به نقل از ایسنا، سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، آخرین وضعیت تردد زائران اربعین را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد: از آغاز ماه صفر (۲۵ تیرماه) تا پایان روز ۸ مرداد، بیش از ۲٫۷ میلیون زائر از مرزهای کشور خارج شده‌اند و تا کنون نیز بیش از ۹۲۰ هزار نفر به کشور بازگشته‌اند. در این راستا، همچنان حدود ۱٫۷ میلیون زائر در کشور عراق حضور دارند و موج اصلی بازگشت هنوز در حال شکل‌گیری است.

وی همچنین بیان کرد: به طور ویژه در روز ۸ مرداد، بیش از ۳۳۳ هزار نفر از کشور خارج شدند و بیش از ۲۳۹ هزار نفر نیز به سرزمین خود بازگشتند که این آمار، بیشترین تعداد زائرانی است که از زمان آغاز طرح اربعین به کشور وارد شده‌اند. افزون بر این، روند بازگشت زائران از ۵ مرداد به صورت محسوس افزایش یافته و آمار ورود زائران در روز ۸ مرداد نسبت به ۵ مرداد، بالغ بر ۳۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

رئیس پلیس راهور فراجا با اظهار این که حدود ۴۶ درصد کل ترددهای مرزی از مرز مهران انجام پذیرفته، تصریح کرد: تراکم بالای ترددها در این مرز و تجمیع وسیع خودروهای شخصی در شهرهای مرزی، به ویژه استان ایلام، گویای این واقعیت است که با نزدیک شدن به روزهای پایانی مراسم، احتمال افزایش ترافیک، ازدحام در پایانه‌های مرزی و افزایش زمان انتظار به طور قابل توجهی وجود دارد.

سردار حسینی اشاره کرد: در روزهای اخیر، شاهد افزایش تصادفات جاده‌ای بوده‌ایم و بررسی‌های پلیس حاکی از آن است که بخش زیادی از این حوادث ناشی از خواب‌آلودگی و خستگی رانندگانی است که پس از چندین روز حضور در مراسم اربعین، بدون کافی استراحت اقدام به بازگشت می‌کنند.

وی ادامه داد: در روزهای نزدیک به اربعین، موکب‌ها در طول مسیر به خدمات‌رسانی می‌پردازند و ناوگان حمل و نقل عمومی نیز برای انتقال زائران از پارکینگ‌ها به مرزها و بالعکس در نظر گرفته شده است. اما با نزدیک شدن به پایان مراسم، بسیاری از موکب‌ها تعطیل خواهند شد و همزمان با افزایش تعداد بازگشت‌کنندگان، ممکن است با محدودیت در ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی مواجه شویم. این موقعیت ممکن است سبب ایجاد معطلی بیشتر برای زائران، افزایش خستگی و در نتیجه احتمال وقوع تصادفات را افزایش دهد.

رئیس پلیس راهور فراجا بر لزوم مدیریت زمان سفر توسط زائران تأکید کرد و گفت: از زائران خواهش می‌کنیم که بازگشت خود را به روزهای پایانی مراسم موکول نکنند و در صورت امکان، پیش از اوج‌گیری موج بازگشت به کشور بازگردند. این اقدام می‌تواند به کاهش تراکم در مرزها، تسهیل خدمات‌رسانی، کاهش زمان انتظار و افزایش ایمنی در سفر منجر شود.

سردار حسینی همچنین توصیه‌هایی به زائرانی که به وسیله خودروی شخصی سفر می‌کنند، ارائه داد و گفت: پس از ورود به کشور، از رانندگی طولانی و بدون استراحت بپرهیزند. در صورت احساس خستگی، ابتدا در موکب‌های فعال یا مکان‌های امن استراحت کنند و سپس ادامه مسیر را پیش بگیرند. همچنین باید توجه داشته باشند که به محض احساس خواب‌آلودگی، در اولین مکان امن توقف کرده و پس از استراحت کافی، رانندگی را از سر بگیرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آمار چند روز اخیر نشان‌دهنده این است که شمار زیادی از جان‌باختگان، قربانی خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان بوده‌اند. راننده تنها مسئول جان خود نیست، بلکه حافظ جان سرنشینان و سایر کاربران جاده نیز به شمار می‌آید. مدیریت زمان بازگشت، پرهیز از رانندگی در شرایط خستگی و رعایت توصیه‌های پلیس، از مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از تکرار این حوادث دردناک در روزهای پایانی مراسم اربعین است.

انتهای پیام