dir="RTL">حسن روحانی فردی بسیار سیاست‌ورز است كه بالا و پایین سیاست در ایران را از نزدیك می‌شناسد و منافع ذینفعان را به خوبی تشخیص می‌دهد. او در حالی كه چهره‌ای چون محمدرضا عارف از جریان اصلاح‌طلبی را در میدان می‌دید با همفكری گروه سیاسی نزدیك‌تر به هاشمی رفسنجانی در انتخابات ماند و برنده شد. او اكنون حدود ۲۷-۲۸ ماه است در مقام رییس‌جمهوری با اداره كشور در بالاترین سطح آشنا شده است.

برخی می‌خواهند انتخابات آتی مجلس قانونگذاری در ۷ اسفندماه را می‌توان به نوعی محبوبیت‌سنجی رییس‌جمهوری تبدیل كنند، به این معنی كه اگر او به تلویح یا به تاكید بخواهد از حزب و جریانی حمایت علنی كند او را نكوهش كرده و بر طبل انتقاد بكوبند. به همین دلیل است كه حسن روحانی هرگز نیت‌های خود را در این باره آشكار نخواهد كرد تا خدشه‌ای بر انتخابات وارد نشود.

حسن روحانی از طرف دیگر می‌داند مجلس اصولگرای افراطی كه ریاست آن از دست علی لاریجانی معتدل امروز بیرون آید و در اختیار افرادی نشان‌دار بیفتد كارش در ادامه راه ساخت خواهد شد. البته حسن روحانی از طرف دیگر به قدرت مستقر در نهاد دولت و ظرفیت‌های بزرگ آن در مقام مقایسه با مجلس اطلاع دارد و به همین دلیل است كه در جریان تایید صلاحیت‌ها ریسك نكرده است. حسن روحانی در سخنان امروز یكشنبه ۱۸ بهمن ماه چند نكته را به طور دربسته بیان كرد كه به طور خلاصه اشاره می‌شود.

یكم- او به صورت ضمنی یادآوری می‌كند كه رفتارهای ویژه از سوی برخی افراد و نهادها كه «درست نمی‌اندیشند» راه را برای «مایوس كردن رای‌دهندگان» هموار كرده است. او در برابر این جریان و افراد اما ترجیح می‌دهد به جای «بلندتر حرف زدن» به «عاقبت» امر توجه كند.

دوم- روحانی با مثال زدن درباره خرید لباس برای افراد در یك فروشگاه و اینكه ممكن است لباس دلخواه پیدا نشود و بر پایه ضرورت خرید لباس به احزاب اشاره می‌كند كه از همین جمع محدودی كه افراطی نیستند و می‌توانند با اصول اصلاح‌طلبی كنار آیند افرادی را برای رای دادن انتخاب و معرفی كنند.

سوم- رییس‌جمهور تاكید می‌كند «نفع كمتر» با این وضع بهتر از «هیچ نفعی در صورت عدم حضور پای صندوق‌هاست» و به همین دلیل از شهروندان تمنا می‌كند تا در انتخابات حاضر باشند. او البته در مقام رییس جمهور نظام اسلامی نیز وظیفه دارد مردم را برای رای دادن تشویق كند.