به نقل از ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال با استناد به منابع آگاه گزارش داد: حمایت ارائه شده از سوی انویدیا به سازنده چت‌جی‌پی‌تی این امکان را می‌دهد که پروژه‌ای به ظرفیت ۱۰ گیگاوات را که شرکت وابسته سافت‌بانک در منطقه جنوبی اوهایو در حال اجرای آن است، بر عهده بگیرد.

این قرارداد برای اوپن‌ای‌آی به عنوان نخستین گام در جهت دستیابی به کنترل زیرساخت‌های خود تلقی می‌شود تا از این پس به جای تأمین آن از شرکت‌های مایکروسافت، آمازون و اوراکل، خود مدیریت آن را بر عهده گیرد. در عوض، انویدیا با این اقدام، تقاضای برای تراشه‌های خود را در سال‌های آینده تثبیت می‌کند.

طبق اطلاعات روزنامه وال استریت ژورنال، هزینه این پروژه، شامل تراشه‌های مورد نیاز در مرکز داده، به طور کلی بیشتر از ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

این نشریه همچنین اعلام کرد که این ضمانت به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار، شامل اجاره مرکز داده و تأمین مالی بدهی‌ها می‌شود، هرچند که هزینه تراشه‌های انویدیا درون مرکز را شامل نمی‌گردد. شرکت انویدیا همچنین در حال بررسی تأمین مالی برای خرید تراشه‌های اوپن‌ای‌آی به ارزش حداکثر ۳۵۰ میلیارد دلار است.

به گفته این گزارش، پشتیبانی انویدیا از ابزارهای تأمین مالی، به وام‌دهندگان این اطمینان را خواهد داد که بودجه این پروژه به درستی تأمین می‌شود.

انتظار می‌رود که فاز نخست این پروژه تا سال ۲۰۲۸ با تولید حدود ۸۰۰ مگاوات برق به بهره‌برداری برسد.

این منبع انرژی تحت نظارت دولت ایالات متحده خواهد بود و به طور مستقل از طرف ژاپن، در ارتباط با توافق تجاری اخیر که به تعهد توکیو برای سرمایه‌گذاری ۳۳ میلیارد دلاری در یک نیروگاه گاز طبیعی مربوط می‌شود، تأمین مالی خواهد شد. بر اساس این گزارش، هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، در تعیین این موضوع که کدام شرکت به تأسیسات این نیروگاه دسترسی پیدا کند، مؤثر خواهد بود.

در این گزارش آمده است: اوپن‌ای‌آی که در چند هفته اخیر به مذاکرات پیشرفته‌ای برای اجاره این سایت پرداخته، یکی از شرکت‌های پیشرو در ابراز علاقه به این پروژه است و در عین حال گوگل، مایکروسافت و آنتروپیک نیز در هفته‌های اخیر با لوتنیک گفتگوهایی داشته‌اند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی رویترز، این قرارداد به عنوان نمادی از یک تغییر بزرگ‌تر شناخته می‌شود، چرا که شرکت‌های فناوری به طور فزاینده‌ای از منابع بدهی و سرمایه‌گذاری برای تأمین مالی زیرساخت‌های مرتبط با هوش مصنوعی بهره‌برداری می‌کنند و هزینه‌های آن‌ها امسال به بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

انتهای پیام