لوایح FATF» و نظایر آن نشان داده‌اند چارچوب عملی او را در سیاست تحمل نمی‌کنند.

اصولگرایان مدعی‌اند که جامعتین محور ائتلاف آنها بوده است و بارها و بارها جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را فصل‌الخطاب اصولگرایی اعلام کرده و بر تمکین از تصمیمات این دو نهاد به ویژه در ماجرای انتخابات تاکید کرده و می‌کنند اما آنچه در عمل رخ می‌دهد، جز این است. علی لاریجانی از فهرست ائتلاف اصولگرایان قم خط می‌خورد؛ این یعنی شکاف در بالاترین لایه‌های جریان اصولگرایی ریشه دارد به گونه‌ای که روز گذشته فرید مدرسی، فعال رسانه‌ای اصولگرا در توئیتی خطاب به امیرآبادی نوشت: «آقای امیرآبادی می‌گفتی علریضا زاکانی از شما و ذوالنوری در شورای اصولگرایان قم بیشتر رای آورد، بگو محمد نبویان از حضور زاکانی به شدت عصبانی شد و انصراف داد، بگو جامعه مدرسین را در تصمیم‌گیری حذف کردید، بگو علی لاریجانی قرار نبود بیاید با شما که مدعی حذف شوی، بگو اما دروغ نگو»

اختلاف بین حامیان و اعضای این جبهه و رئیس مجلس فعلی قابل کتمان نبود و نیست. اسفند 91 به سخنرانی علی لاریجانی حمله و به سمتش مهر پرتاب کردند. در مجلس علیه اقداماتش در تصویب برجام کارشکنی کردند و در آخرین اقدام با همراهی امام‌ جمعه کرج، مانع سخنرانی‌اش در مراسم 22 بهمن کرج شدند. حالا هم اسم او را از لیست اصولگرایی خط زدند.
در همین راستا احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس، در تشریح جزئیات مربوط به لیست سه نفره اصولگرایان در قم برای انتخابات مجلس یازدهم، به «فارس» گفته بود: شورای هماهنگی اصولگرایان قم که از احزاب و گروه‌ها و تشکل‌های اصولگرا ۲۶ نفر عضو دارد، کارنامه عملکرد بنده و آقای ذوالنوری را مورد بررسی قرار دادند و به ما دو نفر به عنوان کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم در قم در لیست اصولگرایان رای دادند.

وی افزوده بود: برای نفر سوم هم اعلام کردند که هریک از اصولگرایان می‌خواهد در قم کاندیدا شود، ‌رزومه‌اش را بیاورد. ۱۲ نفر رزومه خود را به شورای هماهنگی اصولگرایان قم ارائه کردند که هریک از این ۱۲ نفر جداگانه برای مصاحبه دعوت شدند و بعد از انجام مصاحبه‌ها و رای‌گیری ۴ نفر انتخاب شدند. این ۴ نفر عبارت بودند از: علیرضا زاکانی، روانبخش، محسن موحدی و آقامیری که از بین این چهار نفر علیرضا زاکانی بیشترین رای را کسب کرد و به عنوان نفر سوم لیست اصولگرایان قم در انتخابات مجلس یازدهم انتخاب شد.
امیرآبادی درباره حذف لاریجانی از لیست گفته بود: در این روند انتخاب لیست سه نفره، شورای اصولگرایان قم هیچ رزومه‌ای از علی لاریجانی نخواسته و آقای لاریجانی هم رزومه‌ای را به شورا ارائه نکرده است و نام وی بین ۱۲ نفری که از آنها صحبت به میان آمد وجود نداشت.

نماینده مردم قم با بیان این‌که نبویان به نفع زاکانی کناره‌گیری کرد، گفت: از افراد شاخص بین این ۱۲ نفر می‌توان به سیدمحمود نبویان، پیریایی استاندار اسبق قم و امیر نامی اشاره کرد که سیدمحمود نبویان و نامی همان دو نفری بودند که با این عنوان که با وجود آقای زاکانی ما دیگر تکلیفی برای خود در استان قم قائل نیستیم و حال که ایشان هستند ما کنار می‌رویم، قبل از رای‌گیری انصراف داده بودند. در حالی که فرید مدرسی می‌گوید نبویان از حضور زاکانی عصبانی شده است.

با این حال آنچه مشخص است این‌که هم اصولگرایان تندرو شمشیر خود را برای افرادی که با دولت همراهی داشته‌اند از رو بسته‌اند و هم لاریجانی به کل قید قم را زده است و دیگر نمی‌خواهد با توجه به وجود پایداری‌ها در جمع آنها حضور داشته باشد. آیا لاریجانی‌ها قرار است به صورت مستقل حضور پیدا کنند یا نه با اعتدال‌گرایان ائتلاف خواهند کرد؟ این حذف لاریجانی‌ها و حملات گازانبری پایداری‌ها نسبت به برخی جریان‌ها قرار است تا کجا پیش برود؟ آیا لاریجانی دوباره با اصلاح‌طلبان مذاکره خواهد کرد؟

منبع : روزنامه ابتکار

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها