رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 506735

تغییر زمین بازی خرید نفت چین از آفریقا به خاورمیانه

ساعت 24 - بنا بر گزارش افریکا ریپورت ، ایران و چین در حال اتمام یک توافق گسترده نفت و زیرساخت هستند که راه را برای میلیاردها دلار سرمایه گذاری چین در بخش های انرژی ، ارتباطات و خدمات مالی ایران در ازای خرید 25 ساله نفت هموار می‌کند و این امر موجب نگرانی برای کشورهای نفت خیز افریقایی نظیر انگولا و سودان که پیشتر به چین نفت صادر میکردند شده است.

dir="RTL">به دنبال پیش نویس تفاهم نامه منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ارائه ی برنامه ی همکاری‌های دراز مدت 25 ساله ی ایران و چین در بخش های مختلف، هر دو طرف اذعان کرده اند که مذاکرات در حال انجام است اما هیچ کدام ازجزئیات را تأیید نکرده اند.هنگامی‌که یک روزنامه نگار بین المللی رادیو چین از سخنگوی وزارت امور خارجه چین هوآ چونین[در مورد گزارش نیویورک تایمز درباره این معامله سؤال کرد ، هوآ از اظهار نظر خودداری کرد.با این وجود ، گمانه زنی‌های گسترده ای وجود دارد مبنی بر این که این معامله 400 میلیارد دلار ارزش دارد و می‌تواند حیاتی اساسی برای تهران فراهم کند که اقتصاد آن در زیر فشار تحریم های بسیار سنگین امریکا قرار دارد.این سوال پیش می اید که توافق پیشنهادی چین و ایران به آفریقا چه ارتباطی پیدا می‌کند ؟

تغییرجهت از نفت آفریقا:

سفیر پیشین ایالات متحده و محقق برجسته چین و آفریقا ، دیوید شین در اظهارات خود در کمیسیون بررسی اقتصادی و امنیت امریکا و چین در ماه مِی گذشته خاطرنشان کرد: در سال 2008 چین بیش از 30درصد از نفت خود را از آفریقا دریافت می‌کرد اما ده سال بعد این رقم به 18 درصد کاهش یافت. در صورت تکمیل معامله چین با ایران، تداوم تنوع بخشی منابع نفتی چین از منابع آفریقایی کاهش خواهد یافت.

اعتبار جدید چین برای نفت خلیج فارس

واردات نفت چین از عربستان سعودی در سال گذشته 47 درصد افزایش یافته و پکن را به عنوان بزرگترین مشتری این کشور تبدیل کرده است. به همین ترتیب ، چین نیز سرمایه گذاری زیادی را در زیرساخت های نفتی عراق با هدف گسترش عرضه از آنجا انجام می دهد. بنابراین ، توافقنامه ایران برای بخش قابل توجهی از منابع نفتی آن ، وابستگی تکنولوژی و تجارت چین به خلیج فارس را تثبیت می‌کند و احتمالاً اعتماد به تأمین کنندگان نفتی آنگولا و سودان را که زمانی برجسته بودند ، کاهش می دهد.هنگامی‌که به آخرین اطلاعات مربوط به طرح تحقیقاتی چین-آفریقا در دانشگاه جان‌هاپکینز یا تحقیق جدید مرکز مشاوره توسعه ری-ایمَجیند مستقر در پکن نگاه می‌کنیم، بر این توافق آنگولا با نقش برجسته خود در تعامل با چین در قاره افریقا، از صحنه ی همکاری‌های نفتی خارج خواهد شد.

چین میلیاردها دلار در آفریقا صرف همان نوع معامله نفتی برای زیرساخت هایی کرده است که به نظر می رسد اکنون با ایران در حال مذاکره است و ده‌ها میلیارد دلار طلب از آنگولا و کشورهای دیگر آفریقایی دارد که باعث افت روند این نوع ترتیبات خواهد شد.نکته آخر این است که ایام سرمایه گذاری گسترده چین در بخش نفت آفریقا به احتمال زیادبه سر آمده و آنها بیشتر از تولید کننده‌های روسیه ، خلیج فارس و آمریکا خریداری می‌کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها