رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 511308

سم زنبور عسل بعضی از سلول‌های سرطانی سینه را 'از بین میبرد'

ساعت 24- دانشمندان استرالیایی می‌گویند در شرایط آزمایشگاهی سم زنبور عسل، سلول‌های مهاجم سرطان سینه را از بین می‌برد. آنها این سم و ترکیب موجود در آن به نام ملیتین را، برای دو نوع سرطان پستان که درمانشان سخت است به کار گرفتند؛ "منفی سه‌گانه" و "HER۲-مازاد".

زنبور
r /> این یافته "مهیج" توصیف شده است ولی دانشمندان هشدار می‌دهند که به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.
این تحقیق در موسسه پژوهش‌های پزشکی هری پرکینز در استرالیای غربی انجام و در نشریه "سرطان‌شناسی دقیق نیچر" منتشر شده است. پژوهش‌هایی که در این نشریه منتشر می‌شوند همتاداوری می‌شوند.سرطان‌های سینه منفی سه‌گانه و HER۲-مازاد سرطان‌های کمیاب‌تری هستند اما میزان مرگشان بالاتر است. منفی سه‌گانه یعنی رشد سلول سرطانی سینه به هورمون‌های استروژن و پروژسترون و پروتئین HER۲ وابسته نیست. HER۲-مازاد یعنی ازدیاد پروتئین HER۲ که باعث رشد سریع و متاستاز سلول سرطانی سینه می‌شود.
سرطان سه‌گانه منفی، یکی از بدخیم ترین انواع سرطان سینه ، ۱۰ تا ۱۵ درصد سرطان‌های سینه را تشکیل می‌دهد و معمولا آن را با جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی معالجه می‌کنند.
سرطان سینه شایع‌ترین نوع سرطان در زنان در تمام دنیا است. در شرایط آزمایشگاهی هزاران ترکیب شیمیایی وجود دارند که می‌توانند با سلول‌های سرطانی مقابله کنند ولی دانشمندان می‌گویند تعداد اندکی از آنها را می‌توان برای درمان در انسان بکار گرفت.
پیش از این معلوم شده بود که سم زنبور در بعضی انواع سرطان مانند ملانوما (نوعی سرطان پوست) می‌تواند خواص ضدسرطان داشته باشد.
یافته این پژوهشگران چه بوده است؟
آنها سم بیش ازسیصد نوع زنبور عسل و خرزنبور را آزمایش کردند. کی‌یرا دافی دانشجوی ۲۵ ساله دکترا که این پژوهش را سرپرستی کرده می‌گوید سم زنبور عسل "بسیار قوی" است. این سم در یک غلطت خاص در عرض یک ساعت با کمترین آسیب به سلول‌های دیگر، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، البته با افزایش غلظت سمیت آن برای سلول‌های سالم افزایش پیدا می‌کند.این پژوهشگران همچنین دریافتند که ملیتین خود به تنهایی می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را متوقف یا مختل کند. ملیتین طبیعی در سم زنبور عسل وجود دارد ولی می‌توان آن را مصنوعی هم ساخت.
آیا در آینده می‌توان از این یافته استفاده کرد؟
پروفسور پیتر کلینکن دانشمند ارشد دولت استرالیای جنوبی این تحقیق را "بسیار هیجان‌انگیز" توصیف کرد: "ویژگی جالب توجه این پژوهش این است که نشان می‌دهد چگونه ملیتین، راه‌های پیام‌رسانی را در داخل سلول سرطان سینه مختل می‌کند و تکثیر سلولی را کاهش می‌دهد. این مثال بارز دیگری است که در درمان بیماری‌های انسان می‌توان از ترکیب‌های طبیعی استفاده کرد".

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها